FONTOS


 

Férfibajnokság a Dreher-kupáért, A-csoport
Döntetlen a Szőnyi úton

BVSC-Brendon - Vasas-Plaket 6-6 (1-0, 3-3, 2-2, 0-1)

A mérkőzés osztályzata: 3
Szőnyi út, 1000 néző
V: Bátori, Madarasi
Gól - emberelőnyből:

BVSC: SZÉCSI, Vincze, Petik 1, Mészáros, Kis G., VARJAS 3, Császár
Csere: Szűcs, Zoufal, Fülöp, IBOLYA 1, Gór-Nagy, Németh Zs. 1
Edző: Gerendás György

Vasas: KÓSZ, Varga D., Hesz, Vári 1, Steinmetz Á., Vindisch 1, Madaras
Csere: SZÉKELY 2, Varga II Zs., VARGA T. 2, Mátyás
Edző: Somossy József

A bemutatást követő parolázásnál ugyan a vasutasok egy-egy gratulációval is megtoldották a kézfogást, az azonban tudható volt: egy pillanatig sem izgatja őket vetélytársaik szombati KEK-diadala. Annál inkább a begyűjthető harmadik és negyedik pont, ami az elődöntőben hatalmas fórt jelenthetne nekik az angyalföldiekkel szemben.

Eközben az angyalföldiek nyilván szintén megpróbáltak kikerülni a zágrábi hőstett bűvköréből, csakhogy egy ilyen egészen fantasztikus csatát nem olyan könnyű feledni. A fejnek még csak-csak - de az izmok, idegek, sejtek: azokban benne "bír" ragadni egy ilyen vesztett ütközet.

Ennek megfelelően a piros-kékek eleinte csak lézengtek a vízben: a védekezést úgy-ahogy megoldották, támadásszövésük azonban meddő passzolgatásba fulladt, centereikből alig látszott valami, így fórt se kaphattak. A hazaiak ugyanakkor csupán kóstolgattak, érezhetően nem mertek nekirontani a Vasasnak (ennyit azért nyomott a latban a KEK-siker): két fórt elszórakoztak, igaz, Petik felsősarkosa szépen beakadt.

A folytatásban egy ideig folyt minden a maga medrében, Varjas pattintásáról Kósz maradt le, Váriéról Szécsi (2-1). Eztán Varjas varrt be egy előnyt, Varga Tamás viszont nem kapott meg egyet, amit az addig kissé apatikusan szemlélődő Somossy József szóvá tett. Ez hatott: Ibolya szépen forgatott, de ellene fújtak, a másik oldalon érkezett egy előny, Mátyás labdájára viszont rá tudott nyúlni Szécsi. Aztán Szécsire ért oda több angyalföldi... A kapus eltűnt, a labda is. Hogy kapott-e a víz alatt, nem tudni. A labdát megkapta, igaz, szabaddobás helyett a szemét fogta. Ellene ítéltek, mondván, nem végezte el a szabaddobást. Három az egyben jött a Vasas, Gerendás György interpellált. Erre háromperces ápolást jeleztek a bírák.

Meg is kergült a meccs rendesen. Tűzbe jött a KEK-győztes, még jobban behergelődtek a BVSC-sek. Székely az ominózus akció végén szépített, viszont Ibolya centerezése is beakadt, akárcsak Varga Tamás zúdítása, hét méteren túlról, hat másodperccel a duda előtt (4-3). Eztán az "elemek" késztettek tombolásra mindenkit, a harmadik negyed elején egy vasutasfórnál nem indult az óra - állítólag múlt héten is produkálta magát -, a műszak ötperces vendégszereplését követően Németh tette túl leginkább magát az intermezzón (5-3). Székelynek is helyén volt a szíve (5-4), Kósz pedig Petik ziccerét védte, viszont Szécsi kétszer is ráérzett Steinmetz centerezésére. Eztán Ibolya tologatott négyest érően (Varjas nem kegyelmezett), míg a Vasasnak a kétcenteres taktika fialt emberelőnyt, amiből Varga Tamás lőtt ugyanolyat, ami szombaton serleget ért. Az újdonsült apa két további fórt harcolt eztán ki, ám egyikből sem született gól (Szécsi brillírozott), míg a negyedzáró vasutasfórnál Vinczét blokkolták - izgalom úgy is maradt volna bőven, ha a nagyóra nem önállósítja megint magát.

Két perc nem túl eseménydús úszkálást követően Vindisch használta ki tempóelőnyét (6-6), a BVSC ugyanakkor nem tudta, hogy Varga Tamás "beszorult a húsdarálóba", amivel elment a hat az ötös előny, a Vasas bírók által adott előnye viszont mintha ott sem lett volna. Zoufal dönthette volna el a meccset, de sem a kapu elé kerülve, szorongatva, sem emberelőnyből nem tudta bepasszírozni a labdát. Mindazonáltal a hazaiak kaptak egy újabb esélyt egy újabb előny formájában, de képtelenek voltak normális lövőhelyzetet teremteni - amivel odalett a 4-0-s elődöntőbeli start esélye (a 3-1 sem rossz az ő szempontjukból), a vendégek pedig tán fújhattak egyet az utolsó másodpercek okán: még egyszer nem zuhantak ugyanabba a folyóba. Bár azt megjegyezték: mintha kicsit lökték volna őket.

Mestermérleg:

Gerendás György: - Jó csapat a Vasas. Bár lett volna esélyünk, de nem tudtuk kihasználni. Mert jó csapat a Vasas...

Somossy József: - Otthon, édes otthon.

Száguldó apa

Varga Tamás szárnyalt. Eleinte az uszodáig. Fél órával a kezdés előtt esett be a Szőnyi útra. De nem szúrta le senki. Sőt, mindenki gratulált. Az élet már csak olyan, hogy a sorsdöntő derbi napján szól bele egy nagy ász életébe. Vargáék egy héttel későbbre várták a babát, a csöppség azonban már szerdán kikívánkozott. Kinga méretei már-már atyját idézik - arányaiban: 57 centi, három és fél kiló. A papa megvárta, míg magzata belecsöppen ebbe a hol rózsás, hol szörnyeteg életbe, aztán autóba vágta magát, és elszáguldott. "Nem érdekel a meccs" - lihegte a telefonba.

Aztán csapata legjobbja volt.

CSG, Nemzeti Sport 2002.04.18.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  
  KEK-döntő 2002.04.13

 
LINKEK