FONTOS


 

Nitsovits túl a műtéten

A Tabán Trafik Szeged arccsonttörést szenvedett pólósán, Nitsovits Tamáson műtétet hajtottak végre az Országos Traumatológiai Intézet baleseti sebészetén.


Az utolsó negyedben járt a Kontavill-Szentesi VK-Tabán Trafik Szeged megyei férfi vízilabda-rangadó, amikor bekövetkezett a baj. Egy kósza jobb egyenes telibe találta a szegediek balkezes klasszisa, Nitsovits Tamás arcának jobb oldalát. A röntgenfelvételek, valamint a CT-vizsgálatok alapján az orvosok egyértelműen arccsonttörést állapítottak meg. A vízilabdás abban bízott, hogy nem lesz szükség sebészi beavatkozásra. Tévedett. A műtétet Budapesten, az Országos Traumatológiai Intézet baleseti sebészetén dr. Szentirmai Annamária végezte el.

- Hála istennek, nem tört szilánkosra a csont, így nem kellett beültetni "pluszalkatrészt" az arcomba - mesélte a pólós. - A műtét közben nem lépett fel komplikáció, gond nélkül sikerült visszailleszteni a levált darabot, így valószínűleg a hét végét már otthon tölthetem. Rámparancsoltak a dokik, vigyázzak magamra, egy hónapig ne sportoljak. Ismerve magam, fogalmam nincs, hogyan bírom majd ki mozgás nélkül.

Szélpál László, Délmagyarország 2002.04.26.

Nitsovits: arccsonttörés

A Tabán Trafik Szeged férfi pólócsapatának házi gólkirálya, Nitsovits Tamás súlyos sérülést szenvedett csapata legutóbbi, Kontavill-Szentesi VK elleni, idegenben megvívott bajnoki mérkőzésén. A szegediek 10--8-as győzelmével zárult Csongrád megyei rangadón Nitsovits négy gólt vágott, mégsem tudott örülni az ötödik hely megszerzése szempontjából sorsdöntő csata után. Nem, mert egy dulakodásban felrepedt a szemöldöke, ráadásul az arccsontja is eltört.

-- Budapesten, az Amerikai úti Idegsebészeti Klinikán a szemészeti osztályt is felkerestem, ugyanis az eset óta kettős látásom van -- tájékoztatott egészségi állapotáról a balkezes bombázó. -- A nagyobb baj az, hogy az ütés következményeként egy csontdarabka az arcüregembe csúszott, amit minden bizonnyal műtéti úton fognak eltávolítani.

Az utóbbi diagnózis tekintetében nem egységes az orvosok véleménye, ám egyre valószínűbb, az eredeti állapot csak így állítható helyre. Az, hogy lesz-e műtét vagy nem, még kérdéses, az viszont biztosra vehető, hogy Nitsovits számára befejeződött a tavaszi idény. Azaz sem az UTE, sem pedig az FTC elleni találkozón nem szállhat vízbe.

Nemzeti Sport 2002.04.19.

Nitsovits Tamás: arccsonttörés!

A férfi vízilabda OB I középszakaszának utolsó előtti fordulójában pénteken (17.30) a Tabán Trafik Szeged az Újpestet fogadja, míg a Komjádi uszodában (19.30) a Kontavill-Szentesi VK a Vasassal csap össze.

Az ötödik hely szempontjából sorsdöntő találkozó vár a Szeged pólósaira. Normális esetben az újszegedi sportuszodában lejátszandó találkozón a szegediek számítanának az Újpest ellen a meccs esélyesének. Csakhogy erről most nem beszélhetünk.

- Nagy árat fizettünk a szentesi győzelmünkért - mondta bánatosan Horváth Viktor edző. - A tiszteletlen magatartásért cserével végleg kiállított Varga Péter egy mérkőzésről szóló eltiltást kapott, míg Nitsovits Tamásnak nemcsak a szemhéján repedt fel a bőr, az arccsontja is eltört. Azóta kórházról kórházra jár, az is lehet, hogy meg kell operálni. A két meghatározó játékosunk nélkül csökkent ugyan az esélyünk a győzelemre, de ez a csapat a múltban néhányszor már okozott kellemes meglepetést, úgyhogy nem tanácsolnám az újpestieknek, hogy leírjanak bennünket. Utolsó hazai összecsapásunkon jó játékkal szeretnénk búcsúzni közönségünktől.

A Szeged elleni vereségével, na meg amiatt, hogy az OSC pontot szerzett az Újpesttől, a hetedik helyről a nyolcadikra esett vissza a táblázaton a Szentes.

- Nem valószínű, hogy a Vasassal szemben olyan eredményt érünk el, amivel újra az OSC elé kerülhetünk - vallotta be a Kurca-parti gárda trénere, Kádár József. - Az angyalföldiek borzasztóan erősek, a KEK-sikerükkel éppen eleget bizonyítottak. Egyedül abban bízhatunk, hogy a nagy menetelésben (szerdán a BVSC-vel játszottak Váriék, a szerk.) nem a legnagyobb elánnal vetik ellenünk magukat a küzdelembe. Őszintén bevallom, amennyiben nem kapunk ki tíz gólnál nagyobb különbséggel, elégedett leszek.

Szélpál László, Délmagyarország 2002.04.18.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK