FONTOS


 

Életben kellene maradni
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: AZ, Nemzeti Sport 2002.11.07
--------------------------------------------------------------------------------

Kiemelés nincs, így mi emelhetjük ki: "áldott" az a kéz, amely összehozta ezt a csoportot ... Bár vannak, akik szerint talán nem véletlen, hogy az európai szövetség (LEN) "háta mögött" a jövőbéli, megreformált kupasorozaton szervezkedő pireuszi fiatalember csapata ilyen ellenfeleket kapott (hm), a lényegen ez mit sem változtat: Athénban, a LEN-kupa selejtezőjének F-csoportjában görög, olasz, spanyol, orosz és magyar elitgárda lép fel.

"Mit mondjak? Nem négyes, hanem ötös csoportba kerültünk, ami már önmagában jelentős többletkiadás. Mindezek fejében a hazaiak állítólagos uszodaproblémák miatt vasárnap, a torna utolsó napján nem az általunk is várt délelőttre, hanem ugyanúgy mint a többi napon, estére tették a meccseket. Azaz, így csak hétfőn tudunk hazatérni, ez újabb kiadásokkal terhel meg bennünket. Na már most, ha azt is idevesszük, hogy abnormálisan erős ez a csoport, nem kell hogy ecseteljem, mennyire örültünk a sorsolásnak ... " - így Gerendás György, a görög fővárosba szerdán elutazó BVSC edzője. Mindazonáltal ismerjük a mestert, panaszáradat ide, Ethnikosz Pireusz, Leonessa Brescia, CN Catalunya, Lukoil Volgográd oda, csak a továbbjutásban gondolkozik. Csapatába vetett hitét igencsak megerősítette a hét végén a Bajnokok Ligájában érdekelt Domino-BHSE megregulázása, fiai, Szécsi, Vincze, Varjas, Ibolya, Kis, Zoufal és a többiek kiemelkedő, taktikus és praktikus játéka.
"Mi, ha nem ez ad önbizalmat a csapatnak? Ennél jobb útravalót el sem képzelhettünk volna. Amióta én vagyok a BVSC edzője, mindig túlélte az együttes a selejtezőt, legyen szó a Bajnokok Ligájáról, a KEK-ről vagy akár a LEN-kupáról. A hagyományt eszünk ágában sincs megszakítani, azaz továbbjutunk" - mondta optimistán Gerendás, aki persze tisztában van azzal, mindez cseppet sem ígérkezik könnyű feladatnak. Sőt. A két továbbjutó hely egyikét a hírek szerint a felek már ki is osztották a címvédő Bresciára ("Ôk a favoritok, emlékezhetünk rá, a Reccót verték a döntőben, igaz, ellenünk is megszenvedtek rendesen az elődöntőben" - emlékezett a zuglói tréner), így a másik négy alakulat egymás vízbe döngölésében bízik.
"Nem hinném, hogy a Catalunya ellen lesz a legnehezebb dolga a BVSC-nek" - vélekedett Kiss Csaba, a spanyol liga magyar klasszisa, aki szerint Pedrerolék ellen elvben esélyesebb a magyar gárda. A görögök odahaza életveszélyesek, különösen a szerbek "őrült" trénerével, Dragan Matutinoviccsal, valamint a BL-győztes Olympiakoszból igazolt Voltirakisz, Vlontakisz kettőssel. "A spanyolokat múltkor otthonukban múltuk felül, azaz nem kell megijedni tőlük. Jók, de ha mi is azok leszünk, meglehet a két pont. A görögök, főleg a helyszín miatt, már fejfájást okoznak - otthonukban nyilván nem fogják hátráltatni őket ... "
Az oroszokról nem sok szó esett, nem véletlenül. Róluk nem sok az információ, majd csak a helyszínen derül ki, milyen szintet képviselnek. "Nehéz csoport, de életben fogunk maradni" - összegzett a csütörtöki, Catalunya elleni rajtra készülő vasutasok szakvezetője, majd repülőre ült, és meg sem állt tanítványaival Athénig.

LEN-kupa, F-csoport, Athén

1. forduló: CN Catalunya (spanyol)- Leonessa Brescia (olasz), Ethnikosz Pireusz (görög)-Lukoil Szpartak Volgográd (orosz). Szabadnapos: BVSC- Brendon. 2. forduló: Volgográd-Brescia, BVSC-Catalunya. Szabadnapos: Ethnikosz. 3. forduló: BVSC- Brescia, Ethnikosz-Catalunya. Szabadnapos: Volgográd. 4. forduló: Volgográd-Catalunya, Ethnikosz-BVSC. Szabadnapos: Brescia. 5. forduló: BVSC-Volgográd, Ethnikosz- Brescia. Szabadnapos: Catalunya
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK