FONTOS


 

Dreher-bajnokság, férfiak - nehezen nyert a Domino
A jó "kapus" és Fortuna

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: AZ, Nemzeti Sport 2002.10.13
--------------------------------------------------------------------------------


A Ferencváros egykori, a Domino jelenlegi klasszisa ront Nyékire - Fodor Rajmund (5) győzelemmel tért vissza a Népligetbe
Ahogy mondani szokás: a jó kapusnak szerencséje van ...
Még mielőtt bárki Pelle Balázsra, avagy Kovács Zoltánra, az egyébként két kitűnő, ezen a meccsen is jól védő kapusra gondolna, szögezzük le gyorsan, momentán nem feltétlenül rájuk illene a fentebb vázolt tétel. Hogy akkor mégis kire? Inkább a "gyerekkori álmai" közül ezen a meccsen is egyet megvalósító Kiss Gergőre ... Nem, nem tévedés, a Domino balkezes bombázójára. Történt, hogy a felettébb kemény csata harmadik negyedének legvégén 4-3-as Fradi-vezetésnél a szokásos bejátszást és a szokásos kapuskimozdulást láthattuk. Kovács "Gólya", a vendégek egyese ezt az esetet megelőzően jó néhányszor halászta el a labdát Tóth László és Szirányi Balázs orra elől - ekkor azonban késett egy ütemet. A bírók kiküldték, a játékrész utolsó pillanataiban így az 5-3-ért adogathattak a hazaiak. Azaz adogathattak volna ... Katonás Gergő gondolta úgy, "bevágom, gyerekek, nincs itt mese", néhány lóba után irtózatos erejű lövést eresztett el a bal felső pipa irányába. Kapufa lett. Onnan pedig az alkalmi kapus, a szerencsés kapus, Kiss Gergő kezére, majd a képzeletbeli gólvonalra hullott a labda. Pech vagy mázli - nézőpont kérdése ...
Ára, nagy ára volt a parlagon hagyott szuperbiztos helyzetnek, hiszen a túloldalon a nagy kavalkádban egyedül hagyott Vári Attila egy, azaz egy (!) másodperccel a dudaszó előtt a derbi első és, mint utóbb kiderült, egyetlen akciógólját lőtte. 5-3 helyett 4-4 - és még mondja valaki, hogy nincsenek törvényszerűségek!
Mindazonáltal még így is nyerhetett volna a Ferencváros, így is véghezvihette volna az óriási bravúrt, elvégre az addig eltelt 21 perc alatt végig partiban volt. Székely, Kiss G., Vári (1-2), majd Nyéki, Molnár (2-3), és végül újra Nyéki, Katonás és ugyebár Vári talált be. Említést érdemel a bajnoki idényben csuklósérülése miatt első ízben szerepet kapó Biros Péter ötödik percbéli végleges kiállítása (a tavalyi csapattársnak, a ravaszul odanyúló Pellének rúgott kicsit vissza), valamint az, hogy a zöldek zónája kifejezetten jól muzsikált. A végjátékban, óriási izgalmak közepette így is kibrusztolt magának a Honvéd két fórt, amelyeket gyönyörű megjátszás után (a másodikat 46 másodperccel a vége előtt) Kiss Gergő váltott gólra. Ezen két találat között Fraditól csak a remeklő Nyéki Balázs volt eredményes, így ha nehezen is, de érvényesült a papírforma.
Azt persze sohasem fogjuk megtudni, mi lett volna akkor, ha 5-3-mal indul az FTC a záró felvonásra, ha a jó "kapusnak" nincs szerencséje ...

Mestermérleg
Gyöngyösi András: - Ezt a meccset meg kellett volna nyernünk! Borzasztóan mérges vagyok, hiszen buták voltunk, olyan hibákat követtünk el, amilyeneket ebben az idényben már nem akartam látni. Óriási esélyt szalasztottunk el.
Kovács István: - Pont ilyen kemény és kiélezett küzdelemre számítottam. Biros sérült, Bárány beteg volt, akadtak tehát gondjaink. Mindezek mellett örülök ennek a kiharcolt győzelemnek.

A leendő főszponzor harmincmilliójáról

Egy napja került nyilvánosságra a szövetség elnökségének átalakításáról szóló ligajavaslat, amelyet azonnal kritikával fogadott a közvélemény egy része, hiszen a tervek szerint alelnöki tisztet kaphat a Westel vezérigazgató-helyettese, Bodnár Zsigmond, aki egyben a Domino-BHSE szakosztályelnöke is. A kérdést - joggal kelt-e gyanakvást, hogy egy klub legfőbb mecénása a szövetség támogatója is egyben - a Népligetben feltettük Bodnár doktornak, aki először is kijelentette, az efféle feltételezések azoknak jutnak az eszükbe, "akik magukból indulnak ki. Egyébként hadd ne említsem senkinek a nevét a jelenlegi elnökségből, aki direktben képvisel egy klubot." Ezután leszögezte, a Westel által folyósítandó 30 millió sorsa jó előre tisztázott: azt az utánpótlásra fordítják oly módon, hogy abból fizetik a játékvezetők és a zsűri díjazását az összes korosztályos bajnokin, óriási terhertől szabadítva meg ezáltal az ország valamennyi szakosztályát. "Ezen túlmenően a marketing irányítását szeretném kézbe venni: úgy vélem, pillanatokon belül tető alá tudom hozni a megállapodást valamelyik televíziós csatornával, hosszabb távon pedig további cégeket fordíthatunk a vízilabda felé leendő vezetőtársaimmal. Tekintettel arra, hogy Bordás György az ING, míg Beck György a Hewlett Packard irányítója, bízvást mondhatom, aligha akad ma Magyarországon olyan vállalkozás, amelyik legalább egyikünk cégével ne állna kapcsolatban. Ha sikerül megfelelő image-t kialakítani, igazán piacképes termékké tenni a vízilabdát, könnyen a sportág mellé csábíthatunk újabb és újabb szponzorokat, akiket aztán továbbirányítanánk a klubokhoz."

Új szponzorok a felszínen
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2002.10.12
--------------------------------------------------------------------------------
BUDAPEST. Az ING Magyarország, a Westel és a Hewlett-Packard Magyarország készen áll arra, hogy meghatározó mértékű, az MTI nem hivatalos információi szerint százmilliós nagyságrendű támogatással felsorakozzon a vízilabdasport mögé. Arra a felvetésre, hogy összeegyeztethető-e a mobiltávközlési mamutcég újabb szerepvállalása a sportágban, miközben saját élcsapata van, Lutter István ligaelnök így válaszolt: "Természetesen ezt is megfontoltuk, és számunkra megnyugtató, hogy az alapszabály olyan kontrollálási lehetőséget biztosít a ligának az elnökség felett, ami kizár minden anomáliát."


Dreher-bajnokság, férfiak
A 3. forduló műsora

Október 12., szombat
Cegléd-Szeged, Cegléd 11.00
A Ceglédnek nem lesz könnyű dolga.
BVSC-Szolnok, Szőnyi út 12.00
Az ebédidőben minden bizonnyal "megeszi" ellenfelét Gerendás György alakulata.
Eger-Vasas, Eger 17.00
A meccs esélyeit felesleges kell latolgatni ...
Kecskemét-UTE, Kecskemét 18.00
Kellemes kiruccanás vár az újpesti csapatra.
FTC-Honvéd, Népliget 18.00
A forduló rangadója, amelyen esélyesebbnek tűnik a címvédő, ám nem mehet biztosra.


Az állás
1. Honvéd 2 2 - - 30-10 4
2. BVSC 2 2 - - 24-16 4
3. Vasas 2 1 1 - 18-14 3
4. FTC 2 1 1 - 16-13 3
5. Szeged 2 1 - 1 18-15 2
6. Szolnok 2 1 - 1 16-15 2
7. UTE 2 1 - 1 14-13 2
8. Eger 2 1 - 1 13-16 2
9. OSC 3 1 - 2 18-30 2
10. Cegléd 2 - 1 1 14-15 1
11. Kecskemét 2 - 1 1 12-17 1
12. Szentes 3 - - 3 16-35 0
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK