FONTOS


 

Tornák előtt a Szegedi VK női pólósai
Indulnak a bajnokságban


Szeged is csatlakozott azon városok sorába, ahol nem csak a férfiak, hanem a nők is vízilabdáznak. A Szegedi VK utánpótlás lány csapatai indulnak az augusztusban kezdődő országos bajnokságban.

A Szegedi Vízilabda és Tömegsport Klub berkein belül a múlt év októberében megalakult a női póló szakág. Megyeri Attila vezetőedző szerint ennek épp itt volt az ideje:

- Rea László, a klub elnökhelyettese találta ki, a férfi mellett létre kellene hozni a női szakágat is. Edzőként rám gondolt, én pedig igent mondtam.

Azért esett Megyerire a sportvezető választása, mert a Szeged egykori játékosa - aki 210 OB I-es meccsen szerepelt a Tisza-partiaknál - évekkel ezelőtt, amikor '97 és '99 között Ausztráliában vízilabdázott, már belekóstolt a trénerkedésbe.

- Közel kilencvenen látogatják a foglalkozásokat, zömében 9-től 18 évesek - adott tájékoztatást a létszámról a szakember. - Segítőimmel, Bóka Ferenccel és Rea Lászlóval teljesen az alapoktól indítottuk a képzést. Az eltelt kilenc hónapban rengeteget fejlődtek a lányok; tanulékonyak, fegyelmezettek, lelkesek.

Ezen és a következő héten az eddig tanultakról "élesben" adnak számot a '87-ben vagy annál később születetteknek. Mától ugyanis három napon át részt vesznek a vásárhelyiek háromcsapatos tornáján. Vasárnap pedig irány Siracusa!

- A házigazdák ificsapata és rajtunk kívül a viadal résztvevője lesz az olasz és az amerikai korosztályos válogatott. Vetélytársaink jóval előrébb tartanak, mégsem féltem az enyéimet. Tanulni megyünk a tornára; a jobbtól sohasem szégyen kikapni.

Az itáliai rendezvény remekül illeszkedik bele a jövőképbe.

- Az ősszel induló korosztályos utánpótlás-bajnokságokban több csapattal szeretnénk indulni.

Szélpál László, Délmagyarország 2002.07.11.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK