FONTOS


 

Férfibajnokság a Dreher-kupáért, A-csoport
A Domino nem akar eldőlni

Vasas-Plaket-UTE-Taxi 2000 9-4 (4-1, 3-0, 0-2, 2-1)

Komjádi uszoda, 400 néző. V: Marjay, Kiszely
Gól - emberelőnyből: 7/2, ill. 7/4

VASAS: KÓSZ - SZÉKELY 2, MADARAS 2, Vindisch, Varga D. 1, Vári 1, STEINMETZ Á. 2. Cs: Mátyás, Hesz, Varga II Zs. 1. Edző: Somossy József

UTE: Áts - Benczúr, Kovács R., DÁVID Z. 3, Dala, Suti, Zentai 1. Cs: Ábrahám, Kéri, Vargyas. Edző: Csapó Gábor

Az első negyedbeli játékával a Vasas elhallgattatta a kritikusokat. Ahogy a bajnokságban általában eddig, most is remek védekezés jellemezte Somossy gárdáját - a vendégek örülhettek, ha egyáltalán lövéshez jutottak. Az angyalföldiek néha fantáziátlannak tűnő támadójátéka ezúttal felemelkedett a védekezés szintjéhez. Steinmetz és Székely remekelt, ha Vári pontosabban céloz, behozhatatlan előnyre tettek volna szert a hazaiak már az első negyedben. Csapó Gábor gárdája rendkívül vérszegényen játszott Kósz kapuja előtt, a válogatott portásnak ekkor alig akadt munkája. Az UTE két lövést eresztett el csupán a második hét perc alatt, mindkettő a kapufáról pattant ki. 7-1-gyel fordultak a csapatok, úgy, hogy a piros-kékek bombázója, Varga Tamás még csak vízbe sem szállt. A gólkirályjelölt edzője elmondása szerint a válogatott edzésén sérült meg - a hírek szerint a válla húzódott meg.

A harmadik felvonásban aztán a lilák is mutattak valamit. Látványos feltámadásról azonban szó sem volt, csupán annyi történt, hogy a Vasas nemigazán erőltette a támadásokat, Dávid Zoltán pedig a meglévő egy gólja mellé még kettőt szerzett. Olybá tűnt, a hazaiakat nem zavarta, hogy mindegyik ugyanúgy esett: előnyben, bal oldalról... Az utolsó játékrészt ismét a vendégek kezdték jobban, de végül sikerült megnyugtatni a bírókkal egyre többet foglalkozó szurkolókat, akik Vári varázslata után már állva ünnepelték kedvenceiket.

Mestermérleg

Somossy József: - Hét-egy után spórolósra vettük egy kicsit, de úgy érzem, ha kellett volna, többet nyújtunk a végén is.

Csapó Gábor: - Az elején két óriási hibát vétettünk hátul. Túlságosan tiszteltük ellenfelünket, de a harmadik játékrésztől a jó úszómunkánknak köszönhetően feljebb jöttünk. Örülök, hogy fiatal csapatom helyt tudott állni.

AZ, Nemzeti Sport 2002.01.27.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  
  Vasas-UTE 2002.01.26

 
LINKEK