FONTOS


 

Brutális csoportban a BVSC, örvendeznek Szegeden
Domino: kívánságműsor

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSG, Nemzeti Sport 2002.10.21
--------------------------------------------------------------------------------

Eseménydús hétvégéje volt Bertie Muscatnak, elvégre a lódzi BL-előselejtezőt nem mindennapi esemény zavarta meg péntek este: egy berendezés meghibásodása miatt a medencére rogyott a sátortető, miután kiszökött alóla a levegő. Emiatt kissé borult a menetrend, mindazonáltal nem annyira, hogy vasárnapra ne fejezzék be a mérkőzéseket, így a máltai LEN-delegátus megejthette a Bajnokok Ligája csoportselejtezőjének sorsolását.

Európai kupasorsolás
Bajnokok Ligája. E-csoport (Zágráb): Mladost Zagreb (horvát), Dinamo Moszkva (orosz), Barceloneta (spanyol), AZC Alphen (holland). F-csoport (Belgrád): Partizan Beograd (jugoszláv), Olympiakosz Pireusz (görög), Rapid Bucuresti (román), NCHZ Novaky (szlovák). G-csoport (Nizza): Olympique Nice (francia), Pro Recco (olasz), Mouscron (belga), Iljicsevetsz Mariupol (ukrán). H-csoport (Kranj): Triglav Kranj (szlovén), DOMINO-BHSE, Spandau 04 (német), Sliema (máltai)
LEN-kupa. E-csoport (Kotor): Primorac Kotor (jugoszláv), Mornar Split (horvát), Hannover (német), Strasbourg (francia). F-csoport (Pireusz): Ethnikosz (görög), BVSC-BRENDON, Catalunya (spanyol), Leonessa Brescia (olasz), Lukoil VPSU Volgográd (orosz). G-csoport (Savona): Athena Savona (olasz), CN Barcelona (spanyol), CSZK VMF Moszkva (orosz), Panathinaikosz (görög). H-csoport (Szeged): TABÁN TRAFIK-SZEGED, Florentia (olasz), Primorje Rijeka (horvát), Cannstatt (német)
A négy kvartetten végignézve egyértelmű: a májusban döntőt játszó Domino-BHSE afféle kívánsághangversenybe csöppent, miután a lehető legkönnyebb négyesbe került. Amellett, hogy a gárda válogatottjai megismerkedhetnek a jövő évi Eb helyszínével - hiszen Kranjba kirándulnak -, egy derűs hétvégére van kilátás a szlovén, a német és a máltai bajnok társaságában. Ebből a mezőnyből a tavalyi csapattal is elsőként illett volna továbblépni, a mostanival - melyből hét pólós szerepelt a belgrádi Világkupán - egyenesen követelmény a spicc elfoglalása. Ami a BL-ben előny, hiszen így a következő sorsoláson csak egy csoportelsővel kerülhetnek össze Vári Attiláék - erre egyébként a BL eddigi hat idényében csupán kétszer, 1996/97-ben és 1999/2000-ben volt példa, avagy a számok is a Domino mellett szólnak, hiszen hároméves periódusokban következ(het)nek a magyar elsőségek. Kovács István természetesen nem matematikai alapon közelített az esélyekhez: "Jónak tartom a sorsolást, egyértelműen elsőként kell nyolcba jutnunk" - jelentette ki a mester, aki azt is közölte, nem igazán nézte, kiket kaphattak volna, minthogy a kiemelések ismeretében ennek a csapatnak bármelyik négyesből elsőként kellene tovább lépnie. A csoportok közül egyébiránt a zágrábi tűnik a leggyilkosabbnak, elvégre ide került a tavaly a nyolc közül kimaradt Barceloneta, azaz a horvát-orosz-spanyol hármasból egy biztosan nem kerül be a BL-be.
A LEN-kupában már feleennyi ok sincs az ünneplésre: Szegeden még mosolyoghatnak, az örökkön vidám BVSC-edző, Gerendás György hangulatát viszont sikerült elrontanunk, amikor közöltük vele a sorsolás eredményét. Gerendás színre lépése óta a vasutasok ugyanis rendszeres kuparésztvevők, sőt: 1994-től (!) fogva a KEK-ben vagy a LEN-kupában mindig eljutottak legalább az elődöntőig, míg négy éven át folyamatosan nyolc között szerepeltek a BL-ben. Most e szép sorozat megszakadása fenyeget, hiszen a mezőny bivalyerős. A görög házigazda Ethnikosz kispadján a horvát edzőzseni, Dragan Matutinovic ül, aki elcsábította a tavalyi BL-győztes Olympiakosz jobbik centerét, Vlontakiszt. Aztán itt van a címvédő, a tavasszal a BVSC-t a négy között búcsúztató Brescia, amely biztos, ami biztos még leigazolta az olasz válogatott csapatkapitányát, Roberto Calcaterrát. Pluszban az örökkön veszélyes spanyol Catalunya, valamint a kettes számú volgográdi csapat, a Lukoil VPSU is Athénben szerepel az ötcsapatos csoportban, ami nem sok jót sejtet. "Most ünnepeltük a kislányom ötödik születésnapját, eddig jól telt a napom, most azonban kissé elromlott" - értékelt Gerendás, majd hozzátette: "azért vegyük észre a pozitívumot is: nem kell Volgográdba utaznunk; momentán ez az egyetlen örömteli tény."
Szegeden ellenben boldogok, minthogy a LEN a városnak ítélte a H-csoport rendezési jogát. Ráadásul akár a kvalifikáció is összejöhet, jóllehet alaposan fel kell kötni ama bizonyos gatyát, mert bár a Florentia és a Primorje sem tartozik hazájában az elithez, nagyjából hasonló játékerőt képvisel, mint a Szeged. "Azért tovább lehet innen jutni, hiszen a firenzeiek gyengültek, úgyhogy talán a horvátokkal fogunk nagyobb csatát vívni" - elemzett az edző, Horváth Viktor. Szegeden amúgy 1996-ban láthattak utoljára nemzetközi kupameccset a szurkolók, igaz, akkor nem akármilyet: a LEN-kupa döntőjében az Estiarte vezette Pescara vizitált a napfény városában. Azt ugyan aligha várhatjuk, hogy most is valami hasonló menetelésbe fog a csapat, ám az útnak azért neki lehet vágni.

A Szeged ellenfelei: Florentia, Rijeka, Cannstatt
LEN-kupameccsek a sportuszodában

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Délmagyarország 2002.10.21
--------------------------------------------------------------------------------

A LEN-kupa nyolcaddöntőjében neves ellenfelekkel mérkőzik Tabán Trafik Szeged. Módék a Florentiával, a Cannstatt-tal és a Rijekával került azonos csoportba.

Tegnap este a Nemzetközi Vízilabda-szövetség elkészítette a LEN-kupa sorsolását. A szerencse a Tabán Trafik Szeged mellé szegődött, ugyanis az eleve kiemeltként kezelt Tisza-partiaknak nem kell utazniuk; a november 8. és 10. közötti nyolcaddöntő egyik csoportjának házigazdái lesznek. Weszelovszkyék útjába az olasz Florentia, a horvát Rijeka, valaminta német Cannstatt csapata került. Amikor értesült a sorsolásról, a következőket nyilatkozta Horváth Viktor, a Szeged edzője:

- A firenzeiek kiemelkednek a kvartettből, a soraikban csak úgy hemzsegnek a klasszisok. Az olasz válogatottat Tempesti, Binchi, a jugoszlávot Szavics és Vaszovics, a spanyolt pedig Gomez képviseli. A Cannstatt a legutóbbi KEK kiírásban alaposan megnehezítette a későbbi győztes Vasas dolgát, viszont a napokban 9-7-re kikapott a Kontavill-Szentesi VK-tól a kairói nemzetközi viadalon. A Rijekáról nem tudok semmit, de mire szükség lesz rá, kellőképpen fel leszünk majd készülve a horvátokból is.

A tréner mindehhez hozzátette azt is, természetesen nagyon örül annak, hogy rendezhetnek, ezzel ugyanis valamelyest nőttek az esélyeik a jó szereplésre, az esetleges továbbjutásra.
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK