FONTOS


 

Sostarnak eszébe sem jutott, hogy ne védjen a Parizan ellen
Lelátó? Ugyan már!

Tekintettel arra, hogy az UTE elleni rangadón a szakosztályvezető, Wiesner Tamás a "Na, most akkor játszik a Partizan ellen Sostar vagy sem?"kérdésre a "Hetven százalék a harminc ellenében, hogy igen" választ adta, nem hatott a csütörtöki hír a meglepetés erejével. A hetven ugyanis kilencvenkilencre duzzadt, azaz ha nem jön közbe sérülés, nem üt be a guta, a jugoszlávok olimpiai bajnoka ott lesz vasárnap este nyolckor a Fradi kapujában. LEN-kupa negyeddöntőn, beosztottjai, a Partizan ellen -ráadásul Belgrádban... Pikáns, annyi szent.

"Játszik, igen, játszik. Az az igazság, ő ragaszkodik ehhez, így nem tehetem meg, hogy nem számítok rá. Rossz hangulatot szülne, azt hinné, nem bízom benne. A szponzorok kérése is az, Sostar legyen a kapuban, de elsősorban az ő határozott döntése az, ami befolyásolt engem. Tartom, hogy nem egészséges ez a szituáció, de mit tegyünk...Tovább kell jutnunk, és utána nem lesz miről beszélni"-vélekedett Gyöngyösi András, a zöld-fehérek trénere.

És lőn, Alekszandar Sostar véleménye egybecseng edzője utolsó mondatával - nem mellékes, a "tovább kell jutnunk" fejezet? mondóka ezúttal a szerb zseni álláspontjában a Ferencvárost jelenti...Az egy hónappal ezelőtti -igaz, jugoszláv újságban adott -interjúhoz képest szembetűnő fordulat.

"Profi vagyok, így most a Ferencváros a fontosabb számomra. Bevallom, kellemetlen a helyzet, de az a dolgom, hogy tudásom szerint védjem csapatom kapuját. Nem szokásom kibújni a felelősség alól, így fel sem merült bennem, hogy a lelátóra üljek. Győzelemre kell vezetnem a Fradit, még ha sajnos a Partizan látja ennek kárát"-nyilatkozta szerb tolmácsán keresztül Sostar, aki a csapattól eltérően már pénteken Belgrádba utazik. Talán a vendégöltözőt feltérképezendő...

A belgrádiak Tóthtól tartanak

Belgrádban egyre nagyobb lázban égnek a vasárnapi (Banjica uszoda, 20 óra, tv-közvetítés) LEN-kupa mérkőzéssel kapcsolatosan, amelyen a Partizan ellenfele a Ferencváros lesz. Az FTC iránti nagy érdeklődés elsősorban a 2001-es esztendő legjobb jugoszláv sportolójának választott Alekszandar Sostarnak köszönhető. Az élő legenda fellépése ellenére is optimisták a szerbek, Dejan Udovicsics edző elmondta: "Nagyon fontos ez a meccs, hogy lássuk a fiatal játékosaink mire képesek a nemzetközi porondon. Ha meg tudjuk állítani Tóth Lászlót, a magyarok centerét, akkor nem lehet gond, hiszen már bebebizonyítottuk, idegenben is képesek vagyunk jól játszani. "

A belgrádiak számítanak a "sírásókra", a futballcsapat szurkolóira, akik nemzetközi mérkőzéseken félelmetes légkört szoktak teremteni az uszodában is. A mérkőzést egyébiránt Thomas Sunc (Németország) és Ladiszlav Vekerdi (Románia) vezetik. A belépőket (áruk 100 dinár) a mérkőzés előtt bocsátják áruba - jelentette tudósítónk, Heka László.

CSG, Nemzeti Sport 2002.01.18.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK