FONTOS


 

3. Dreher országos bajnokság
Binder egymilliós gólja


És akkor az Olaszországból hazatérő, a Vasas-Plaketbe igazolt Binder Szabolcs keze lövésre lendül ...

Balatonaliga, bajnoki döntő, immáron harmadik alkalommal. Játék a kupáért, a Dreher-kupáért, az egymillió forintos fődíjért. Club Aliga, az állandó helyszín. Tusa Péter igazgató nem véletlenül rajong a pólóért, fia a BVSC ificsapatában szerepel, látott tehát már néhány meccset. A kifogástalan clubban sok-sok ember nézi a csapatokat, van, aki ki is próbálja, milyen is ez a játék. Jó. Űzni és nézni is. Mi maradjunk egyelőre az utóbbinál. Már csak azért is, mert hazánk négy legjobb csapata vetekszik egymással.
Elődöntő. Kiélezett, háromszettes meccsek (csak a rend kedvéért: egy játszma hat gól eléréséig tart), egy órán keresztül tusakodnak a felek. Hiába igyekszik azonban a gólok garmadát elérő Matajsz Márk, a Körkutyák nem bírnak a Budatourssal. A másik ágon az Avanglion üti el a továbbjutástól a Dream Teamet - az aranycsata várat tehát magára.
"Örülünk, hogy ennyi embert meg tudtunk mozgatni" - mosolyog a két főszervező, Ambrus Tamás és Petőváry Zsolt, a strandpóló két hazai megteremtője. Közben az UTE ifistái megnyerik a maguk kis tornájukat, most már tényleg csak az első helyet eldöntő derbi várat magára.
Hajdúszoboszló, Eger, Orfű, Gyula, Velence, Balatonaliga. A bajnokság hat helyszíne. Avanglion vagy Budatours? Ez a két gárda maradt a legtovább talpon. Ismert nevek. Itt Binder Szabolcs, Takács I Attila, Regős Áron, Bereczki Miklós, Szívós Márton, Pelle Balázs, Gombos Gábor, Sugár Sándor, ott Märcz Tamás, Tóth Frank, Bíró Balázs, Vincze Balázs, Németh II Zsolt, Bene András, Konrád János. Az első játszma az Avanglioné, a második a Budatoursé. A mindent eldöntő menetben aztán fej fej mellett haladnak. Gól itt, gól ott. Öt-ötig haladnak. Miután itt nincs rövidítés, nem kell kettővel nyerni, egy, azaz egy gól dönt arról, ki nyeri a bajnoki címet, az egymillió forintot (a második ötszáz, a harmadik kétszáz, a negyedik százezret kapott).
És akkor az Olaszországból hazatérő Binder Szabolcs keze lövésre lendül ... "Gól!", üvöltöttek a társak, a labda Németh kapujában köt ki.
Nem volt olcsó lövés ...

3. Dreher országos bajnokság

Döntő, Balatonaliga, Club Aliga, 2.4 millió forint összdíjazás
Elődöntő: Avanglion-Drink Team 2:1 (2, -5, 4), Budatours-Körkutyák 2:1 (3, -2, 2). Döntő: Avanglion-Budatours 2:1 (-3, 6, 5)
A végeredmény. Bajnok: Avanglion (Binder Szabolcs, Takács I Attila, Regős Áron, Bereczki Miklós, Szívós Márton, Pelle Balázs, Gombos Gábor, Sugár Sándor), 2. Budatours (Märcz Tamás, Tóth Frank, Bíró Balázs, Vincze Balázs, Németh II Zsolt, Bene András, Konrád János), 3. Körkutyák, 4. Drink Team
A döntő gólkirálya: Matajsz Márk (Körkutyák)

CSG, Nemzeti Sport 2002.08.14.

Férfi válogatott
Női válogatott
Strandvízilabda-bajnokság 2002
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK