FONTOS


 

Hét magyar gól -- olasz színekben
Amatőrök profik ellen

Vasas SC--Gifa Palermo (olasz) 4--14 (0--4, 0--2, 2--3, 2--5)

Komjádi uszoda, 100 néző. V: Adjicd (jugoszláv), Rickaert (belga)
Gól -- emberelőnyből: 6/2, ill. 4/1
Négyméteresből: --, ill. 1/0

VASAS: HORVÁTH P. -- Thummerer, Hári 1, Császári 1, Ipacs 1, Denk, Szabó Sz. Cs: Balázs, Porvay, Németh E. 1, Sallai. Edző: Pálinkás Tamás

A Gifa góllövői: Valkay Á., Araujo 4--4, Valkay E. 3, Sánchez 2, Szmurova

A másik mérkőzésen: Vuliagmeni NC (görög)--Hohenlimburger SV (német) 10--3 (2--0, 4--1, 1--0, 3--2)

A végeredmény: Gifa 6 pont, 2. Vuliagmeni 4, 3. Hohenlimburger 2, , 4. Vasas 0

Továbbjutott: Gifa, Vuliagmeni

Magyar lány lőtt gólt, de mégis az olaszok vezettek, hiszen Valkay Ágnes, a Palermo idegenlégiósa talált be a büntetőt is hárító Horváth Patrícia kapujába. Később a másik magyar légiós, Valkay Erzsébet is feliratkozott a góllövőlistára, majd két és fél negyednek kellett eltelni ahhoz, hogy ezt követően a Vasas, a tetemes előny tudatában szépíteni tudjon. Később a huszadik születésnapját ünneplő Hári Adrienn volt eredményes, de az egész mérkőzés alatt látszott a két csapat közötti tudáskülönbség.

Mestermérleg

Pálinkás Tamás: -- Ilyen az, amikor amatőrök játszanak profik ellen.

Nemzeti Sport 2002.03.18.

Második csoportmérkőzésén is vereséget szenvedett a Vasas női vízilabdacsapata a LEN Kupa budapesti negyeddöntőjében, s így elvesztette az esélyt a továbbjutásra.

LEN Kupa-negyeddöntő, D-csoport:
Vuliagmeni Athén (görög)-Vasas 9-2 (1-2, 4-0, 2-0, 2-0)

A csoport másik szombati mérkőzésén:
Gifa Palermo (olasz)-Hohenlimburger SV (német) 6-2 (2-1, 3-0, 1-0, 0-1)

Az állás: 1. Gifa Palermo 4 pont, 2. Vuliagmeni Athén és Hohenlimburger SV 2-2, 4. Vasas 0

A magyar együttes vasárnap 10 órakor a Gifa Palermo ellen száll vízbe.

Sportfórum 2002.03.17.

Női KEK, D-csoport
Sajnos, volt hosszabbítás

Vasas SC-Hohenlimburg SV (német) 4-5 (1-0, 1-0, 1-3, 0-0, 0-2, 1-0)

Komjádi uszoda, 300 néző. V: Vuletic (horvát), Ryckaert (belga)

VASAS: HORVÁTH P. - Tummerer, Hári, Császári 1, Ipacs 2, Denk, Szabó Sz. 1. Cs: Balázs, Porvay, Németh E., Kéri, Sallai. Edző: Pálinkás Tamás

A németek gólszerzői: Schindelbauer 3, Boss, Stiebert 1-1
Gól - emberelőnyből: 5/1, ill. 8/1
Négyméteresből: 1/1, ill. -
Kipontozódott: Denk (12. p.), Németh (17. p.)

A másik mérkőzésen: GIFA Palermo (olasz, Valkai E. 2, Valkai Á.)-Vuliagmeni (görög) 5-4 (3-2, 1-1, 0-1, 1-0)

Ha labdaelhozatalból és a drukkolásból kellett volna összemérni a tudást, akkor nem is lett volna gond, hiszen mindkettőt toronymagasan az angyalföldiek nyerték volna meg. Az első két negyedben valósággal szárnyaltak a piros-kékek, Horváth Patrícia bravúros védéseinek hála a németek ugyanott tartottak félidőben, ahol az elején (2-0). Az első Vasas-találat Ipacs nevéhez f?ződik, aki az emberfórt váltotta gólra, a folytatásban Szabó mutatta meg, hogyan kell akcióból betalálni. Csakhogy eztán következett a minden képzeletet felülmúló harmadik negyed. A németek mintha nemcsak térfelet, hanem az egész csapatot is cseréltek volna, előbb távolról szépítettek, majd ki is egyenlítettek. Ipacs épp akkor talált be, amikor visszatért a kiállított ember, így megint egy gól volt az előny, ám a vendégek újra egálba hozták a találkozót. S mivel az utolsó játékrészben már nem esett gól, maradt a döntetlen. Már-már mindenki elindult a maga útjára - a nézők haza, a játékosok az öltözőbe -, amikor valaki felvetette a kérdést: ilyenkor nincs hosszabbítás? Jó néhány perces tanakodást követően kiderült, hogy van - sajnos, a kétszer háromperces ráadás következik, ami a németek diadalát hozta.

Mestermérleg:

Pálinkás Tamás: - Nagyon fájt a vereség.


A női LEN-kupa négyes döntő küzdelmeire április 19-21-e között Palermóban kerül sor, ahol a házigazda mellett az orosz SKIF MFP Moszkva a görög Vuliagmeni és a spanyol Mediterranei Barcelona vesz részt.

Nemzeti Sport 2002.03.16.

Női BL és LEN-kupa: a döntőért Cataniában és Budapesten

A Dunaújvárosi Főiskola, illetve a Vasas együttese a négyes döntőbe kerülés reális esélyével száll vízbe a pólós hölgyek Bajnokok Ligájában, s LEN-kupájában péntektől vasárnapig. A BL negyeddöntőt két csoportban rendezik az olaszországi Cataniában, s a spanyolországi Sabadellben. A dunaújvárosiak pénteken a német SV Blau-Weiss Bochummal kezdenek, szombaton a francia Nancy, vasárnap a házigazda Orrizonte következik. Az első két helyezett jut az április 19-21-ei döntőbe, amelynek rendezésére pályázik a magyar bajnok is.

A LEN-kupa szintén a legjobb nyolc között "jár", a Vasas a Komjádi-uszodában fogadja - sorrendben - a német SV Hohenlimburgert (péntek 19 órakor), a görög Vuliagmenit (szombat 19) és az olasz Gifa Palermót (vasárnap 10). A másik kvartett összecsapásaira Barcelonában kerül sor, a négyes döntőt ugyanakkor rendezik, mint a BL-finálét.

[origo] 2002.03.15

Cataniában a Dunaújváros

A LEN római központjából kapott információk alapján olasz túra vár a BEK-ben a Dunaújvárosra, míg a Vasas a KEK-ben idehaza rendezheti csoportját. A selejtezők befejezése után (ezekben nem voltak érdekeltek a mieink) sorsoltak az illetékesek -mind a két sorozatban a szokásoknak megfelelően két négyes csoportot alakítottak ki, melyekből a két-két legjobb együttes harcolhatja ki a négyes döntő részvételét.

A négy Európa-bajnokkal (Sós Ildikóval, Primász Ágnessel, Tiba Zsuzsannával és Tóth Andreával) felálló újvárosiak az olasz pontvadászatot meggyőző, százszázalékos teljesítménnyel vezető Orizzonte otthonában kísérelhetik meg a továbbjutást. Az olaszoknál mellesleg Drávucz Ritával és Stieber Mercédesszel vagyunk érdekeltek... Az erőviszonyokat tekintve a német Bochum és a francia Nancy mellett ennek a két csapatnak illene továbbkerülne -más kérdés, hogy a majdani finálét tekintve nem mindegy, hogy ki megy elsőként, és ki kvalifikálja másodikként magát. És ne feledjük: Mihók Attila együttese a négyes döntőre is bejelentkezett, köszönhetően a szponzorok mellett többek között a város támogatásának is!

A KEK-ben az anyagiakat tekintve rendezéssel járt a legjobban a Vasas -hogy mennyi esélye a továbbjutásra az olasz Gifa és a görög Vuliagmeni mellett, az más kérdés. A Gifában játszó Valkay testvérpár mindenesetre nagyon boldog, hogy a szícíliai hétköznapok mellett márciusban magyar levegőt szívhat majd.

Európai kupák, nők

BEK, csoportmérkőzések. A-csoport: Orizzonte (olasz, rendező), Dunaújvárosi Főiskola, Bochum (német), Nancy (francia). B-csoport: Sabadell (spanyol, rendező), Uralocska (orosz), Glyfada (görög), Králové (cseh)

KEK, csoportmérkőzések. A-csoport: Vasas (rendező), Vuliagmeni (görög), Hohenlimburger (német), Gifa (olasz). B-csoport: Mediterrani (spanyol, rendező), SZKIF Moszkva (orosz), Kirishi (orosz), Sheffield (brit)

Nemzeti Sport 2002.02.19.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  
  Női Magyar Kupa 2002

 
LINKEK