FONTOS


 

Az írek ellen indul a várva várt menet
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSG, Nemzeti Sport 2002.11.08
--------------------------------------------------------------------------------


Kósz Zoltánék "munkából" selejteznek (Fotó: Meggyesi Bálint)
Half Moon Dublin. Az első ellenfél. A címvédő, a KEK-győztes gárda az újabb sorozat nyitányaként az ír ellenféllel szemben száll vízbe. Ha fociról lenne szó, talán mások lennének az esélyek, bár Hesz Máté, az egyik, lelátóra száműzött angyalföldi pólós szerint (mint kiderült, a nemzetközi kupában sem játszhatnak a november 30-ig eltiltottak) erre se vegyünk mérget, elvégre kiváló csatárokkal rendelkeznek ...
Vízilabdában azonban előre fogadhatunk a Vasas sikerére. Még akkor is, ha a csapatkapitány, Kósz Zoltán megjegyezte: "Nyilván lesz egy emberük, aki nagy lövőnek számít náluk, és ütemtelenül, össze-vissza lövöldöz majd ...  Néha nehezebb ezeket kivédeni, mint normális esetben." Az olimpiai bajnok kapus persze cseppet sem tart az elkövetkezendő három naptól, amely során az írek mellett a német Duisburg, és a szlovák Kosice ellen mérkőznek a Komjádi-uszodában.
A program
Péntek: SKP Kosice (szlovák)-ASC Duisburg (német), 17. Vasas-Plaket-Half Moon Dublin (ír) 18.30. Szombat: Half Moon Dublin-SKP Kosice, 17. Vasas-Plaket-ASC Duisburg, 18.30. Vasárnap: ASC Duisburg-Half Moon Dublin, 9.30. Vasas-Plaket-SKP Kosice, 11.
"Nem okozhat gondot egyik csapat sem. Látatlanban azt mondom, erősorrendben játszunk a riválisok ellen, azaz a szlovákok tűnnek közülük a legjobbaknak. Aztán majd meglátjuk, így lesz-e, hiszen mindig megbújhat valahol egy honosított külföldi, avagy néhány válogatott. Mindettől függetlenül nem hinném, hogy sok gondunk lehetne" - tette hozzá a kiváló pólós, aki elárulta: tulajdonképpen "munkából" állnak oda erre a selejtezőre, külön nem készültek rá. Nem véletlen, hiszen a Vasas előtt jóval komolyabb célok lebegnek holmi selejtezőnél.
Friss hír, amelyet a csütörtöki napját leginkább a vendégek fogadásával töltő Méhes Jenő szakosztály-igazgató is megerősített: Somossy József ott lehet a kispadon a KEK-találkozókon,
A fővárosiak közgyűlése
BUDAPEST. Pázmányi Gábor, a Budapesti Vízilabda-szövetség első embere arról tájékoztatta lapunkat, hogy a BVLSZ rendes évi közgyűlését november 28-án, csütörtökön 18 órakor a La Carte étteremben (Budapest I., Iskola u. 29.) tartják.
hiszen a tréner év végéig szóló eltiltása "csak" az MVLSZ rendezvényeire szól. Fiaival és a szurkolókkal együtt remélheti, a derék írek ellen pénteken egy szép, megállíthatatlan menet kezdődik a KEK-ben. Ez azért is fontos lehet, mert mint beszámoltunk róla, elég ingatag lábon áll ez a hagyományos kupa sorozat, amely a reformok és a kibővített BL miatt - a futballmintához hasonlóan - könnyen lehet, hogy megszűnik.
Az utolsó serleg pedig hol máshol, mint a magyar együttes vitrinjében mutatna a legjobban ...

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK