FONTOS


 

Bajnokok Ligája - Nyert a Honvéd
Álltak, majd daráltak

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSG, Nemzeti Sport 2002.11.09
--------------------------------------------------------------------------------

Domino-BHSE-Spandau 04 (német) 9-7 (2-3, 1-1, 3-1, 3-2)
Kranj, 200 néző. V: Klopper (holland), Van Hems (francia)

DOMINO: Kovács Z. - Fodor, Kovács O., Vári, MOLNÁR T. 3, BIROS 3, KISS G. 2. Cs: Bereczki, Szívós, Sugár 1, Frikk. Edző: Kovács István
SPANDAU: TSCHIGIR - Schertwitis 1, WEISSINGER 2, MACKEBEN 3, Politze, Savic 1, Ingelath. Cs: Andruskiewicz, Schroeder, Kirsch, Schlotterbeck, Pohlmann. Edző: Peter Röhle
Gól - emberelőnyből: 5/3, ill. 8/5
Négyméteresből: 1/1, ill. -
Kipontozódott: Bereczki (20. p.), Vári (28.)

Két, kissé vérszegény Domino-támadást egy fura jelenség tett ijesztőbbé az elején: három az egyben úsztak meg a berliniek, Mackeben nem is tévesztett. A negyed közepére talált magára a magyar bajnok, Molnár előbb egy mesterien kijátszott fórt húzott be, majd centerből csavart remekül. Más kérdés, hogy az első hátránynál egy blokkon megpattanó labda a tehetetlen Kovács Zoltán fölött a léc alá hullott, majd Mackeben egy másodperccel a duda előtt talált be távolról - visszaidézve a meccsnyitó lidércnyomást (2-3). Két, elsőrangúan kivédekezett hátrány között Sugár ziccerből a lécet találta telibe, aztán Kiss labdáját nyomta kettős előnyben a fára Tschigir - a sok rossznak Biros remek pattintása vetett véget egy kontrát lezárván. Noha szembeötlő volt, hogy a németek támadása tökéletesen esetleges, a Domino nem tudott élni a lehetőségekkel. Ezt a soros jelenetsor is alátámasztotta: Fodor helyzetféleségből lőtt Tschigirbe, a viszszaúszásnál kiküldték, Savic pedig szép kapáslövéssel váltotta gólra az előnyt. Kovács védése kellett, mint egy falat kenyér, ezzel azonban nem voltunk beljebb: elöl elég statikusnak tűnt a Domino. Daráltak Szívósék, ahogy a csövön kifért, ám az látszott, az orosz veterán mögé csak pontos lövésekkel lehet eljuttatni a labdát. Vagy ha jól megmozgatják a harmincon bőven túl járó harcost. Mint például Biros átlövésénél: arra már nem tudott átérni Tschigir. Molnár elmozdulást követő centerezését viszont jól érezte, így a következő fórra maradt a vezetés megszerzése: az időkérést követően "passzra pontosan" úgy játszották meg az előnyt, ahogy megbeszélték (a végén Sugár húzta be). A nagy brusztban azonban a Spandau is összegereblyézett egy fórt, ami nemsokára kettőssé változott, Schertwitis lövése Kovács kezéről a lécre, onnan meg a vonal mögé pattant. Fél perccel a duda előtt viszont Biros egy labdaszerzést követően végigzúgott a pályán, a három lóba pedig elég volt Tschigir elsüllyesztéséhez (6-5).
Tanítanivaló volt az a támadás is, amellyel a záró rész elején növelte a különbséget a Domino: Vári húzta meg a szélen, nem vitte el a lendület, nem lőtte el a labdát rossz helyről, visszajátszotta Molnárnak, ő Kiss kezére rakta, a balkezes pedig kapásból beverte - avagy a sydneyiek így érzik egymást ... Molnár bevarázsolta a felsőbe a labdát centerből, majd egy fór tehetett volna pontot a parti végére, Kovács Olivér azonban a kapusba húzta a labdát, Weissinger bezzeg eltalálta a felső sarkot, egy elmulatott akciózgatásnak pedig az lett a vége, hogy 58 másodperccel a duda előtt egy újabb előnyt (hm ... ) Mackeben besegített közelről, Kovács védését követően. A másik Kovács szánta el magát a sokat jelentő lövésre, Tschigir a vízre ütötte labdát, kissé hosszan: Molnár utánavetette magát, a kapus átgázolt rajta, ami a vegytiszta négyméteres kategóriája. Kiss nem tévesztett, utat engedve a mélyről feltörő sóhajoknak: ama bizonyos darálás végül csak meghozta a győzelmet. Ugyanakkor tény, némi kenőolaj azért elkelne a daráló motorjába.

Mestermérleg
Kovács István: - Keményen harcolt az ellenfél, mi pedig néhány buta hibát elkövetve még inkább megnehezítettük a saját dolgunkat..
Peter Röhle: - A magyarok enynyivel jobbak voltak.

Triglav (szlovén)-Sliema (máltai) 20-2

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK