FONTOS


 

A Florentia ért célba
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Thékes István, Nemzeti Sport 2002.11.11
--------------------------------------------------------------------------------

A vasárnap délelőtti előmérkőzésen a Primorje annak rendje és módja szerint magabiztosan verte a csoport pofozógépét, a Cannstadtot. A nap főmeccsének esélyeiről a szurkolók a jelenlétükkel szavaztak. Az előző napokhoz képest ugyanis "félház" fogadta a csapatokat, pedig a klasszisokkal - Tempesti, Savics, Sottani, Gómez - teletűzdelt Florentia nagyobb érdeklődést érdemelt volna.

Az olaszok előbb kivédekeztek, majd a következő támadásoknál belőttek egy fórt, Sottani műfajt váltva akcióból is betalált. A folytatásban Samuels és Varga István is letette névjegyét. No meg egy piros lap formájában Borel játékvezető: a spanyol sípmester a ténykedését kritizáló Juhász Györgyöt, a hazaiak szakosztály-igazgatóját küldte el a kispadról. Ez a közjáték azonban cseppet sem zavarta meg a "trafikosokat", akik a második negyed elején Weszelovszky előnyből elért találatával megszerezték a vezetést. Először és sajnos utoljára. Térfélcseréig a firenzeiek háromszor mattolták az egyébként jól védő Barátot - Onofrietti akcióból elért találata élményszámba ment. Samuels jóvoltából rövidesen párja is akadt.
A harmadik felvonás negyedik percében Varga Péter sikeres egyéni akciója után 7-8-ra alakult az eredmény. Az éledező reményeket Savics ejtése, továbbá Tempesti bravúrjai hűtötték le. Kétgólos olasz vezetésnél kezdődött a záró szakasz, melynek prológjaként Bruschini belőtt, míg a Szeged kihagyott egy emberfórt. 8-11-es állásnál kezdődött a hajrá, amely Savics szemsérülése miatt véresre sikeredett. A jugoszláv klasszis számára ezzel véget ért a csoportküzdelem, ám ő még vízbe szállhat a negyeddöntőben. Nem úgy a Tabán Trafik Szeged gárdája, amely újabb vereségével elbúcsúzott a LEN-kupa idei küzdelmeitől.

Tabán Trafik Szeged-Florentia (olasz)
8-12
(3-3, 1-3, 3-3, 1-3)
Szeged, 300 néző. V: Borel (spanyol), Csirics (jugoszláv)
SZEGED: BARÁT - Varga I. 1, Varga P. 1, Mód, Molnár P. 1, Éles, SAMUELS 2. Cs: WESZELOVSZKY 3, Kittradge, Török, Várhegyi. Edző: Horváth Viktor
FLORENTIA: TEMPESTI - Vaszovics 2, SAVICS 2, Binchi 1, ONOFRIETTI 2, SOTTANI 1, GÓMEZ 2. Cs: Popovics 1, Brazzatti, Bruschini 1. Edző: Riccardo Tempestini
Gól - emberelőnyből: 8/3, ill. 10/6
Primorje Rijeka (horvát)-Cannstadt (német) 12-6 (4-2, 4-1, 2-1, 2-2). A csoport végeredménye: 1. Rijeka 6 pont, 2. Florentia 4, 3. Szeged 2, 4. Cannstadt 0. Továbbjutott: Rijeka, Florentia

Mestermérleg
Horváth Viktor: - Közönségszórakoztató, színvonalas mérkőzést vívtunk a világklasszisokkal teletűzdelt Florentiával. Gratulálok játékosaimnak, és megragadom az alkalmat, hogy köszönetemet fejezzem ki támogatóinknak, akik lehetővé tették a selejtező megrendezését.
Riccardo Tempestini: - Kemény ellenfélre akadtunk a jól játszó Szegedben. Célunkat végül elértük, továbbjutottunk selejtezőcsoportunkból.
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK