FONTOS


 

Szremkó az Európa-bajnokokkal (is) szülinapozik
Győri nélkül Szentesen

"De tényleg csak öt perc, mert rohanok haza, készíteni a kaját a csajoknak és a barátaimnak! Nagy buli lesz szombat este, annyi szent!" - szabott terjedelmet a beszélgetésünknek a szentesi ligeti uszoda vizéből kikászálódó Szremkó Krisztina. Európa-bajnok centerünk ugyanis - aki "civilben" a Carnex-Szentesi VK játékos-edzője - éppen harminc esztendeje, január 6-án látta meg a napvilágot Dunaújvárosban.

S lám, milyen az élet? A Szuszi becenévre keresztelt pólós most a szülővárosa csapatát tartja a honi bajnokság első számú favoritjának. Ő most itt, a Kurca partján (akárcsak Valkay Ferenc Kecskeméten) a bronzéremről álmodik. Erre annak ellenére reális az esély -véli Szremkó -, hogy a csapat erőssége, a juniorválogatott Győri Eszter e héten elutazott Los Angelesbe, ahol Pelle Anikó csapattársaként az USC-ben pólózik majd az elkövetkezendő négy évben. Így a két sportösztöndíjas egyetemista már biztosan nem lehet ott ama nagy, szülinapi szentesi bulin. Mint ahogy a válogatottbeli legjobb barátnő, az anyai örömökben úszó Szép Brigitta is igazoltan lesz majd távol. De ott ünnepel majd a Carnex-Szentesi VK teljes játékosállománya és jó néhányan az Európa-bajnok hölgykoszorúból is. Akik között Dancsa Katalin kiválása után immár Szremkó lépett elő rangidőssé.

Megkerülhetetlen a kérdés: mi változik majd Szremkó Krisztiánál január 7-től? "Semmi, minden igyekezetemmel azon leszek, hogy legyen egy olimpiai aranyam. Az ugyanis még hiányzik a gyűjteményemből" - hangzott a pólós vágya Szuszi-módra.

Révész János, Nemzeti Sport 2002.01.05.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK