FONTOS


 

Férfi LEN-kupa, selejtező, H-csoport
Győzelem ujjtöréssel

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Thékes István, Nemzeti Sport 2002.11.09
--------------------------------------------------------------------------------

A szegedi közönség csak ült, és nem akart hinni a szemének. Történt ugyanis, hogy a selejtezőcsoport nyitányán a horvát Primorje Rijeka hét akciógólt lőve leiskolázta a világklasszisokkal teletűzdelt olasz Florentiát. "A horvátok hihetetlenül erősek, remekül úsznak, azonkívül rendkívül fegyelmezettek"- kommentálta a látottakat Horváth Viktor, a Tabán-Trafik Szeged edzője. Majd hozzáfűzte: "Ilyet még nem láttam, a Primorje valamennyi pólósának olyan erős a combja, mint egy profi kerékpárosé ... "


A szegediek gólvágója, Weszelovszky László (a labdával) két gólt szerzett a németek elleni találkozón
A Rijeka győzelme egyúttal a feje tetejére állította az előzetes kalkulációt, miszerint a szegediek a Cannstadt és a Primorje testén kereszül masírozhatnak a negyeddöntőbe. Az első játéknap főmeccsén a Tabán-Trafik szája íze szerint alakult a derbi. Varga Péter átlövésből juttatta vezetéshez a hazaiakat, majd Weszelovszky négyméteresből növelte az előnyt. A németek Müller révén válaszoltak.
A második felvonásban a két Varga, Péter és István lépett elő főszereplővé. Péter kétszer, névrokona egyszer mattolta Uchallt. A másik kapunál Müller emberelőnyből csökkentette csapata hátrányát. Térfélcsere után úgy tűnt, hogy "rövidebb kispaddal" rendelkező vendégek elkészültek az erejükkel. Nyolc-hármas állásnál eldőlni látszott a mérkőzés, ám a szívós németek zsinórban három gólt lőve fölzárkóztak. Ezek után igencsak izgalmasra sikeredett a hajrá, végül a kritikus pillanatokban Barát bravúrjai kisegítették a "trafikosokat".
A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy Komza Zsoltnak eltörött az ujja, ami miatt nem volt felhőtlen a szegedik öröme.

Tabán Trafik Szeged-SV Cannstadt (német) 8-6 (2-1, 3-1, 3-2, 0-2)
Szeged, 400 néző. V: Csirics (jugoszláv), Nechita (román)

SZEGED: BARÁT - Varga I. 1, VARGA P. 4, Mód, Weszelovszky 2, Molnár P., Kozma. Cs: Samuels 1, Török, Kittradge, Éles. Edző: Horváth Viktor
CANNSTADT: Uchal - KIELO 3, Ambrus 1, Golla, Alekszics, Müller 1, Dierol 1. Cs: Kraut, Róth. Edző: Henry Thiedke
Gól - emberelőnyből: 6/2, ill. 9/3
Négyméteresből: 1/1, ill. -
Kipontozódott: Varga I. (20. p.)

Primorje Rijeka (horvát)-Florentia (olasz) 8-5 (2-2, 2-1, 3-1, 1-1)
G: Brankovic 3, Buric, Premus, Kancianic, Beltrame, Tiskickij, ill. Sottani 2, Brazzatti, Popovics, Binchi

Mestermérleg

Horváth Viktor: - Fegyelmezett, magabiztos játékkal sikerült elhúznunk. Aztán, amikor hullámvölgybe kerültünk, kapusunk kihúzott bennünket a csávából.
Henry Thiedke: - A mérkőzés első felében hat emberelőnyös helyzetünkből mindössze egyet értékesítettünk, és ez megpecsételte a sorsunkat.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK