FONTOS


 

Az Orizzonte Drávucz góljaival lett bajnok
Stieber végre aranyérmes!


Hiszik vagy sem, Stieber Mercédesz először lett olasz bajnok! A magyar válogatott csapatkapitánya gólkirályi címek egész sorát gyűjtögette évről évre Itáliában, ám ezüstéremnél fényesebb medáliát sohasem vehetett át.

"Szinte hihetetlen, még most sem hiszem el ..." - mosolygott sokatmondóan a női szakág talán legnagyobb klasszisa, aki végre révbe ért: az Orizzonte Catania csapatával a dobogó legfelső fokára állhatott. Ráadásul ez az aranyérem duplán kárpótló hatással van rá, hiszen tavaly a Gifa Palermónál - ott, ahol hiába próbálkozott szakadatlanul, négyszer is döntőt veszített jelenlegi csapatával szemben - már nem nagyon bíztak benne, könnyű szívvel mondtak le róla.


Stieber Mercédesz (a labdával) olasz bajnoki aranyérmes lett az Orizzontéval

Naná, hogy azon nyomban lecsapott rá a Geymonat!. "Nem tagadom, nagy elégtétel számomra ez a bajnoki cím! Nagyszerű érzés a Cataniában játszani, hihetetlenül egységes a csapat, nincsenek széthúzások, mindenki jóban van mindenkivel, szerintem ennek is köszönhetjük sikerünket. Elmondhatatlanul boldog vagyok."

A finálé harmadik meccsét mellesleg irtó nehezen nyerte meg a címvédő, a hetekkel ezelőtt Dunaújvárosban BEK-győzelemig jutó hölgykoszorú. Ötszáz néző jelenlétében végig kiegyenlített küzdelmet és két nagyszerű egyéni teljesítményt hozott a találkozó. A hazaiaknál az idei szezon gólkirálynője, Drávucz Rita, míg a Gifában Valkay Erzsébet remekelt. Mindkét Európa-bajnokunk háromszor talált a kapuba, a center bánatára viszont egyetlen társa - így húga, a 2001-es esztendő legjobb játékosának választott Ágnes - sem volt képes legalább egyszer túljárni Conti eszén. Mindeközben Musumeci csak bepréselte a labdát a rivális kapujába, így 4-3-ra a végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó Orizzonte győzött, ami azt jelentette, hogy a bajnoki finálét 3-0-val tudta le a maga részéről ...

"Borzasztóan feszült, ideges mérkőzés volt. Bözse nagyon jól játszott a Gifában, de nem nagyon akadt társa. Sőt szinte hihetetlen, de olyan figyelmetlenek voltak, hogy Rita három ugyanolyan gólt szerzett fórból. Kiléptek a külsőkre, Malatóra és rám, eközben a kapufánál bemozduló Rita mindig üresen maradt. Az egész döntőben így dobálta a gólokat, nagyszerűen játszott, kiválóan használta ki az ellenfél figyelmetlenségét" - folytatta Stieber Mercédesz, aki azt is elárulta, hogy a bajnoki ünneplés még várat magára. Az összecsapást csak egy szolid ünnepség, vacsora követte - ebben persze közrejászott az is, hogy a találkozót megelőző napon az edző lakásán majd' mindenkit "sikerült" megfertőznie valamilyen betegséggel a tréner fiacskájának ... -, ám vasárnap óriási buli következik. Immáron a két, egyaránt első ízben olasz bajnoki címet szerző Drávucz Ritával és Stieber Mercédeszszel a fedélzeten!

AZ, Nemzeti Sport 2002.06.07.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK