FONTOS


 

Kozmát tesztelik

Nem érte váratlanul a LEN-kupában induló Tabán Trafik Szeged férfi vízilabdacsapatának vezetőit a hír, mely szerint a gárdának nem kell játszania az októberi kvalifikációs fordulóban.

- Számítottunk erre, nyolcvan százalékig biztosak voltunk benne, hogy csak a november 8-10-én sorra kerülő csoportselejtezők során szállunk először vízbe - közölte Juhász György szakosztály-igazgató. - Gondolom, a korábbi remek kupaeredményeinknek köszönhetjük a "kiemelésünket". Így már a 16 között vagyunk, jó lenne nem állni meg itt, szeretnénk bekerülni a legjobb nyolc közé.

Az együttes a héten négyszer is kétkapuzott a Magyarországon edzőtáborozó német Würzburg csapatával. Ezekkel az edzőmeccsekkel már a szeptember 5. és 7. közötti nemzetközi viadalra készülnek Mód Péterék. Az újszegedi sportuszodában rendezendő tornán a házigazdák mellett indul a BVSC, az Eger, az FTC, valamint a török Galatasaray és a romániai Nagyvárad. A 8 csapatosra tervezett viadalra a szervezők még két külföldi alakulat visszajelzését várják.

Hír még a csapat háza tájáról, hogy Horváth Viktor edző egész héten teszteli a gárdával együtt készülő Kozma Zsoltot. A jugoszláviai Becsej 19 éves tehetséges centerének esetleges szerződtetéséről a jövő hét elején születik döntés.

Délmagyarország 2002.08.23.

Kecskehúst esznek a szegediek a bajnokság előtt
Spórolnak a LEN-kupára


A Tabán Trafik Szeged OB I-es férfi vízilabdacsapata három év "pihenő" után újra részt vesz a LEN-kupa küzdelmeiben. A hír ösztönző hatása érezhető a játékosok edzésmunkáján is.

Harmadik hete hagyják maguk mögött a kilométereket a szegedi férfi pólócsapat játékosai. Horváth Viktor nem kíméli "fiait", vastagon fogott a ceruzája, amikor az úszóadagokat összeállította.

- A harmadik idényemet kezdem el a csapatnál, a srácok már jól tudják, hogy mi vár rájuk a felkészülés alatt - mondta a tréner. - Egy rossz szót nem tudok senkire mondani, mindenki jól dolgozik. Itt említeném meg Weszelovszky László nevét, aki sokat változott előnyére. Az újaknak, az amerikai John Samuelnek és Brad Kittredgének, illetve a fiatal pesti különítménynek, Németh Zsoltnak, Fábry Józsefnek, valamint Varga Istvánnak először szokatlan volt az itteni penzum, de később már velük sem volt gond. Mindannyian sikeréhesek, fűti őket a bizonyítási vágy, a többiek, a régiek pedig azért igyekeznek, mert nem szeretnének lemaradni.

A bizonyítás mellett nyilván az is ösztönzőleg hatott a csapatra, hogy indulnak a LEN-kupában. A sorsolást valamikor augusztus második felében tartják; a szegedi vezetők azért "imádkoznak", hogy a csoportmeccsek helyszíne ne essen messze a várostól. Hiába, ilyenkor nemcsak az ellenfelek játékereje a fontos, hanem anyagi megfontolásból az is, hogy a rendező csapat uszodája ne a kontinens másik felében legyen található.

Egyelőre még csak az erőt gyűjtik Balláék, de két hét múlva már meccseket is játszanak.

- Kétkapuzunk a német Würzburggal, a jugoszláviai Szabadkával és a Becsejjel, valamint szeptember elején nemzetközi tornát szeretnénk rendezni az újszegedi sportuszodában. A tervek szerint itt lesz a BVSC, az Eger, a török Galatasaray, a romániai Nagyvárad és esetleg a francia Marseille. Anyagi megfontolásból edzőtáborba biztosan nem megyünk, minden fillért elrakunk a LEN-kupás részvételünk biztosítására.

A nemzetközi megmérettetés előtt előbb a bajnokságban kell majd bizonyítaniuk a szegedieknek. A sorsolás még nem készült el, de az már biztos, hogy a trafikosok jóllakottan kezdik el az idényt.

- Két és fél hónapja vettem két tízkilós kecskét - árulta el Horváth. - Azóta a szigetszentmiklósi birtokomon meghíztak a jószágok 25 kg-ra. Szeptemberben levágom őket, a húsát együtt fogyasztjuk majd el a fiúkkal. Remélem, azért a lakmározás után még éhesek maradnak Barát Feriék. A sikerre, a győzelemre.

Szélpál László, Délmagyarország 2002.08.10.

Indul a LEN-kupában a Tabán Trafik Szeged
Köszönet jár a városnak


Elhárultak az akadályok a Tabán Trafik Szeged férfi vízilabdacsapatának nemzetközi kupaszereplésének útjából.

Amint arról beszámoltunk, a Ferencváros és az Újpest visszalépésével megnyílt az út a szegedi pólócsapat előtt a LEN-kupában való szereplésre. A szövetség csak a nevezés előtti napon értesítette a Tisza-partiakat, akik nem tehettek mást, néhány nap haladékot kértek, és kaptak. A jelentkezési határidő tegnap délben járt le. Dr. Dobóczky Károly klubelnök jó hírekről számolhatott be.

- Kezdem a legfontosabbal: megoldódtak a problémák, indulunk a számunkra oly kedves LEN-kupában - kezdte az egyesület első embere. - Ebben óriási segítséget kaptunk a várostól, annak vezetőitől. Én dr. Ványai Éva alpolgármester asszonnyal tárgyaltam, míg Juhász György szakosztály-igazgató a szabadságát töltő dr. Bartha László polgármesterrel beszélt. Mindketten ígéretet tettek, minden segítséget - elsősorban anyagit - megad a város ahhoz, hogy a Tabán Trafik Szeged újra megmérettesse tudását a harmadik számú európai vízilabdakupában. E beszélgetések, tárgyalások hatására nem csúsztunk ki a péntek déli határidőből, elküldtük nevezésünket a nemzetközi szövetségnek. Azért az sem lenne baj, ha a szponzorok is látnának fantáziát a gárdában, és az ügy mellé állnának.

A csapat edzőjét, Horváth Viktort, amikor értesült az indulásról, nem találtuk rossz kedvében.

- Természetesen örülök, fiatal együttesemnek csak a hasznára válhat a LEN-kupás részvétel - magyarázta a szakember. - Azt sem hallgathatom el, végül kijött az igazság, mert az én szememben nem a tisztességtelen eszközökkel élő Újpest, hanem mi végeztünk a bajnokság ötödik helyén. Márpedig az automatikusan nemzetközi szereplést jelentett volna. A többi csapatnak több hónap gondolkodási idő állt a rendelkezésére, míg nekünk jutott két nap. Nem baj, ettől függetlenül mindent megteszünk a jó szereplés érdekében. Köszönet jár a város vezetőinek a pozitív hozzáállásért, bár azt gondolom, ennyit meg is érdemlünk.

Szélpál László, Délmagyarország 2002.08.03.

Szegedi pólósok a LEN-kupában?

A nyári szabadságot követően másfél hete kezdte meg felkészülését a Tabán Trafik Szeged OB I-es férfi vízilabdacsapata. Horváth Viktor edző néhány napja még úgy gondolta, a játékosokat csak a bajnokságra és a Magyar Kupa küzdelmeire kell formába hoznia.

Kedd délután aztán történt valami. - Telefonon leszóltak a szövetségből, ha van kedvünk, elindulhatunk a LEN-kupában - újságolta Juhász György szakosztály-igazgató. - Váratlanul ért a felkérés, nem számítottunk erre a lehetőségre. Azért jöhettünk szóba, mert a bajnokságban előttünk végzett együttesek közül sem FTC, sem az Újpest nem vállalta az indulást. Amennyiben igent mondunk az invitálásra, akkor a BVSC-vel együtt vennénk részt a LEN-kupában. A BL-ben a Honvéd, a KEK-ben a Vasas indul majd.

A nemzetközi szövetség szerdára várta a szegediek válaszát. Az SZVE gondolkodási időt kért és kapott. A határidő ma délben jár le.

- Azonnal felvettük a kapcsolatot különböző szponzorokkal, akik sajnos nem biztattak semmi jóval - szolgált a nem túl jó hírrel dr. Dobóczky Károly klubelnök. - Természetesen nem adtuk még fel, bízunk a sportbizottság és a városi vezetés megértésében, segítségében. Az idő sürget, 12 órára ott kell lennie a nevezésünkről szóló okiratnak a nemzetközi szövetség (LEN) székházában. Nem dönthetünk felelőtlenül, elvégre pénzről, sok pénzről van szó. Ugyanis amennyiben vállaljuk az indulást, de később meggondolnánk magunkat, az 7500 svájci frankos büntetést vonna maga után. Abban reménykedünk, Szeged vezetői nem felejtették el, hogy hat esztendővel ezelőtt, 1996-ban a Szegedi VE a LEN-kupa fináléba jutásával mekkora dicsőséget szerzett a városnak, örömet az itt élő sportbarátoknak.

Szélpál László, Délmagyarország 2002.08.02.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK