FONTOS


 

Már az első félidőben eldőlt
Szegedi pólósuli Cegléden

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Szélpál László, Délmagyarország 2002.10.14.
--------------------------------------------------------------------------------

Fennállása második idényét tölti az élvonalban a Cegléd férfi vízilabdacsapata, amely OB I-es mérkőzésen a szegedi Tabán Trafikot fogadta.

Cegléd-Tabán Trafik Szeged 2-10 (0-5, 0-1, 1-3, 1-1)
Férfi OB I-es mérkőzés. Cegléd, 100 néző. Vezette: Császár, Bors.

Cegléd: Kuna - Molnár Á., Szalma, Dongó T., Dani, Kedro, Donkó 1. Csere: Békés, Egedi F., Ványi 1, Mráz, Egedi G., Gáti. Edző: Bóbis Károly.
Szeged: TÓTH I. - Varga I., VARGA P. 2, KITTRADGE 3, Weszelovszky 1, Molnár P., Kozma. Csere: Várhegyi 1, MÓD 2, dr. Török, Balla, Fábry, Éles 1. Edző: Horváth Viktor.
Gól - emberelőnyből: 6/1, ill. 3/2.

Fennállása második idényét - 1991-ben debütáltak - tölti az élvonalban a Cegléd együttese. A Pest megyeiek az OB I/B-t pontveszteség nélkül nyerték, és arra törekednek, hogy a legjobbak között is elérjenek néhány jó eredményt. A cél érdekében a nyáron pár játékos kivételével az egész keret kicserélődött. Bóbis Károly edző nagy önbizalommal azt nyilatkozta a találkozó előtt, hogy nem tartja lehetetlennek a pontszerzést.

A mostoha körülmények miatt - nyitott medencében, hűvös, hideg időben, szakadó esőben játszódott a mérkőzés - igencsak iparkodtak a riválisnál jóval nagyobb tudással rendelkező vendégek. Az első négy támadásukat maximális hatékonysággal kihasználták a szegediek: kétszer-kétszer talált be Varga P. és a remekül játszó amerikai Kittradge. A ceglédiek teljesen dekoncentráltan pólóztak, ha el is találták nagy ritkán a kaput, akkor Tóth I. védett pompásan. Azt csinált ellenfelével a Szeged, amit csak akart. Mód duplájával, majd Éles és Weszelovszky szimplájával már 8-0-ra vezettek a látogatók, és úgy nézett ki, kapott gól nélkül szerzik meg az újabb két pontot. A harmadik negyedből már csak 28 másodperc volt hátra, amikor az OB I-ben most bemutatkozó Ványi labdája átkacsázott a képzeletbeli gólvonalon (érdekes módon, emiatt nem idegeskedett különösképpen Horváth Viktor edző), de az otthoniak nem sokáig örülhettek a szépítésnek, mert a negyed Kittradge bombájával ért véget, 1-9. Az utolsó felvonásban - azonkívül, hogy Várhegyi hatalmas lövésére Donkó előnyből válaszolt - már nem sok minden történt, 2-10.

A meccset megtekintő néhány tucat nézőt a szakadatlanul zuhogó esőnél csak a vendégek fegyelmezett, gólerős játéka bosszantotta jobban.

Bóbis Károly: - Ennél sokkal jobbra számítottam. Ilyen megilletődötten, félve, nyuszi módjára nem lehet ezt a sportágat eredményesen játszani.
Horváth Viktor: - Jó védekezésünkkel, fegyelmezett játékunkkal rászolgáltunk a biztos győzelemre.
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK