FONTOS


 

Nitsovits, a szegedi gólzsák a BVSC-be igazolt
Műtét után klubot cserélt

Nehéz heteket, hónapokat tud maga mögött a Tabán-Trafik Szeged férfi pólócsapatának házi gólkirálya, Nitsovits Tamás. A balkezes bombázó április elején a Kontavill-Szentesi VK elleni, idegenben megvívott győztes bajnoki mérkőzésen arccsonttörést szenvedett. Az ütés következményeként arcüregébe csúszott csontdarabkát műtéti úton távolították el az orvosok, egyúttal másfél hónapos uszodai szilenciumot rendeltek el.


Az UTE-val a kilencvenes években BEK-et és Szuperkupát nyert játékos június derekáig kemény teniszpartikkal, továbbá önkínzó futásokkal őrizte legendás kondícióját. Három hete pedig rendszeres vendége a margitszigeti Hajós Alfréd uszodának. A hosszútávú úszások közben alaposan meghányta-vetette magában, hogy 33 évesen érdemes-e klubot változtatnia. Végül arra az elhatározásra jutott: érdemes.
"Csodálatos két évet töltöttem Szegeden, ám amikor Gerendás György, a BVSC vezetőedzője közölte velem, hogy szívesen látna a Szőnyi úton, elgondolkoztam ajánlatán - tájékoztatott klubcseréjéről az 55-szörös válogatott. - Sok minden szólt a váltás mellett, hisz született pestiként mindig is a fővárost tekintettem igazi otthonomnak, ráadásul a főiskolai tanulmányaim is odakötnek. Ami pedig a sportkarrieremet illeti, a BVSC az ország egyik legjobb csapata, nagyratörő tervekkel. Az idei bajnoki bronzéremnél többre, jobbra vágynak a vasutasok, mi több, ősztől a LEN-kupában is szeretnének maradandót alkotni. Gerendás György kiváló szakember, az elkövetkező két évben még akár fejlődhetek is a keze alatt. "
Horváth Viktor, a szegediek trénere megfontoltan kommentálta legjobb pólósa távozását: "Annak idején az én kedvemért igazolt hozzánk, s amíg nálunk játszott, meghatározó embere volt csapatomnak. Jó szellemű, nagy munkabírású, gólerős ... Csak jót mondhatok róla, s aligha túlzok, amikor kijelentem: pótolhatatlan űrt hagyott maga mögött. Mindazonáltal megértem döntését. Úgy hallottam, kedvező állásajánlatot kapott a fővárosban."
Természetesen a népszerű "Nicsó" távozása után is lesz élvonalbeli vízilabda a Tisza-partján, feltehetően nagyobb szerephez jutnak majd az együttes korosztályos válogatottjai - a két volt BVSC-s, Németh Zsolt és Fábry József, továbbá a KSI-ből igazolt Varga István. A legújabb hírek szerint a július 22-i nyitó foglalkozáson John Samuel mellett egy másik amerikai olimpiai válogatott is bemutatkozik.

Thékes István, Nemzeti Sport 2002.07.10.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK