FONTOS


 

Negyvenöt fokos szögben
Kásás Tamás és a boszorkányfájdalom

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSG, Nemzeti Sport 2002.11.13
--------------------------------------------------------------------------------

Félig-meddig mozgásképtelen a nyári Világkupa legjobb játékosának választott Kásás Tamás. Olimpiai bajnokunk nem a vízben sérült meg: a Posillipo Napoli hét végi, marseille-i KEK-selejtezőjét követően, az öltözőben. "Lehajoltam, hogy a köpenyemet berakjam a táskámba, azután már nem tudtam kiegyenesedni - emlékezett vissza a baljós pillanatra Kásás. - Negyvenöt fokos szögben vánszorogtam a hotelig: miközben a többiek egy szponzori vacsorára mentek, engem injekcióztak, illetve masszíroztak. Sokat nem ért, éjszaka nem aludtam, és azóta sem javult sokat a helyzet. Most annyival jobb, hogy valamennyire tudok járni - feltéve, ha sikerül felkelni az ágyból. Ez ugyanis sokkal nehezebb, mint a járás ... "
Egyelőre nem tudni, mi a baja Kásásnak: az olasz népnyelv "boszorkány-fájdalomnak" nevezi az efféle sérülést - nálunk alighanem a "jó öreg" lumbágó elnevezést említhetjük. "Amikor nyáron fájt a hátam, a röntgen kimutatta, hogy közel vannak egymáshoz a csigolyáim, lehet, hogy becsípődött egy ideg" - közölte Kásás, akinek amúgy nem sikerült túl jól az elmúlt hét. Egy, a Posillipo városrészben garázdálkodó banda "akciórádiuszába" belekerült az ő Toyotája is, amelynek bal oldali ablakait módszeresen bezúzták a huligánok.

Benedek Tibor is jön

BUDAPEST. Az augusztusi Világkupa után első ízben tart közös edzést a férfiválogatott: hétfőn, majd egy héttel később két-két edzésen vesznek részt Kemény Dénes meghívottjai. A kapitány ugyanazzal a kerettel dolgozik, amelylyel a nyáron, azaz Szécsi, Kovács Z., Jászberényi (kapusok), Vári, Fodor, Biros, Molnár T., Kiss G., Bárány, Vindisch, Steinmetz á., Varga D., Madaras, Nyéki, Székely, Benedek és Katonás kapott meghívót. Csupán a külföldiek, Kásás Tamás, Steinmetz Barnabás és Kiss Csaba nem lesz ott a Margitszigeten, viszont jelzésértékű, hogy a csapatkapitány, Benedek Tibor hazaszáguld Reccóból. Kemény az MTI-nek elmondta, nem kizárt, hogy csapata december 15-től három napon át a jugoszlávokkal gyakorol Budapesten, ám ez a program még nem végleges.
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK