FONTOS


 

Hengereltek a dunaújvárosi hölgyek a szentesi uszodában
Csípett a szegedi paprika


A vízilabda OB I hétvégi fordulójában gyengén szerepeltek hazai környezetben a szentesi csapatok: a hölgyek a Dunaújvárostól, a férfiak pedig a Szegedtől szenvedtek vereséget.

Kontavill-Szentes-Tabán Trafik Szeged 8-10 (1-1, 2-3, 2-3, 3-3)
OB I-es férfimérkőzés. Szentes, ligeti uszoda, 400 néző. Vezette: Németh F., Vojvoda.

Szentes: Horváth T. - Pellei 1, Juhász E. 1, Csörgő 1, Szabó N., KAMENECKIJ 2, SZÉNÁSZKI 2. Csere: Somogyi 1, Biltsik, Vígh R., Hyc T. Megbízott edző: dr. Tóth Gyula.
Szeged: TÓTH I. - Varga P., Mód, Weszelovszky 2, Várhegyi, MOLNÁR P. 2, NITSOVITS 4. Csere: Zsarkó, Ridzyk, dr. Török, Balla, ÉLES 2. Edző: Horváth Viktor.
Gól - emberelőnyből: 12/6, ill. 11/6. Négyméteresből: -, ill. 1/1.

A nyitott medence, a hűvös idő, a mindössze 22 fokos vízhőmérséklet ellenére, vagy éppen pont ezért, már a meccs elejétől kezdve igencsak iparkodtak a játékosok. Kameneckij a házigazdákat juttatta vezetéshez, amit Weszelovszky egy jól eltalált távoli bombával egyenlített ki. A két szép találat ellenére elég sok volt a hiba, mondhatni azt is, a tét rányomta bélyegét az ütközetre.

Eleinte csak a kapusok remekeltek, de később a mezőnyjátékosok is belelendültek. Nitsovits gólja fordítást ért, de ennek csak addig örülhettek a szegediek, míg Varga Pétert tiszteletlen magatartásért cserével végleg ki nem állították a játékvezetők. A látogatók első számú centere az egyik csapattársának azt merészelte mondani, hogy "b... meg".

A szegediek becsületére váljon, nem zuhantak össze, sőt: kettőzött erővel küzdve nemhogy tartották a lépést a házigazdákkal, hanem Nitsovits és Éles gólerős játékával elhúztak 7-4-re. Somogyi faragott a hátrányon, majd Kameneckij lövésével ismét nyílttá vált az összecsapás. Mindössze néhány másodpercig ringathatták magukat ebben a tudatban a szentesiek, mert a szegediek reklamálása eredménnyel járt, visszavonták a találatot. Az történt ugyanis, hogy a kiállított dr. Törököt csak késve engedték vissza a "pályára", és a "holtidőben", a 20 másodperces büntetés után két secundummal vágódott az ukrán légiós kezéről a labda Tóth I. kapujába. Ez igencsak megviselte a Kurca-partiakat, mert ettől kezdve maximum csak két gólnyira sikerült megközelíteni a motiváltabbnak, lelkesebbnek tűnő Tisza-partiakat.

A hajrára teljesen kicsúszott a játékvezetők kezéből a mérkőzés; sok volt az alattomos ütés. A szenvedő alany szerepét Nitsovits "vállalta magára", a négy gólt szerző klasszis szemhéján landolt egy kósza horog... A vendégek szerencséjére egyik legjobbjuk elvesztése nem okozott megoldhatatlan problémát a hajrában, mert bár Szénászki kétszer is kipúposította a hálójukat, győzelmük nem forgott veszélyben, 8-10.

Dr. Tóth Gyula: - Azért nyert a Szeged, mert fegyelmezettebben ját- szott, kevesebbet hibá- zott.
Horváth Viktor: - Gratulálok a fiúknak, nagyszerűen küzdöttek, értékes győzelmet arattak.

További eredmény: Újpest-OSC 7-7.

A férfi OB I állása
1. Honvéd 23 21 1 1 329 - 150 43
2. Vasas 23 20 - 3 253 - 122 40
3. BVSC 23 17 1 5 227 - 146 35
4. FTC 23 16 1 6 209 - 150 33
5. Szeged 24 11 2 11 172 - 192 24
6. Újpest 24 9 2 13 193 - 198 20
7. OSC 24 7 2 15 172 - 225 16
8. Szentes 24 6 3 15 180 - 237 15


Carnex-Szentesi VK-Dunaújváros 2-14 (0-3, 1-7, 1-1, 0-3)
OB I-es női mérkőzés. Szentes, ligeti uszoda, 100 néző. Vezette: Németh, Lakatos.

Szentes: Varga Z. - Vér, Molnár A., Pengő, Szremkó 1, Arató, Waszlavszki 1. Csere: Huszka, Hegedűs, Szabó X., Makra. Edző: Tari László.
Dunaújváros: SÓS - Benkő N. 1, Erdős, PRIMÁSZ 2, Kovács A., ZANTLEITNER 3, Benkő T. 1. Csere: Tiba 1, TÓTH A. 3, DUBNICZKY 3. Edző: Mihók Attila.
Gól - emberelőnyből: 4/1, ill. 5/3. Négyméteresből: -, ill. 1/0.

Győzelmi esély nélkül készülődtek a szentesi lányok a toronymagas favoritnak számító Dunaújváros ellen. A vendégek vezetik a tabellát, ők a címvédők, megnyerték az MK-t, nem utolsósorban pedig bejutottak a BEK négyes döntőjébe. Különösen az első két negyedben nem tudtak mit kezdeni a szentesiek a válogatottak, Európa-bajnokok egész sorát felsorakoztató Duna-partiak ellen. A fordulás után némileg feljavult a Kurca-partiak védekezése, de ehhez az is kellett, hogy Primászék visszavegyenek a tempóból, könnyelművé váljanak.

Tari László: - Kívánom a dunaújvárosiaknak, hogy nyerjék meg a BEK-et.
Mihók Attila: - Kötelező győzelmet arattunk. Abban reménykedem, hogy betegség nélkül megúsztuk a találkozót.

Szélpál László, Délmagyarország 2002.04.15.

Lebontották a sátrat a ligeti uszodáról
Rangadók Szentesen


A sátortetőtől megszabadított szentesi ligeti uszodában szombat délután két élvonalbeli mérkőzést is rendeznek: fél 5-től a hölgyek (Carnex-Szentesi VK-Dunaújvárosi Főiskola), 6 órától pedig a férfiak (Kontavill-Szentesi VK-Tabán Trafik Szeged) csatáját izgulhatják végig a szurkolók.

A 2001/2002-es évadban eddig négyszer mérte össze tudását Szentes és Szeged férficsapata. Meglepő, de a bajnoki tabellán hét ponttal előrébb lévő Tisza-partiak egyszer sem nyertek. Az alapszakaszban 9-9-re végződött a SZUE-ban lebonyolított ütközet, míg a középszakasz szegedi találkozója 11-11-es döntetlennel ért véget. A Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a Kurca-partiak otthonukban 8-5-re győztek, a visszavágón pedig hiába vezetett már 10-6-ra is a Szeged, a vége ismét 11-11 lett.

- Annak ellenére, hogy Kiss és Berki eligazolásával mi meggyengültünk, a Szeged viszont kiegyensúlyozottá vált, túl nagy különbséget nem látok a két gárda tudása között - vélekedett a szentesiek trénere, Kádár József. - Természetesen győzelemre játszunk, de a jelenlegi helyzetünkben már a döntetlennek is igazán örülnénk.

A BVSC elleni meccsen piros lapot kapott edző a szegedi különítmény ellen a kispad helyett a zsűriasztalnál lesz kénytelen helyet foglalni. Nem ő lesz az egyetlen szentesi hiányzó, a csere nélkül kiállított Szabó Tamás sem lehet ott a társak között.

- Még nem dőlt el véglegesen, hogy dr. Tóth Gyula vagy Pengő László helyettesít majd a kispadon - mondta a szakember. - Az OSC-vel szembeni meccset alaposan elrontottuk, ezért még legalább három pontot kell szereznünk a hetedik helyhez.

- Mint minden Szentes-Szeged csata, a mostani is minden bizonnyal nagy csatát hoz - vélekedett a Tabán mestere, Horváth Viktor. - Győzni szeretnénk, de tudjuk, otthonában a Szentes még a legjobbakra is veszélyes ellenfél.

A trafikosok a hét elején két napra vendégül látták a román bajnokság második helyén álló Nagyvárad csapatát. Bár a hazaiaktól többen hiányoztak, a kétkapuzásokon biztató teljesítményt nyújtottak.

- Vasárnap ott voltam a Szőnyi úti uszodában, alaposan megfigyelhettem a Szentest. Csörgő kiemelkedett a Kontavillből, őt mindenképpen semlegesítenünk kell. Győzelem esetén nagy lépést tennénk az 5. hely megszerzéséért. Nem lenne egy utolsó dolog indulni a LEN-kupában.

A férfimeccs előtt a nők ugranak a szentesi ligeti uszoda vizébe. A harmadik helyen álló carnexesek a listavezető, MK-győztes, a BL négyes döntőjébe jutott Dunaújvárosi Főiskola csapatát fogadják a rájátszásban.

- A mostoha időjárás miatt, számunkra nem túl jól jött a sátor lebontása - panaszkodott Tari László edző. - Szerdán Szremkó, Waszlavszki és Molnár A. a válogatottnál járt, holnapi ellenfelünkkel kétkapuztak. A legutóbbi bajnokin hét-, a Magyar Kupában pedig ötgólos vereséget szenvedtünk a Duna-partiaktól. Nem kergetünk hiú ábrándokat, ha most egy kicsit szorosabb eredményt sikerülne elérni, már elégedettek lehetünk.

Szélpál László, Délmagyarország 2002.04.12.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK