FONTOS


 

Nitsovits másodjára elfogadta a BVSC ajánlatát
Sportsikerekre vágyik


Nitsovits Tamás két évi szegedi szereplés után úgy döntött, az elkövetkező két idényben a BVSC vízilabdacsapatát igyekszik segíteni góljaival, játékával.

- Fáj a szívem, de nem tehettem mást - magyarázta döntését a Tabán Trafik Szeged immáron csak egykori pólósa, Nitsovits Tamás. - Nagyon jó szerződést kaptam, a BVSC remek csapat, egyszerűen nem utasíthattam vissza az ajánlatot. Azt sem tagadom, hiúságomnak is jót tett, hogy az ország egyik legjobb trénere, Gerendás György hívott. A távozás mellett szólt még az is, hogy Pesten építkezem, és a fővárosba járok suliba: a Gábor Dénes Informatikai Főiskolán most végeztem el a harmadik évet.

Ami a BVSC-nek jó, a Tabán Trafik Szegednek rossz. Az egyik legjobbját elveszíteni nem lehet túlzottan felemelő érzés.

- Nem akarom magamat sajnáltatni, de rengeteget vívódtam, mielőtt döntöttem. Borzasztóan fog hiányozni a szegedi légkör, a csapat, a város, az emberek. Két évvel ezelőtt, amikor a trafikosokhoz szerződtem, vízilabdásként új lökést kaptam. Kedvet kaptam megint pólózni, csak remélni merem, játékommal, góljaimmal, mentalitásommal nem voltam a csapat kárára.

Az egykori 55-szörös válogatott, az Újpesttel BEK-et, Szuperkupát nyerő balkezes kiválóság már most tart attól, hogy majd akad olyan bajnoki vagy kupamérkőzés, amikor BVSC-sként az újszegedi sportuszodában kell játszania.

- Felettébb furcsa érzés lesz azokkal szemben küzdeni, harcolni, akiket szeretek, akiket barátaimnak tartok, akikkel nem is oly rég még egyazon hajóban eveztünk. Hiányozni fognak a srácok...

Nitsovits úgy érzi, harminchárom esztendősen kapott még egy esélyt az élettől, amit nagy hiba lett volna kihasználatlanul hagyni.

- Azért is vágtam bele, mert sportolóként még szeretnék nagy sikereket elérni. Ebbe beletartozik a bajnokság, az MK, vagy ne adj' isten a LEN-kupa megnyerése. Tisztában vagyok vele, a vasutasoknál nem játszok majd olyan sokat, nem lövök majd annyi gólt, mint a Szegedben. De azért óva inteném Tóth Ivánt és Barát Ferit, hogy ne vegyenek komolyan...

Szélpál László, Délmagyarország 2002.07.13.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK