FONTOS


 

Péter Imre a BVSC-ben ismét munkába állt
Újra gázt ad, újra vasutas


Gólszerző: Péter Imre.
Esztendei szünet után újra kiírhatták az uszodai táblára, újra rögzíthették a jegyzőkönyben, a lapokban. Aki figyelmesen böngészte a hét végi, szegedi nemzetközi torna beszámolóit, feltűnhetett neki egy, a BVSC-ben játszó, Péter vezetéknevű pólós.


Petik Attila mégis visszatért Egerbe
Régi szándéka a ZF Hungária-Egri VK vezetésének, hogy visszacsábítja az OB I-es férfigárdához Petik Attilát, aki évekkel ezelőtt főiskolai tanulmányai során már erősítette a hevesi megyeszékhely csapatát. A diploma megszerzése után a BVSC-be igazolt játékos azonban olyan jól érezte magát a történelmi városban, hogy gyakran megfordult ott, így nem szakadt el egri barátaitól. Most a változtatás mellett döntve sokáig úgy volt, hogy Petik a következő bajnokságban a Kecskemét gárdáját erősíti, végül azonban Eger mellett döntött, mint tudatta ezt Halmos R. Péter, az egriek ügyvezető elnöke. Tőle tudjuk, hogy az új szerzemény egyelőre külföldön tartózkodik, de a bajnokság kezdetére hazaérkezik. A hét végi, Egerben sorra kerülő nemzetközi tornán így még nem szerepel, ám mégis lesz újonca a házigazdáknak, mivel hétfőn csatlakozott Vidumansky László edző keretéhez Andrew Gott, az ausztrál válogatott pólósa - jelentette tudósítónk, Fesztbaum Béla.
Visszatért az Imre? Vagy a klub egyik, a felnőttek között kipróbált ifijéről volna szó?
"Örülne, ha még ifi lenne ... " - súgja csalhatatlan mosollyal az arcán a mester. A mester, Gerendás György, aki hetekkel ezelőtt felkapta a telefont, és az egy éve visszavonult Péter Imrének szegezte a kérdést: "Te, nem lenne kedved újra nálunk játszani?"
"Örültem a hívásnak - mondja immáron a válogatottban 165-ször szerepelt, 1970-ben született, eleddig 338 OB I-es meccset számláló fiatalember. - Mi tagadás, hiányzott a játék, kapóra jött az ajánlat. Hamar dűlőre jutottunk, az alapozást már a csapattal kezdtem. Egy évig maximum a Balatonban úsztam, úgyhogy nem meglepő, most még fárasztóak, kemények az edzések, de élvezem, és ez a lényeg. Sokat számított, hogy a Honvéd és a Fradi előtt pont a BVSC-ben, Gyuri kezei alatt szerepeltem, tudtam, jó helyre jövök. Sok a fiatal tehetség, de ismerősökben sincs hiány, jól érzem magam."

Péter Imre, Nitsovits Tamás és Dabrowski Norbert (utóbbi, csupa szív játékáról megismert védő a dániai kitérő után szintúgy visszatért a Szőnyi útra!) a három új szerzemény. Velük nemcsak erősödik, hanem rutinosabb is lesz a BVSC. Legalábbis ebben bízik Gerendás György. "Az előző idény tapasztalatait leszűrve arra jutottam segítőmmel, Derekas Szilárddal együtt, hogy a megannyi fiatal mellé több állandó vezéregyéniségre lenne szükség. A felsoroltak Németh Zsolttal és Vincze Balázzsal remek, alakítható maszszát - mert mi csak úgy hívjuk - alkotnak a fiatalabbakkal. Lehet gyors csapat, de lehet stabilabb is a vízben, attól függ, éppen mire, kire van szükség. Jók leszünk!" - magyarázza a tréner, aki Péter Imrével kapcsolatosan még megjegyzi: "Klasszikus irányító, óriási ambícióval, jó, hogy nem tud meglenni vízilabda nélkül ... "
UTE-FTC a nyitányon
BUDAPEST. A szövetségben elkészítették a férfibajnokság sorsolását. A tizenkét csapat - a jelek szerint a visszalépést anyagi okok miatt fontolgató kecskemétiek mégis elindulnak - egy teljes kört játszik, utána következik majd a felsőházi, valamint az alsóházi rájátszás.

Az első forduló párosítása
(szeptember 28.)
Honvéd-OSC, Szentes-Vasas, FTC-UTE, Eger-Cegléd, Kecskemét-Szolnok, Szeged- BVSC. Néhány érdekesebb rangadó: Vasas-FTC (2. forduló, október 5.), FTC-Honvéd (3. forduló, október 12.), BVSC-Vasas (6. forduló, október 26.), BVSC-Honvéd (7. forduló, november 1.), BVSC-FTC (9. forduló, november 16.), Vasas-Honvéd (11. forduló, november 30.)
A szurkolóknak már csak két és fél hétig kell meglenniük (szeptember 28., a bajnokság első fordulója) - a kilencvenes évek második felének sikercsapata a hétfői sorsolás alapján épp Szegedre látogat, oda, ahol Péter Imre a napokban újra a fejére húzta a BVSC sapkáját. Készülhetnek az eredményjelző táblák kezelői ...

AZ, Nemzeti Sport 2002.09.10.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK