FONTOS


 

Főszerepbenb a legjobb nyolc
Akcióban a nagyok

Biros hozza kihagyhatatlan helyzetbe Molnárt; Vári indítja a szélvészgyors Székelyt; odaát meg Szécsi lép ki bámulatos tempóban kapujából, s halássza el a zsugát a center elől. Mindennapos jelenetek, amelyek szombattól újra a nagyközönség előtt játszódnak majd - azaz röpke egy hónapos pauza után folytatódik a pólóbajnokság.

Az elit, azaz a legjobb nyolc kezdi meg a sorozat második szakaszát. A felek odahaza és idegenben is összemérik erejüket egymással, hogy aztán a legjobb négy alakulat az aranyéremért is harcba szállhasson.

Kiss Gergő bődületes lövéssel ugrasztja talpra a hazai híveket; Kósz piszkálja ki a labdát elképesztő reflexszel a jobb felsőből; Varga Tamás szabaddobása nyílegyenesen jut rendeltetetési helyére. Tudnak, nagyon tudnak ezek a játékosok (és társaik), vérükben van a játék, a gól, a szórakoztatás. Különösen igaz ez a két kiemelkedő gárdára, a Honvédra és a Vasasra, a bajnokra és a kupagyőztesre, de ne felejtsük, Gerendás György sem alszik a BVSC élén (figyelem, ma is azt mondja, döntőt vívnak majd!), és a Ferencváros is feljövőben van ambíciózus trénere, Gyöngyösi András vezetésével.

Ki a jobb? A nyár óta lóg a levegőben a kérdés, a nyár óta ezen vitázik honvédos és angyalföldi szurkoló, a nyár óta ez a legizgalmasabb téma. Honvéd vagy Vasas? Ki tudja. Itt is, ott is sztárok, tehetségek zöme, pénz, tudás, hatalom. A sokáig emlékezetes Szuperkupa is jelezte, nem lesz sétagalopp kettejük csatája -csak remélni lehet, a játék szolgáltatja majd a legfőbb témát...

Tudják, amikor Biros hozza kihagyhatatlan helyzetbe Molnárt, vagy éppen Vári indítja a szélvészgyors Székelyt...

A legenda a labdakezelést oktatja

Faragó Tamás: filmszerep

A gyorsváltók tagjaként 1996-ban, Atlantában kétszeres olimpiai bajnok, egykori úszóból lett amerikai válogatott vízilabdázó, Brad Schumacher főszereplésével elkészült a tengerentúli "pólósuli" legújabb videokazettája -jelentette az MTI. A hírt a www.waterpoloworld.com című internetes honlap kürtölte világgá, kiegészítve az információt azzal, hogy az "egyéni védekezési gyakorlatok" bemutatása a negyedik abban a sorozatban, amelynek segítségével a magyar sikersportágat - 5 cent híján 30 dolláros áron - az Egyesült Államokban oktatni és népszerűsíteni kívánják. Az egyik korábbi alkotás segítségével - emlékezik a világhálós tudósítás - Faragó Tamás, a hetvenes évek olimpiai, világ- és Európa-bajnok magyar szupersztárja a labdakezelés rejtelmeibe igyekezett bevezetni nézőit. A tavalyi sikercsapat, az Eb-arany-, és vb-ezüstérmes női válogatott szövetségi kapitánya a hírügynökség érdeklődésére érdekes adalékokkal egészítette ki az iméntieket: "Körülbelül öt évvel ezelőtt jártam Amerikában, akkor készült az oktatófilm. Amikor hazajöttem, felajánlottam a szövetségnek, hogy ingyen megkaphatja és terjesztheti, de erre nem került sor. Ennek ellenére sok érdeklődőhöz eljutott Európában is, de nem legálisan a tengerentúlról, hanem amolyan kalózkazetták révén."

AZ, Nemzeti Sport 2002.01.12.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK