FONTOS


 

Férfibajnokság a Dreher-kupáért
Szentesen remekelt az Ofner vezette OSC

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Kozák János, Nemzeti Sport 2002.10.03
--------------------------------------------------------------------------------

Kontavill-Szentes VK-OSC-British Knigths 4-6 (0-0, 0-1, 2-2, 2-3)
Szentes, 200 néző. V: Németh, Székely B.
SZENTES: HORVÁTH T. - Biltsik, DOMIN, Juhász, Kiss, Szabó N. 1, Szebeni 1. Cs: SOMOGYI 2, Berki, Vígh, Hyc. Edző: Kádár József
OSC: KARDOS - Békési, Ürögi, Keszthelyi, MÁNYAI 1, Berezvai, TIBA 2. Cs: Hábetler, OFNER 3, Ludányi, Szollár. Edző: Keszthelyi Tibor
Gól - emberelőnyből: 8/3, ill. 3/1

A Kontavill csapatának egyiptomi túrája miatt a harmadik fordulóból előrehozott mérkőzésre került sor Szentesen. A házigazdák október 13-án Kairóba utaznak, ahol egy színvonalas nemzetközi tornán vesznek részt. Az első félidőben mindössze egy gól esett, az is egy hét méteren túli szabaddobásból. Ki fog itten gólt lőni?- tették fel a kérdést joggal a nézők. Persze, a góliszonyt a kitűnően védő kapusoknak és a rendkívül fegyelmezetten védekező csapatoknak is köszönhettük. Aztán megindult a gólgyártás és ebben főleg Ofner révén a vendégek jeleskedtek. Az utolsó játékrészben már 5-3-ra vezettek, amikor Somogyi egy bravúros ejtéssel még éltette a hazai reményeket. Ezúttal azonban nem ment a kurca-partiaknak, az egyenlítés nem sikerült.

Mestermérleg
Kádár József: - Jobbnál jobb helyzeteinket is kihagytuk, így törvényszerű volt vereségünk.
Keszthelyi Tibor: - Nagyon örülünk a győzelemnek, mert Szentesen ez mindig bravúrnak számít.

Fájó szentesi fiaskó
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Szélpál László, Délmagyarország 2002.10.03.
--------------------------------------------------------------------------------

A férfi vízilabda OB I harmadik fordulójából előrehozott meccsen a szentesiek a ligeti uszodában fájó vereséget szenvedtek az OSC-től.

Nem a legjobb előjelekkel várta a mérkőzést a Kontavill-Szentesi VK. Akármennyire is bíztak a hazai vezetők, drukkerek, hogy a messziről remekül lövő Szénászki a kisebb hátműtéte ellenére is tudja vállalni a játékot, ez sajnos nem valósult meg. Ehhez párosult még Juhász E. sérülése: a mérkőzés előtt megcsípte egy darázs a játékos kezét, ami attól úgy bedagadt, hogy alig tudta megfogni a labdát. A baj nem jár egyedül, Vígh alighogy vízbe szállt, összefejelt az egyik fővárosi játékossal. Súlyos sérülést szenvedett: felrepedt homlokán a bőr, amit a kórházban láttak el.

Magáról a meccsről annyit érdemes elmondani, hogy az első két negyedben mindkét csapat játékosai naggyá tették a kapusokat. A ziccerek elpuskázásában a házigazdák jártak az élen, elképesztő mennyiségű gólhelyzetet rontottak el. A 9. percben Ofner törte meg a gólcsendet, amire Szebeninek sikerült válaszolnia. A harmadik negyedben a fővárosiak elhúztak 3-1-re, de akárcsak korábban, újra egyenlítettek a Kurca-partiak. Sajnos a következő kétgólos előny (3-5) már végzetesnek bizonyult. Egy találatot már lefaragott hátrányából a Kontavill, amikor 17 másodperccel a vége előtt Szabó N. centerben lefordult őrzőjéről, majd Kardos kapusba vágta a labdát... A vendégek az utolsó másodpercben állították be a hazaiak szemszögéből nézve fájdalmas 4-6-os végeredményt.

Kádár József: - A rossz helyzetkihasználásunk miatt törvényszerű volt a vereségünk.
Keszthelyi Tibor: - Gratulálok a srácoknak, ez szép munka volt.

Az első győzelem?
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Délmagyarország 2002.10.02.
--------------------------------------------------------------------------------

Eredetileg október 12-én, a harmadik fordulóban fogadta volna a férfi vízilabda OB I-ben a Kontavill-Szentesi VK az OSC csapatát. A meccset természetesen megrendezik a ligeti uszodában, csak éppen holnap délután 6 órakor.

- Azért hoztuk előre a számunkra és az OSC számára is fontos összecsapást, mert október 6-ától egy héten át Egyiptom fővárosában, Kairóban szerepelünk egy nyolccsapatos nemzetközi viadalon - tájékoztatta lapunkat Kádár József edző.

A mai mérkőzésen a hazaiak keretéből egyedül a kisebb hátműtéten átesett Szénászki Zsolt nem lehet ott a társak között, de nélküle is van annyira erős a Szentes, hogy eséllyel vegye fel a küzdelmet a masszív, fegyelmezett OSC ellen. Amennyiben a szentesiek meg tudnák ismételni a Vasassal szembeni teljesítményüket, az valószínűleg elég lehet az angyalföldieknél gyengébb orvosegyetemisták legyőzéséhez.
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK