FONTOS


 

Elképzelhető, hogy műteni kell Nitsovits arcát
Veszélyben az ötödik hely


Nitsovits Tamásnak befejeződött az idény. A Tabán Trafik Szeged balkezes kitűnőségének az elmúlt heti, szentesi mérkőzésen eltört az arccsontja. Felépülése hosszabb időt vesz igénybe.

A negyedik negyedben járt a Kontavill-Szentesi VK-Tabán Trafik Szeged férfi OB I-es vízilabda-mérkőzés. A vendégek 8-6-ra vezettek, amikor fájdalmas kiáltás hallatszott a ligeti uszoda vízéből. A szegediek balkezes klasszisa, a mezőny legjobbja, Nitsovits Tamás a fejét fogva hagyta el a medencét. Először nem tűnt igazán komolynak a sérülése, "csak" annyi látszott, hogy felszakadt szemhéján a bőr, és az vérzik. Később viszont...

- Borzasztóan fájt az arcom, rendesen be is duzzadt, úgyhogy jobbnak láttam elmenni orvoshoz - mesélte a 33 esztendős klasszis. - Különösen akkor hasított belém a fájdalom, amikor megfújtam az orrom. Budapesten, a Sportkórházban tüzetesen megvizsgáltak, elküldtek CT-re, az eredmény pedig: arccsonttörés! A csont kétcentis távolságban elmozdult. A szám is zsibbadt, és a látásom sem volt tökéletes.

A sok nagy csatát megélt pólós szándékosságot vél felfedezni. Mint mondta, a vízilabdában ilyen mozdulat nem létezik, kivéve, ha azt nem készakarva teszik.

- Sajnos azt kell, hogy mondjam, a likvidálásomnak volt előzménye. Az ominózus szituáció előtt egy-két perccel, az egyik hazai játékos szándékos durvaságért - a negyedig gólomat követően hátulról megütött - végleg cserével a kiállítás sorsára jutott. Meg egyébként is. Az elmúlt bajnokságban az orromat dekorálták ki Szentesen, majd az idei szegedi kupavisszavágón a szemem alá kaptam egyet a Kurca-partiaktól. Ennyi ütést nem lehet csak a véletlen számlájára írni.

Az idei pontvadászat Szentesen befejeződött Nitsovits számára, amit azért sajnál különösen, mert így lemarad a mai, Újpest elleni derbiről.

- A liláknál '80-tól '98-ig 18 évet húztam le. Mindenképpen szerettem volna egykori csapatommal szemben bizonyítani. Ez az egyik. A másik pedig, egész évben azért dolgoztunk, hogy a legutóbbi hatodik helyünk után egyet lépjünk előre a táblázaton. Továbbra is optimista vagyok, de az eltiltott Varga Peti és az én hiányommal riválisunk esélyei valamennyit nőttek.

Az egykori BEK-győztes játékos még elmondta, a Sportkórházban a műtét mellet voksoltak, ő viszont még reménykedik.

- Egy ismerős specialista azzal nyugtatgatott, amennyiben nem lép fel kettős látás, nem lesz hányingerem, ha az ideg nem csípődött be, elképzelhető, hogy megúszom műtét nélkül. Ma délelőtt elmegyek az Amerikai úti idegsebészeti klinikára, bízom benne, ott is azt mondják, hogy elkerülhető a sebészeti beavatkozás. Nagyon nem szeretnék kés alá feküdni.

Szélpál László, Délmagyarország 2002.04.19.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK