FONTOS


 

Szegeden bíznak a továbbjutásban
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Thékes István, Nemzeti Sport 2002.11.08
--------------------------------------------------------------------------------

Amíg a LEN-kupában induló BVSC az athéni halálcsoportból kísérli meg a továbbjutást, addig a Tabán Trafik Szeged rendezőként igyekszik maga mögé utasítani legalább két vetélytársát. A hazai medence előnyét élvező "trafikosok" ellenfele az olasz Florentia, a horvát Primorje Rijeka és a német SV Cannstadt lesz.
"Közepesen erős csoportba kerültünk, az ellenfél trió tagjai közül a Florentia a legerősebb, hiszen többek mellett az olasz válogatott hálóőre, Tempesti, a jugoszláv Savics, továbbá a spanyol centeróriás, Gómez is a firenzeieket erősíti. A Rijekáról annyi információnk van, hogy egy dinamikus pólót szorgalmazó gárdával kell majd felvennünk a küzdelmet. A Cannstadt legyőzése kötelező feladat, véleményem szerint a szombati Primorje Rijeka elleni összecsapás dönt majd a másik továbbjutó kilétéről. Nehéz három nap elé nézünk, de túléljük a csoportküzdelmeket" - vélekedett Horváth Viktor, a Tabán edzője.
A házigazdák legjobb formában lévő játékosa, Weszelovszky László mesteréhez hasonlóan bizakodó: "A legutóbbi bajnoki mérkőzéseinken gyengén védekeztünk emberhátrányban. Megbeszéltük a srácokkal, hogy javítunk a blokkunkon. Jók az ellenfelek, de ha fegyelmezetten, összeszedetten pólózunk, még a Florentiát is legyőzhetjük."
Csütörtökön este nagyüzem volt az újszegedi sportuszodában. Előbb Horváth Viktor vezényelt edzést tanítványainak, majd a rijekai és a firenzei vízilabdázók csobbantak a medencében. Mindeközben Juhász György, a klub szakosztály-igazgatója Ferihegyen fogadta a torna delegátusát, a bolgár Andrej Constantinovot. A késő esti órákig a háromnapos pólóshow valamennyi szereplője megérkezett a Tisza partjára. Kezdődhet az előadás, amelynek belépői az újszegedi sportcsarnokban található Hummel-boltban is kaphatók, a napijegyek 500 forintba kerülnek, míg a hat mérkőzés megtekintésére jogosító bérlet ára 1200 forint. A hat éven aluli gyermekek, továbbá a nyugdíjasok ingyen tekinthetik meg az összecsapásokat.

A program

Péntek: Florentia (olasz)-Primorje Rijeka (horvát) 17. Tabán Trafik Szeged-SV Cannstadt (német), 18.45. Szombat: Tabán Trafik Szeged-Primorje Rijeka, 17. SV Cannstadt-Florentia, 18.45. Vasárnap: Primorje Rijeka-SV Cannstadt, 9.30. Tabán Trafik Szeged-Florentia, 11.
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK