FONTOS


 

Három negyeden át állta a sarat a Kontavill
Majdnem szegedi bravúr

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Szélpál László, Délmagyarország 2002.09.30.
--------------------------------------------------------------------------------

A férfi vízilabda OB I nyitányán nem szereztek pontot a Csongrád megyei csapatok: a Tabán Trafik Szeged a BVSC-től, a Kontavill-Szentesi VK a Vasastól kapott ki hazai környezetben.

Kontavill-Szentes-Vasas 6-10 (2-2, 1-0, 1-4, 2-4)

OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés. Szentes, ligeti uszoda, 500 néző. Vezette: Kiszely, Bors.

Szentes: HORVÁTH T. - BILTSIK, Dornin, Juhász, KIS I. 2, Szabó N. 2, Szebeni 2. Csere: Somogyi, Berki, Vígh, Hyc T. Edző: Kádár József.

Vasas: KÓSZ - MADARAS 2, VINDISCH 2, Gombos 1, Varga D. 1, Binder, STEINMETZ Á. 4. Csere: Tóth F., Máté, Csintalan. Megbízott edző: Földi László.

Gól - emberelőnyből: 5/4, ill. 5/5.

Az első találatot Steinmetz Á. szerezte centerből, amire kisvártatva érkezett Szebeninek és Kisnek a válasza előnyből. Jó volt a meccs, sem az iramra, sem pedig a színvonalra nem lehetett panasz. A második negyedben a védőmunkában jeleskedtek a gárdák; mindössze egyetlen gól esett ebben az időszakban: a hazai szurkolók nagy örömére Szabó N. talált be, 3-2.

A fordulás után Kis I. második találatával harmadszor is a házigazdáknál volt az előny (4-3), de a folytatásban már kidomborodott az angyalföldiek nagyobb tudása. Madaras egyenlített, majd két előnygól, és máris elhúztak a fővárosiak. A záró felvonásban mindent megpróbáltak a Kurca-partiak, hazárdiroztak, de ez sajnos balul sült el, a jól kontrázó Vasasnak sikerült növelnie a különbséget, 6-10.

Tény, hogy az előző bajnokság ezüstérmese jelentősen átalakult, kicsit meg is gyengült, de nem annyira, hogy ne szerezhette volna meg mindkét pontot a három negyedig remekül helytálló Szentes ellen.

Kádár József: - Nem vallottunk szégyent, de a jobb eredmény eléréséhez nagyobb koncentráció kell.

Földi László: - Fegyelmezetten, okosan játszottak a fiúk.

Tabán Trafik Szeged-BVSC 8-9 (1-2, 2-3, 4-3, 1-1)

OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés. Újszegedi sportuszoda, 300 néző. Vezette: Marjai Zs., Székely Z.

Szeged: BARÁT - Varga P., Mód 1, WESZELOVSZKY 4, dr. Török, MOLNÁR P. 3, Kozma. Csere: Varga I., Samuels, Kittradge, Fábry, Éles. Edző: Horváth Viktor.

BVSC: Nagy V. - Császár, Dabrowszki, Fülöp 1, IBOLYA 2, Gór-Nagy, DR. VARJAS 2. Csere: PÉTER 2, Nitsovits, Zoufal 1, Vincze, Kis G., Németh Zs. 1. Edző: Gerendás György.

Gól - emberelőnyből: 10/7, ill. 7/1. Négyméteresből: -, ill. 3/3.

- A csapatból többen sérülten, betegen vállalják a játékot, ennek ellenére nem tartom elképzelhetetlennek a pontszerzést a legutóbbi évad bronzérmese ellen - mondta a meccs előtt Horváth Viktor, a hazai együttes mestere. A tréner optimizmusát valószínűleg az táplálta, hogy legénysége tavasszal bajnoki, míg ennek a hónapnak az elején, felkészülési meccsen már legyőzte Szegeden a BVSC-t.

A vasutasok ezúttal nem akartak így járni, a cél érdekében minden tőlük telhetőt el is követtek. Gyorsak, pontosak, agresszívek voltak, ráadásul a játékvezetők szimpátiáját is bőségesen élvezték. Képtelen volt kibontakozni a Szeged, egyedül Molnár P. előnyből szerzett találatai tartották a hazaiakban a lelket, 2-4. A második negyed közepén fordulat állt be a Tisza-partiak játékában. Barát egyre többet találkozott a labdával, a másik oldalon pedig Weszelovszky sistergő bombái rendre megtalálták az utat a BVSC kapujába. Ez pedig azt jelentette, hogy a harmadik hét perc közepén már a házigazdáknál volt az előny, 6-5. Eggyel azonban nem számoltak az otthoniak: az exszentesi Ibolya klasszis centerjátékával. Szinte tarthatatlan volt. Elsősorban az ő jó teljesítményével ismét a fővárosiak percei következtek (6-8), de Weszelovszky és Molnár P. keze sem remegett előnyben, 8-8. Teljesen nyílt volt a mérkőzés, bármelyik gárda javára eldőlhetett volna a csata. A két pont, kicsit érdemtelenül, végül a rutinos Péter góljával a BVSC-é lett, 8-9.

Horváth Viktor: - A két csapat számára sajnos nem volt egyforma a feltétel... Bár védekezésben követtünk el hibákat, nem érdemeltünk vereséget.

Gerendás György: - Örülök, hogy jó meccsen sikerült nyernünk egy nagyon jó Szeged ellen.
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK