FONTOS


 

Férfi LEN-kupa, negyeddöntő, visszavágó
Az akarat diadala

-Szecska! Szecska!

-Igen???

-Csak ne pattanjon messzire!

Nem kivéded, vagy megfogod, hanem nem pattanhat messzire...Utólag persze megszépül minden, de ez a párbeszéd Varjas Attila és Szécsi Zoltán között ott, a madridi estén is úgy volt meseszép, ahogy elhangzott. Éppen a kegyelemdöfésre készült a Real, 8-5 után a BVSC padlóra küldésére, mikor a mezőnyjátékos a kapusnak adta ki az ukázt.

"Hát...Messzire pattant... -mosolygott immáron a Szőnyi úton Gerendás György, utalva arra, hogy Sydney bajnoka "csak"félsikert ért el. -Na de a viccet félretéve: említett diskurzus is jól mutatja azt a küzdeni akarást, hitet, amit néhány meccsen hiányoltam a játékosaimtól. Egy pillantig sem adták fel, a legkritikusabb helyzetben is bíztak a továbbjutásban, és ennek mindennél jobban örülök."

Egy perc alatt 2-0-ra, egy negyed alatt 4-1-re, majd két perccel a vége előtt 8-5-re vezetett a Real a visszavágón, de valami csoda folytán talpra álltak a vasutasok. Szécsinek ugyanis volt még egy dobása: amikor negyven másodperccel a végső dudaszó előtt öt a négy ellen adogattak a spanyolok, megálljt parancsolt a felé érkező labdának -most nem pattant messzire... -, így tudott kontrázni, és végül Fülöp találatával mókázni a BVSC.

"Vincze Balázs zseniálisan helyezkedett: rizikózott, otthagyta a legjobbjukat, hadd lőjön, tizenkilencre lapot húzott. Nos, a spanyol, úgy t?nt, nem tudja mire vélni a dolgot, mintha elszállt volna az önbizalma. Lőtt, de Zoli könnyen védett. Az egészben a lényeg a hit, mindannyian elhitték, továbbjutunk. Voltak hibák, a ziccerek értékesítése a jelek szerint most már visszatérő probléma -négyből csak egyet lőttünk be a kapussal szemben egyedül állva -, de az akarat mindent felülmúlt"-ecsetelte a tréner, aki a győzelemmel felérő 8-7-es vereséget követő vacsorán nem meghazudtolva önmagát, már az elődöntőn meditált, hogy miként helyettesítik majd a Sánchezzel együtt végleg csere nélkül kiállított centerét, Kis Gábort. Pedig akkor még nem is tudta, hogy ki lesz a soros rivális...

Azóta kiderült, az olasz Brescia ellen (előbb Kis nélkül odakint, majd a visszavágón otthon) kell majd kiharcolni a döntőbe jutást. "Most mondjam azt, hogy az ötször több tétmeccset játszó klasszist, a horvát Hinicet a felnőttek között most bemutatkozó ifinek, Gór-Nagynak kell majd fognia...? Jó, nagyon jó csapat a Brescia, olasz, horvát és jugoszláv válogatott pólósokkal, esélyesebb nálunk. Kielemezzük a játékukat, aztán meglátjuk. Amennyiben a csapat életkorból adódó hiányosságait ellenük is ilyen akarattal ellensúlyozzuk, minden megtörténhet"-morfondírozott Gerendás. A BVSC-re mellesleg nem mindennapi hétvége vár: szombaton a Vasas, vasárnap pedig a Honvéd ellen kell vízbe ugrania, azaz nincs megállás. "Nincs, megyünk előre. A madridi meccs kellett a csapatnak, még ha egy kicsit lehetett volna idegnyugtatóbb is. Ebből csak profitálni lehet, azaz nincsenek aggályaim a jövőt illetően."

AZ, Nemzeti Sport 2002.02.05.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK