FONTOS


 

Nem úszta meg tíz gól alatt a Kontavill-Szentes
Hiányoztak Nitsovitsék


A férfi vízilabda OB I tegnapi fordulójában a Szeged otthonában, a Szentes a fővárosban szenvedett vereséget.

Tabán Trafik Szeged - Újpest 4-6 (0-2, 2-0, 0-3, 2-1)
Újszegedi sportuszoda, 300 néző. Vezette: Székely.

Szeged: TÓTH I. - Ridzyk, Mód, Weszelovszky 1, Várhegyi, Molnár P., Éles 2. Csere: Zsarkó, dr. Török, Balla 1. Edző: Horváth Viktor.

Újpest: ÁTS - Dala, Benczúr, KOVÁCS R. 3, Dávid 1, ZENTAI 2, Suti. Csere: Ábrahám, Kéri, Ferenczi, Létay. Megbízott edző: Petrovics Mátyás.

Gól - emberelőnyből: 8/2, ill. 6/3. Négyméteresből: 1/1, ill -.

Félórás csúszással kezdődhetett csak el a mérkőzés. Az történt ugyanis, hogy Szegedtől húsz kilométerre lerobbant a játékvezetők autója. A Szeged eltiltott pólósa, Varga Péter gurult el értük, de csak Székely Zoltánnal tért vissza. A kocsitulajdonos, Szentgyörgyi Ferenc nem merte magára hagyni a BMW-t. Gyors tanakodás következett, majd a csapatok beleegyeztek abba, hogy csak egy bíró fújja a sípot. Ez is megzavarhatta a házigazdákat, de a pontatlan, rengeteg hibával tarkított teljesítményüket inkább arra lehet visszavezetni, hogy képtelenek voltak pótolni a már említett Vargát, és az arccsonttörést szenvedett Nitsovitsot. Hiába védett jól Tóth Iván, az első negyedben 2-0-ra elhúztak a lilák. A következő hét percben valamelyest pontosabbá vált a házigazdák játéka, ennek hatására az eredmény sem maradt el; sikerült egyenlíteni.

A fordulást követően jött ki leginkább, hogy milyen fontos két ember is esett ki a csapatszerkezetből. A Tisza-partiak erőtlen támadásait könnyűszerrel hatástalanították a vendégek, még azokat is, amelyeket emberelőnyben játszották, a másik oldalon pedig rendre betaláltak, 2-5. A záró hét percben még egyszer nekidurálták magukat Weszelovszkyék, egy gólnyira meg is közelítették riválisukat, de az ötödik helyet jelentő várva várt egyenlítés helyett 58 másodperccel a vége előtt érkezett Kovács R. találata, 4-6.

Horváth Viktor: - Két meghatározó emberünket nem sikerült pótolnunk. Megérdemelt az újpestiek győzelme.

Vasas-Szentes 13-2
(2-1, 3-0, 4-1, 4-0)
Budapest, Komjádi uszoda, 400 néző. Vezette: Kun, Madarasi.

Vasas: Németh - Madaras 2, VINDISCH 3, Varga T. 1, Hesz 2, VÁRI 4, VARGA ZS. 1. Csere: SZÉKELY, Mátyás, Plézer, Steinmetz Á. Edző: Somossy József.

Szentes: HORVÁTH T. - Pellei, Juhász, Csörgő 1, Szabó N. 1, Kameneckij, SZÉNÁSZKI. Csere: Somogyi, Biltsik, Döbrössy, Vígh, Hyc, Végh (kapus). Edző: Kádár József.

Gól - emberelőnyből: 4/3, ill. 3/0. Négyméteresből: -, ill. 1/1.

Az első negyedben még jól tartották magukat a szentesiek, de a folytatásban nem tudtak mit kezdeni az angyalföldiek centerjátékával, valamint a gyors leúszásokkal. A különbség lehetett volna kisebb is, ha a vendégek értékesítik százszázalékos ziccereiket.

Kádár József: - Fokozatosan őrölt fel bennünket a Vasas, ennek ellenére nem vagyok elégedetlen csapatom hozzáállásával, játékával.

A Szentes vasárnap 18 órakor az Újpestet fogadja a zárófordulóban, míg a Szeged 17 órakor a Fradi otthonában szerepel.

Szélpál László, Délmagyarország 2002.04.20.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK