FONTOS


 

Egy kis jutalomjáték
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSG, Nemzeti Sport 2002.11.11
--------------------------------------------------------------------------------

A zárómeccsre letisztult a képlet: a Domino győzelme vegytiszta csoportelsőséget jelent, az egygólos vereség "számolgatósat". Mínusz kettőnél és háromnál a második hely jut a magyar bajnoknak, annál nagyobb különbségű vereségnél kiesik. Ez utóbbi természetesen csak a kockás - pardon, négyzethálós - papíron vetődött fel, elvégre a szlovénekkel tavaly is gond nélkül elbánt a Kovács-gárda a budapesti selejtezőben.

Hogy a sikerverziót a hazai oldal sem tekintette komoly lehetőségnek, azt a foghíjas nézőtér is illusztrálta - egy napja zsúfolásig megtelt a lelátó, avagy a szurkolók nem hittek a csodában (meg Jakov Matosic horvát LEN-delegátus sem: szombaton a másik két játékvezető ült a gólbírói székbe, az utolsó napra maradhattak a helybéliek).
Belekezdtek a mieink, Belofastov két bravúrja után Kiss fórból, Fodor pedig egy kontrából mattolta a hazai kapust. Biros sajnos mellébombázott egy jó kis helyzetet, így csak M. Nastran szépítését követően igazíthatott az irányzékon - igaz, ekkorra megtalálta a célt (1-3). Az edző fia, Ziga Baldermann lelte meg a rést Kovács Zoltán keze és a kapufa között a második negyedet felvezető fórból - nem volt könnyű helyzete a magyar kapusnak, elvégre az első tíz perc során csupán a kétszer érkezett lövés feléje. Ezután viszont elkapta a fonalat: kettős hátrányban is bele tudott kapni a három méterről megsuhintott labdába. Druszája, Kovács Olivér ugyanakkor nem takarta eléggé a rövid sarkot, így a negyed negyedik fórjából Baldermann egalizált. Megint kissé statikussá vált a Domino támadásban, néhány gyenge centerbejátszáson mentek el az akciók: amikor Bárány kezére érkezett a labda, rögvest becsavarta. Sőt, a végén egy, a Kovács által leszedett labdát kilenc másodperc alatt sikerült Belofastov mögé juttatni: Molnár a dudaszóra fejezte be a kontrát (3-5).
Fordulást követően hamar rövidre zárta a meccset a Domino: az első gól a vívásból jól ismert "attak, kontra-attak, tus" menetből született: Kovács itt védte Troppan lefordulásból elengedett bombáját, ott Biros nem kegyelmezett. Ez a kotta aztán nem igazán változott: Kovács rolót húzott, így Birosnak és Kissnek is rutinmunka jutott átellenben (3-8). Innentől természetesen csupán a különbség lehetett kérdéses, egy-egy látványos, kontrából dobott Bárány-, illetve Molnár-gól még dobott is az összképen, amely így vasárnapra egészen jól festett. S minthogy a BL január közepén esedékes rajtjáig további színekkel gazdagodhat, aligha kétséges: Kranjból Európa egyik legjobb klubcsapata tért vissza csoportgyőztesen.

Triglav Kranj (szlovén)-Domino-BHSE 5-12 (1-3, 2-2, 1-4, 1-3)
Kranj, 500 néző. V: Salino (olasz), Vojvodin (orosz)
TRIGLAV: Belofastov - Z. BALDERMANN 2, Becic, Troppan, Stromayer, M. NASTRAN 3, Peranovic. Cs: Vehorec, Mihalcic, Suhadolnik, J. Nastran, Mertelj. Edző: Tomo Baldermann
HONVÉD: KOVÁCS Z. - Fodor 1, KOVÁCS O. Vári, MOLNÁR T. 2, BIROS 3, KISS G. 3. Cs: Bereczki 1, Frikk, BÁRÁNY 2, Szívós, Sugár, Gergely I. (kapus). Edző: Kovács István
Gól - emberelőnyből: 7/3, ill. 3/2
Négyméteresből: -, ill. 1/1
Spandau 04 (német)-Sliema (máltai) 16-9 (3-2, 2-4, 4-1, 7-2). A csoport végeredménye: 1. Honvéd 6 pont, 2. Spandau 4, 3. Triglav 2, 4. Sliema 0. Továbbjutott: Honvéd, Spandau

Mestermérleg:
Tomo Baldermann: - Két negyedig bírtuk, aztán a fizikálisan sokkal erősebb magyar gárda átgázolt rajtunk.
Kovács István: - Megint remekül küzdött a csapat, a védekezés kiválóan működött, s az is újfent megerősítést nyert, ha jól véd a kapusunk, nincs sok esélye az ellenfélnek.
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK