FONTOS


 

Olasz férfibajnoki döntő,első mérkőzés
Benedek és a lobogó tűz

Megreccsent a Posillipo trónszéke: 2000 és 2001 bajnoka voltaképpen simán elveszítette a döntő első mérkőzését a Reccóval szemben. Szakértők, mint például a Savona olimpiai bajnoka, Märcz Tamás a genovai gárda nápolyi sikerét "meglepőnek, de nem váratlannak" minősítette, egyszersmind érzékeltette, meglehet, nem lesz túlzottan hosszú a három győzelemig tartó sorozat.


Attolico (Posillipo)

A Recco sikerének motorja Benedek Tibor volt, aki ott folytatta, ahol a Bresciával vívott elődöntő során abbahagyta: világklasszis teljesítményt nyújtva együttese legjobbjának bizonyult a kapus, Jesús Rollán, valamint a válogatottból kikopott Alberto Ghibellini mellett. Három gólja önmagáért beszél, de szerzett kiállítást, kikapcsolta a hazaiak legveszélyesebb emberét, Kásás Tamást, továbbá - amikor már rákoncentrált a Posillipo védelme - a másik oldalt hozta játékba elsőrangú passzokkal (nem véletlen, hogy 7-7 után a jobbkezes, szélen játszó Ghibellini mesterhármasa döntött). "Úgy érzem, jó erőben vagyok, pszichikailag sincs gond, életben tudom tartani a tüzet, és most, amíg három naponként rendezik a meccseket, ki tudom pihenni magam. Aztán amikor besűrűsödik a program, kiderül, mennyire bírom" - értékelte teljesítményét a júliusban 30. születésnapját ünneplő balkezes. A nápolyiakról szólva Benedek úgy vélte, azt hitték, valahogy majd hozzák az első találkozót, mindez azonban semmit sem von le a vendégbravúr értékéből: "Fodor Rajmi azt írta, hogy azért óriási dolog, amit csináltunk, mert tavaly őket egyszer?en nem hagyták nyerni a nyitányon."


Calcaterra (Recco)

Az elmúlt két évben az első hazai találkozóját rendre megnyerő Posillipót ötmeccses maratonira kényszerítette a Florentia, kérdés, egy esetleges 0-2 után lesz-e visszatérés a címvédő számára. Az első összecsapáson finoman szólva is halovány teljesítményt nyújtó, hosszú percekre a kispadra menekített Kásás Tamás úgy véli, ha nem is simán, de nyerhetnek a második találkozón: "Ha csak azt nézzük, hogy négy-négynél Jerisov ejtése bent volt, de a gólbíró nem intett, vagy hogy hét-hétnél kettős előnyben hibáztunk, aztán hátul is óriási baklövéseket követtünk el, nos, akkor azt mondom: csak a nagy hülyeségeket kiküszöbölve verhetjük meg a Reccót. Tény, ők motiváltabban játszottak szombaton, belőlünk pedig hiányzott a lazaság. Most viszont, hogy nincs veszítenivalónk, úgy kell pólóznunk, mint régebben, a fontos meccseken: okosan, felszabadultan és jól."


Kásás Tamás (Posillipo)

Olasz férfibajnokság

Döntő, 1. mérkőzés: Posillipo Napoli (Kásás, Steinmetz B.)-Recco (Benedek 3) 8-10. A három nyertes mérkőzésig tartó párharc állása:1-0 a Recco javára

CSG, Nemzeti Sport 2002.05.08.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK