FONTOS


 

Magyar remekléssel indult az olasz bajnokság
Kevesebben vannak, de a minőséget képviselik

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: AZ, Nemzeti Sport 2002.10.25
--------------------------------------------------------------------------------
Kapcsolódó anyagok:
  • 1. forduló: Kevesebben vannak, de a minőséget képviselik
    --------------------------------------------------------------------------------

    Sipos Edit és Valkay Ágnes, a magyar válogatott két alapembere ugyan elhagyta az olasz bajnokságot, haza, a Dunaújvárosi Főiskola csapatába szerződött, mégsem illik hanyagolni az elkezdődő csizmaországi sorozatot, elvégre még így is jelentősen érdekeltek vagyunk benne.

    Itt van mindjárt a bajnoki és BEK-címvédő Geymonat Orizzonte együttese, amelyben az olasz világbajnokok mellett a Stieber Mercédesz, Drávucz Rita duó húzza a szicíliaiak szekerét. Hogy ez mennyire így van, igazolja a nyitó forduló is: az ötszörös olasz gólkirálynő, Stieber ötször, míg az előző idény legjobb mesterlövésze, Drávucz négyszer zörgette meg az áldozati bárány szerepét játszó, Tóth Noémi vezette Volturno hálóját.
    "Végre-valahára elkezdtük, bár nem nagyon kellett még erőlködnünk, biztosan lesznek keményebb meccsek. Mindjárt a második fordulóban, amikor is egykori csapatom, a Lerici otthonába látogatunk" - így a találatait az első negyedben szerző Drávucz, akinek jóval nehezebb feladatot jelentett a csütörtök, amikor is a csapattagok kérésének eleget téve gulyást főzött nekik. Végül a konyhában is sikeresen tett-vett az új légióssal, a holland Oostendorppal együtt lakó, szolnoki születésű hölgy.
    "Jól vagyok, sokat edzünk, készülünk az előttünk álló feladatokra. A tervek mit sem változtak, ahol indulunk, ott nyerni szeretnénk. Az öt gólom? Igyekszem"- mesélte érdeklődésünkre az igencsak bekezdő Stieber.
    Hogy ki fogja megállítani őket? Ki tudja. Az erőviszonyokat elnézve senkinek nincs nagy sansza erre. A két palermói hölgykoszorú jelentősen kicserélődött, ki ide, ki oda vándorolt a két alakulat között. "Az elnök azt mondta, nem tudja felvenni a versenyt az Orizzontéval, nincs annyi pénze, inkább két hasonló erősségű csapatot akart. Én átmentem az Athlonba, ahol, bevallom, jobban érzem magam - magyarázta Valkay Erzsébet, a pontvadászat harmadik Európa-bajnoki címmel büszkélkedő magyar légiósa, akinek így férje, Roberto Vestuto lett az edzője. - Szerencsére nincs ebből probléma, nagyon jó a csapatszellem. Szorgos-dolgos együttes vagyunk, meglátjuk, mire leszünk képesek. Mindenesetre bizakodom."
    Az Athlon az orosz, kanadai játékosok által erősített Augusta vendégeként pont centerünk vezérletével gyűjtötte be a három pontot - érdekesség, hogy rajta kívül csak a holland Van den Berg járt túl Rytova kapus eszén. "Nehéz meccs volt, örülök, hogy jól ment. A holland lány igazi klasszis, de a nálunk bekkelő Ádám Zsuzsa is többet nyújtott, mint vártuk tőle, fantasztikusan fogta le az ellenfél kanadai centerét"- emlékezett a rangadóra a másnap hirtelen belázasodó pólós. A diagnózis a megfázás, így nem olyan nagy a baj, az arrafelé tomboló kánikula jó hatással van a szervezetre.

    Olasz női bajnokság
    1. forduló: Plebiscito Padova (Serfőző)- Gifa Palermo 5-7, IGM Ortiga-Mediterraneo Corona 6-5, RN Augusta-Athlon Sais (Valkay E. 4, Ádám) 4-9, Geymonat Orizzonte (Stieber 5, Drávucz 4)-Volturno SC (Tóth N. 2) 16-3, Orem Pescara-Carispe Lerici 8-6

    Olasz női bajnokság
    2. forduló: Gifa Palermo-Augusta 6-6, Athlon Palermo (Valkay E. 2, Ádám 1)-Pescara 7-8, Volturno (Tóth N.)-Ortigia 3-7, Carispe Lerici-Geymonat Orizzonte (Stieber 5, Drávucz 4) 4-17, Mediterraneo Corona-Plebiscito Padova (Serfőző) 6-6. Az élcsoport: 1. Orizzonte 6 pont (33-7), 2. Ortigia 6 (14-8), 3. Pescara 6 (16-13), 4. Gifa 4, 5. Athlon 3
  • Férfi válogatott
    Női válogatott
    VÍZILABDA

    KÉPEK

      

     
    LINKEK