FONTOS


 

Átlövésgól nyolc méterről
Férj kontra feleség

A feleség három góllal, három csodás góllal terhelte meg férje csapatának hálóját, ám a családi béke szent és sérthetetlen. Valkay Erzsébet és Roberto Vestuto röpke egy órára félretette az érzelmeket, ám a meccs után nem sokkal egymást átölelve értékelték a látottakat. "Megszokott dolog, a múltkor kettőt lőttem nekik..."--mosolygott Európa-bajnok, vb-ezüstérmes centerünk, aki az olasz női bajnokság palermói házirangadóján tevékenyt részt vállalt a Gifa győzelméből. Az Athlon (ennek a csapatnak az edzője a férj) méltó ellenfele volt a KEK-döntőre készülő "nagyobbik testvérnek", ám a légiósokkal teletűzdelt rivális, amelyben Valkay Ágnes is a minőséget képviseli, 8--5-re hozta a derbit. "Remek meccs volt, és hála istennek, nekem is jól ment, aminek Robi is örült. Volt egy nyolcméteres átlövésgólom -- véletlenül hozta úgy a helyzet, de itt Olaszországban néha előfordul, hogy hátulról kell kísérleteznem --, egy klasszikus csavargólom és egy érdekes, az Eb-döntőhöz hasonló kifordulós találatom. Egyből eszembe is jutott, amikor a Szigeten Conti eszén jártam túl. Szép emlék..." Tényleg az...

Drávucz Ritának és Stieber Mercédesznek úgyszintén, --ráadásul ők ketten klubcsapatukkal is sorra győzelmeket ünnepelhetnek. A tizennegyedik bajnokiját sorozatban megnyerő Orizzonte szinte bizonyosan bezsebeli az alapszakasz elsőséget, s ez rendkívül sokat érhet a későbbieket tekintve. "Az Augusta ellen sem volt probléma, de nem titok, már mindannyiunk fejében a BEK-meccsek járnak"--árulta el a négy találatig jutó Drávucz Rita, aki Van den Berg mögött második a góllövőlistán. Ötödik válogatott légiósunk, Sipos Edit is örülhetett, hiszen az Ortigia a Volturno legyőzésével (itt Tóth Noémi szerepel) közelebb került a középmezőnyhöz.

Olasz női bajnokság

14. forduló: Lerici--Castelli 17--5, IGM Ortigia (Sipos 1)--Volturno SC (Tóth N. 1), Mediterraneo--Padova (Ádám) 7--3, Orizzonte (Drávucz 4, Stieber 3)--RN Augusta 12--3, Gifa (Valkay E. 3, Valkay Á.)--Athlon 8--5.

Az élcsoport: 1. Orizzonte 42 pont, 2. Gifa 37, 3. Athlon 24, 4. Lerici 23

Nemzeti Sport 2002.04.19.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK