FONTOS


 

Szentes a LEN-kupában?

Nem kizárt, hogy az augusztus végén kezdődő bajnokságra készülő Carnex-Szentesi VK OB I-es női vízilabdacsapata az újonnan alakult LEN-kupában is megmutatja tudását.

Néhány nap híján egy hónapja kezdte el felkészülését a Carnex-Szentesi VK női pólócsapata. A legutóbbi bajnokság bronzérmesének új trénere, Pengő László nem kíméli a lányokat, alaposan meghajtja őket.

- Reggel fél hétkor úszóedzéssel indítunk, majd délután négykor szárazföldi tréningen vesznek részt a játékosok - tájékoztatta lapunkat az edző. - Ennek végeztével ismét az uszoda vize vár a lányokra. Muszáj a súlyzókkal is foglalkoznunk, ugyanis mindenképpen javulnunk kell lövőerőben. Összegezve az elmúlt hónapot: sikerült elvégezni a betervezett munkát; elégedett vagyok a játékosok hozzáállásával.

A bajnokságban és az MK-ban egyaránt harmadik helyen végzett együttes keretében nem történt változás, egyedül Pengő Ágnes sorsa bizonytalan. A rutinos pólósra csak abban esetben számíthatna a gárda, ha a városban sikerülne pedagógusállást szerezni számára.

Újság még - nem is kicsi - a csapat háza táján, hogy egy év szünet után valószínűleg ismét kiléphetnek Varga Zitáék a nemzetközi porondra.

- Elég későn, csak négy napja szóltak a szövetségből, ha lenne kedvünk, akkor indulhatnánk a megszűnt KEK helyett újonnan létrehozott LEN-kupában - újságolta Juhász József klubelnök. - Két magyar csapat nevezésére nyílik lehetőség; az egyik a BVSC-TBÉSZ lenne, a másik pedig mi. Kissé váratlanul ért a felkérés, első utam rögtön Szirbik Imre polgármesterhez vezetett. A város első embere nem zárkózott el a segítségnyújtástól, úgyhogy van remény az indulásra. Sokáig nem vacillálhatunk, holnap lejár a nevezés határideje. Terveink között szerepel, amennyiben részt veszünk a jövő év februárjában kezdődő kupacsatározásokban, az egyik selejtezőcsoport küzdelmeinek szívesen otthont adnánk.

Szélpál László, Délmagyarország 2002.07.31.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK