FONTOS


 

Katonás is bekerült a Világkupa-csapatba
Az eltűnt szakáll nyomában


Voltaképpen egyetlen igazán feltűnő jelenségre figyelhetett fel az, aki szerdán kilátogatott a Világkupa előtti utolsó simításokat végző férfiválogatott edzésére. Szécsi Zoltán fél évtizeddel ezelőtti önmagát idézve, teljesen lecsupaszított arcéllel nyúlkált a labdák után.


Katonás Gergő: meseszerű augusztus (Fotó: Árvai Károly)
Tekintettel arra, hogy a kapus a túlzottan gyerekes benyomás "ellen" növesztette körszakállt anno, az ember már-már azt hitte, valami fura fordulat állt be életében, ő azonban hamar lehűtött mindenkit: "szétment a kezemben a szakállvágó, véletlenül belenyírtam, ezek után nem maradhatott; nem baj, Belgrádra visszanő."
Szécsi odalett szőrzete mellett persze akadt egy igazán fontos esemény: Kemény Dénes a súlyzózást követően elmondta játékosainak, kik azok, akik megkísérelhetik a címvédést a belgrádi Vk-n. A kívülállóknak voltaképpen egyvalamivel okozott meglepetést a mester: Székely Bulcsút kihagyta az utazó tizenhárom közül, ugyanakkor lehetőséget ad Katonás Gergőnek. A huszonkét éves fradista augusztusa eddig meglehetősen meseszerűen alakul: miután lemaradt az amerikai túráról, úgy gondolta, az idei esztendőben már nemigen kap több lehetőséget, ehhez képest ott volt a patraszi Világliga-döntőn, majd az Unicum-kupán újfent meggyőzte arról a kapitányt, érdemes vele kísérletezni.
Ezzel szemben Székelynek továbbra is várnia kell arra, hogy Világkupán játszhasson: járt már olimpián, Eb-n, vb-n, a negyedik nagy világversenyről viszont rendre lemarad. Igaz, amíg 1999-ben mosolyogva vette tudomásul, hogy a gyönyörűséges firenzei Eb-diadalt követően a sydneyi viadalra nem utazik, addig most érezhetően érzékenyen érintette a kapitány döntése.
A "miért" kérdést mindazonáltal felesleges lett volna feltenni a szakvezetőnek: a 2000-es olimpiai keret kijelölését követő affér óta kizárólag az öltöző falain belül, a játékosainak mondja el indokait, a nyilvánosság előtt soha.
A névsor alapján egyébiránt megállapítható, a sydneyi Világkupát '99 szeptemberében megnyerő gárdából nyolcan lesznek ott az egykori Nándorfehérváron. Közülük a már 1995-ben is dobogótetőre álló Fodor Rajmund és Kásás Tamás csúcskísérletre készül: egy újabb első hely azt jelentené, hogy ők volnának az elsők a pólótörténelemben, akik három Vk-arannyal büszkélkedhetnének.

CSG, Nemzeti Sport 2002.08.15.

Szerdától ismét napi 1-2 edzéssel készülnek az Unicum Kupa megnyerése után hétfőn és kedden pihenő játékosok, vasárnap indulnak a jugoszláv fővárosba, de útközben Szentesen a helyiek ellen bemutató meccsen szállnak vízbe, majd Szegeden alszanak, s innen mennek hétfőn tovább.

A Világ Kupán a magyarok címvédőként vesznek részt, az első meccset kedden az oroszokkal játsszák. További csoportellenfelek: Egyesült Államok és Jugoszlávia.

A másik kvartettben Görögország, Horvátország, Olaszország és Spanyolország kapott helyet.

A névsor:
Szécsi Zoltán, Kovács Zoltán (kapusok)
Fodor Rajmund, Biros Péter, Katonás Gergely, Kásás Tamás, Steinmetz
Barnabás, Vári Attila, Molnár Tamás, Bárány Attila, Benedek Tibor,
Kiss Gergely, Kiss Csaba (mezőnyjátékosok)

[origo] 2002.08.15.

Férfi válogatott
Női válogatott
Világkupa 2002
VÍZILABDA

KÉPEK

  
  Unicum-kupa 2002

  
  Világliga 2002.07.16-19

  
  Világliga 2002.07.14

  
  Világliga 2002.07.12
  .. további képsorok >>

 
LINKEK