FONTOS


 

Ötvenszázalékos mérleg

Felemás hét végét zártak megyénk vízilabdacsapatai: a férfiaknál a Szeged nyert, a Kontavill kikapott, míg a nőknél a Carnexnek egy-egy győzelem és vereség szerepel a mérlegén.

Tabán Trafik-Szeged-OSC 6-5 (1-1, 3-2, 0-0, 2-2)
OB I-es férfimérkőzés. Újszegedi sportuszoda, 150 néző. Vezette: Császár, Németh A.

Szeged: TÓTH I. - VARGA P. 3, Weszelovszky, MOLNÁR P. 2, Várhegyi, Balla, Nitsovits 1. Csere: Zsarkó, Ridzyk, Mód, dr. Török, Éles. Edző: Horváth Viktor.
OSC: TORY - Békési 1, Ürögi, dr. Halász, MÁNYAI 1, Berezvai 1, Ferkó 1. Csere: Alibán, Boncföldi, Hábetler 1. Edző: Horváth János.
Gól - emberelőnyből: 7/3, ill. 7/1.

Lassan már labdaundoruk lesz a Tabán Trafik Szeged játékosainak. Az OB I ötödik helyén álló alakulat szerdán a Vasassal, pénteken a Honvéddal mérkőzött, s előbb hét, majd hat góllal kikapott. Így azért nem ildomos zárni a hetet, fáradtság ide, fásultság oda, pont kapóra jött az OSC elleni szombat déli ütközet. Azzal azért Élesék is tisztában lehettek, nem sétagalopp vár majd rájuk, lévén a orvosegyetemisták pénteki szentesi sikere nem lehetett csak a véletlen műve.

S hogy mennyire nem volt, azt az újszegedi sportuszodában is bebizonyították. A szegedieknek rettenetesen meg kellett szenvedniük a győzelemért. Még belegondolni is rossz, mi lett volna, ha Tóth Iván nem fog ki fantasztikus napot, és nem mutat be jó néhány pazar védést. De bemutatott, és hosszú idő után Varga Péter is végre "megtalálta" az őszi góllövő kezét. Háromszor volt eredményes; a triplához az agilis Molnár Péter hozzátett egy duplát, a maradék egyetlen találat pedig Nitsovits Tamás nevéhez fűződött. Ez összesen hat gól, nem sok, de mivel az ellenfél, jelesül az OSC mindösszesen ötször terelte csak át a képzeletbeli gólvonalon a labdát.

Az újabb két pont "betakarításával" jókora lépést tettek dr. Török Tiborék az ötödik hely megszerzése felé, amely szerencsés esetben akár nemzetközi kupaszereplést is jelenthet.

Horváth Viktor: - Győzelmünkkel teljesítettük a heti tervünket.
Horváth János: - Fegyelmezett játékunk pontot érdemelt volna.

BVSC-Brendon-Kontavill-Szentes 11-4 (3-1, 5-0, 2-1, 1-2)
OB I-es férfimérkőzés. Budapest, Szőnyi úti uszoda, 100 néző. Vezette: Kiszelly, Vajda.

BVSC: Szécsi - ZOUFAL 3, Petik 1, Fülöp 2, Mészáros 1, Gulyás, Kiss G. Csere: Csányi 1, Császár, IBOLYA 2, Gór-Nagy, DR. VARJAS, Németh Zs. 1, Nagy V. (kapus). Edző: Gerendás György.
Szentes: Horváth T. - Pellei, Juhász E., CSÖRGŐ 4, Szabó N., Kameneckij, Szénászki. Csere: Somogyi, Biltsik, Döbrössy, Vígh, Dallos, Szabó T. Edző: Kádár József.
Gól - emberelőnyből: 9/3, ill. 7/3.

Bágyadtan, enerváltan kezdett a Szentes. Juhászéknak nem ízlett a házigazdák agresszív, szoros védekezése. A fordulás után már ők is ráálltak erre a stílusra, s ez minőségi változást hozott a játékukba. Az utolsó két negyedben teljesen egyenrangú ellenfelei voltak a harmadik helyen álló vasutasoknak. Ez különösen azért számít bravúrnak, mert a vendégektől Dallost cserével, Szabó Tamást pedig víz feletti ütésért csere nélkül végleg kiállították. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy Kádár edző is megkapta a maga piros lapját, nem számít rossz eredménynek a hétgólos vereség.

Gerendás György: - Reális az eredmény.
Kádár József: - Az elejétől kezdve agresszíven kellett volna pólóznunk.

További eredmények: Vasas-FTC 7-4, Honvéd-Újpest 14-8.

A férfi OB I állása
1. Honvéd 23 21 1 1 329 - 150 43
2. Vasas 23 20 - 3 253 - 122 40
3. BVSC 23 17 1 5 227 - 146 35
4. FTC 23 16 1 6 209 - 150 33
5. Szeged 23 10 2 11 162 - 184 22
6. Újpest 23 9 1 13 186 - 191 19
7. Szentes 23 6 3 14 172 - 227 15
8. OSC 23 7 1 15 165 - 218 15

Carnex-Szentesi VK-BVSC-TBÉSZ 8-16 (1-1, 1-5, 4-5, 2-5)
OB I-es női mérkőzés. Szentes, ligeti uszoda, 200 néző. Vezette: Szentgyörgyi, Vojvoda.

Szentes: Varga Z. - Vér, MOLNÁR A. 3, SZREMKÓ 2, Szabó X., ARATÓ 2, Waszlavszki. Csere: Huszka 1, Hegedűs R., Makra, Pengő, Rozgonyi. Játékos-edző: Szremkó Krisztina, edző: Tari László.
BVSC: Pápai - DANCSA 2, RÉDEI 3, GÁL 3, HŐNIGH 4, Kisteleki 2, Polereczky 2. Edző: Györe Lajos.
Gól - emberelőnyből: 4/0, ill. 7/4.
Négyméteresből: 1/1, ill. -.

A papírformának megfelelően az éllovas szerezte meg a vezetést, amit még az első negyedben Molnár A. kiegyenlített. Ekkor még lehetett bizakodni abban, hogy szoros meccset játszik a Szentes a bajnoki aranyra hajtó fővárosiakkal. Aztán a második hét percben elég volt néhány védekezési hiba, több távoli nagy lövés, és máris szertefoszlott az álom. Ebben szerepet játszott Waszlavszki kipontozódása is, akinek hiányát hátul megérezték a házigazdák. A folytatásban ismét nekidurálták magukat Szremkóék, de mert elkövettek néhány figyelmetlenséget, nem tudtak közelebb férkőzni az esélyesebb riválishoz.

Szremkó Krisztina: - Nagyobb odafigyeléssel szorosabb meccset játszhattunk volna.
Györe Lajos: - Az eredménnyel elégedett vagyok, a védekezésünkkel viszont nem.

Carnex-Szentesi VK-Kecskemét 9-7 (2-1, 1-2, 5-2, 1-2)
OB I-es női mérkőzés. Szentes, ligeti uszoda, 50 néző. Vezette: dr. Fekete, Genser.

Szentes: Varga Z. - VÉR 2, Molnár A. 1, Pengő, SZREMKÓ 4, ARATÓ 1, WASZLAVSZKI 1. Csere: Hegedűs R. Játékos-edző: Szremkó Krisztina, edző: Tari László.
Kecskemét: Tóth A. - GAZDAG 2, Kira, Varga A., Durda, MÉSZÁROS Á. 2, TÓTH L. 3. Csere: Csáki, Tomaskovics. Edző: Valkay Ferenc.
Gól - emberelőnyből: 6/1, ill. 5/2.

Fordulásig felváltva estek a találatok, egyik gárda sem tudott elhúzni. A harmadik negyedben feljavult a házigazdák támadójátéka, bejöttek Szremkó csavarjai, 8-5. A záró hét perc első felében ráijesztettek a szentesiekre a vendégek; egy gólra felzárkóztak. A pesszimistább drukkerek már az egyenlítéstől tartottak, amikor másfél perccel a meccs vége előtt remek ejtésével Vér megnyugtatta őket, 9-7.

Tari László: - Nem játszottunk túl jól, győzelmünk az akarat diadala.
Valkay Ferenc: - A szerencsésebb csapat nyert.

Szélpál László, Délmagyarország 2002.04.08.

Okos szentesi póló

A férfi vízilabda OB I/B-ben a Csongrád megyei csapatok közül a Bertók SC Szentes megnyerte, a HVSC viszont elvesztette az idegenbeli mérkőzését.

Bánki Donát-Bertók SC Szentes 3-11 (1-2, 1-4, 0-3, 1-2)
Budapest, Hajós Alfréd uszoda, 50 néző. Vezette: dr. Fekete, Oravecz.

Szentes: BÚS - Zentai Á., OROSZ 5, Szabics, HYC Z. 3, Piti 1, Matajsz 1. Csere: Szabó R., Puskás, dr. Bertók 1. Megbízott edző: dr. Bertók Gyula.
Gól - emberelőnyből: 4/0, ill. 4/2.

Munkahelyi elfoglaltsága miatt ezúttal nem tarthatott a szentesi alakulattal Pásztor Antal edző. Pedig valószínűleg elégedettség töltötte volna el, amikor azt látja, hogy a kevés cserejátékos ellenére is meggyőző győzelmet arat a Bertók együttese. Pitiék végig Zentaiék vezettek, egyetlen percig sem forgott veszélyben a sikerük. Bús jól védett, a másik kapunál pedig Orosz és Hyc remekelt.

Dr. Bertók Gyula: - Elégedett vagyok a csapat teljesítményével. Jó lenne, ha mindig ilyen okosan, taktikusan pólóznánk.

Cegléd-HVSC 11-7 (4-1, 2-1, 2-1, 3-4)
Cegléd, 150 néző. Vezette: Vajda, Horváth S.

HVSC: HANNAUER - Avar 1, Czakó, Ajtai, Donauer, VÉKONY 3, VARGA Á. 3. Csere: Szegi, Kerekes, Benyhe-Kiss. Játékos-edző: Kasza Attila.
Gól - emberelőnyből: 7/3, ill. 8/3. Négyméteresből: 2/1, ill. 1/1.

A pontvesztés nélkül élen álló ceglédiek pillanatok alatt elhúztak 4-0-ra. A megilletődötten kezdő vásárhelyiek csak a fordulás után tértek magukhoz, de akkor már eldőlt a találkozó.

Kasza Attila: - Sajnos, nem sikerült megismételni az elmúlt héten mutatott formánkat.

Szélpál László, Délmagyarország 2002.04.09.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK