FONTOS


 

Tóth Frank és Varjas Attila is a két pontban reménykedik
Csak boldogan innának

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: AZ, Nemzeti Sport 2002.10.26
--------------------------------------------------------------------------------

Vasas-BVSC, Komjádi u. 19.30
A sört hidegen kérik az angyalföldiek ...
Azt talán nem írhatjuk, hogy megszerették, megkedvelték Gerendás Györgyöt az uszodákat látogató Vasas-szurkolók (bár, ki tudja?), de az bizonyos, nagyot nőtt a szemükben az utóbbi időkben. Az eredményeit persze eddig is elismerték, de - hogy szépen fogalmazzunk - nem úgy tűnt, hogy túlzottan rajonganának érte. A viszony a tavalyi elődöntő során vett fordulatot, amikor is a BVSC mestere a Szőnyi úton vendégelte meg az ellen drukkereit. A zuglóiak szemponjából vesztes, kieséssel járó, hetedik, ki-ki csatát követően ...


Tóth Frank itt még a BVSC sikerének örül - manapság viszont újra a Vasas-sikerért küzd
Azóta nem találkoztak, mégis, egy, a bajnoki döntő, a hercehurca kapcsán tett nyilatkozatával újabb piros(-kék) pontokat szerzett a montreali hős, aki mindazonáltal újra azon van, hogy szombaton pont nélkül maradjon az angyalföldiek KEK-győztes gárdája.
Vasas-BVSC, ebben a bajnokságban először, de nem utoljára. Még meg is unhatják egymást ... Mint ahogy nyilvánvalóan unják a tétlenséget az eltiltott játékosok - a Ferencváros után újabb rangadót kell tehát eredményesen letudniuk társaiknak. Köztük annak a Tóth Franknak, aki két éve még a BVSC uszodában kereste a kenyerét, aki bolognai légiósélet után első ízben tér vissza a XIV. kerületi kötelek közé.
"Szép emlékek fűznek a BVSC-hez, sok barátra tettem szert, jól éreztem magam a csapatban - így a válogatott egykori kitűnősége. - Tudom, hogy Gerendás Gyuri tarsolyában mindig ott van néhány meglepő húzás, úgyhogy mindenre fel kell készülnünk. Nagyon egységesek vagyunk, a játék is jól ment eddig, éppen ezért remélem, a Komjádiban szurkolóink szeme láttára begyűjtjük az oly fontos két bajnoki pontot. Erre csak azért is volna nagy szükség, mert a rájátszásban akár ennek a meccsnek is sorsdöntő szerepe lehet."
"Sok barátja van a csapatunkban, de sem ő, sem társai nem számíthatnak a vízben kegyelemre" - mosolygott Varjas Attila, a BVSC szimpatikus pólósa. Az utóbbi időben remek formában szereplő, 1976-os születésű fiatalember szerint a hétközi, váratlan pontvesztés (az Újpesstel ikszeltek Gerendás fiai) nem jött jókor, de nem tette görcsössé a társaságot. "Meglepő, de inkább felszabadultságot érzek a csapaton. Sajnáljuk, hogy szerdán elmaradt a győzelem, amely leginkább annak köszönhető, hogy előre bekalkuláltuk azt, és ezért könnyelművé váltunk. Nehéz sorozat vár ránk, rangadó rangadó hátán, Vasas, Szeged majd Honvéd, és az athéni LEN-kupa-selejtező, ahol szintén irtó nehéz feladat elé nézünk."
A vasutasoknál nincsenek eltiltások, mégsem komplett a gárda. A meglehetősen komoly betegség miatt jó ideig kórházban lévő Szűcs Levente (még kimondani is szörnyű: trombózist kapott a válla) éppenhogy elkezdte a szárazföldi mozgást, a rutinos Németh Zsolt sem teljesen egészséges, valamint a juniorválogatott tehetsége, Gór-Nagy Miklós sem foghatott egy ideig labdát a kezébe, lévén egy ártatlan meccsszituációban letört egy csontdarab az ujjából.
"Pedig a Vasas ellen szükség van minden védésre, hiszen Steinmetz Ádámot nem könnyű megfogni. Meg kell ragadjuk azt az esélyt, hogy az ellenfél még nem teljes csapattal áll ki ellenünk - amikor legközelebb találkozunk, jóval nehezebb erőpróba elé nézünk. Persze, a mostani csata sem lesz sétagalopp, de nyernünk kell és nyerni is fogunk! Az ilyen rangadók mindig feldobnak bennünket!" - vélekedett a jogi karon doktorált játékos, majd arra a kérdésre, hogy minek köszönhető a remek formája, így válaszolt: "Talán annak, hogy idősebb, rutinosabb lettem. Többet vállalok magamra, érzem, a társak is ezt várják tőlem. Sokat segít az edzőm, az, hogy Gyuri bízik bennem, az előforduló hibák miatt sem szid le nagyon, sőt inkább még jobban biztat. Jól érzem magam és örülök, ha a partról úgy látják, jól megy a játék." Ha csak rajta múlik, edzője szombaton este maximum boldogságában hívja meg sörözni a Vasas szimpatizánsait ...

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK