FONTOS


 

A Szentes után a Szeged is legyőzte a BVSC-t
Csoda a sportuszodában!


A Szentes után a Tabán Trafik is legyőzte a BVSC vízilabda-csapatát. Az OB I-es mérkőzésen a szegedi pólósok nem mindennapi, bravúros eredményt értek el. Ezzel jókora lépést tettek a hőn áhított, esetleges kupaindulást jelentő ötödik hely megszerzése felé.

Tabán Trafik Szeged-BVSC 5-4 (1-1, 2-1, 0-0, 2-2)
OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés, felsőházi rájátszás. Újszegedi sportuszoda, 350 néző. Vezette: Székely, Horváth Cs.

Szeged: BARÁT - WESZELOVSZKY 1, Molnár P., Balla, Várhegyi, Éles, NITSOVITS 2. Csere: ZSARKÓ 1, Ridzyk, VARGA P. 1, dr. Török. Edző: Horváth Viktor.
BVSC: SZÉCSI - Csányi Gy., Szűcs, Gór-Nagy, KIS G., Vincze, CSÁSZÁR 3. Csere: Zoufal, Fülöp G., Gulyás, Ibolya 1, dr. Varjas, Németh Zs. Megbízott edző: Derekas Szilárd.
Gól - emberelőnyből: 8/3, ill. 10/1.

A mérkőzést megelőző esélylatolgatáskor Horváth Viktor, a hazaiak mestere azt mondta, talán elérkezett az idő, hogy a nagy pesti csapatok közül az egyiktől pontot szerezzenek. Nem feltétlenül a BVSC ellen gondolta ezt, de nem tartotta kizártnak, hogy akár a vasutasokkal szemben is sikerülhet a bravúr.

- Már nekünk is kijárna egy figyelemkeltő, jó eredmény - magyarázta a szakember. - Az utóbbi időkben sokat fejlődtünk kondicionálisan, és labdabiztonságban is javultunk. A BVSC eltiltott trénere, Gerendás György kétarcúnak titulálta fiatal legénységét, amely "akár nyolc góllal is legyőzheti a Szegedet, de az is megeshet, hogy kikap hárommal".

A meccset kellemetlen közjáték előzte meg: tíz perccel a kezdés előtt derült ki, hogy a Szentes elleni kupavisszavágón cserével végleg kiállított Mód Péter automatikus egy mérkőzésre szóló eltiltása a bajnokira is szól. A szegediek csapatkapitánya szomorúan vette le fejéről az 5-ös számú sapkát...

Idegesen, kapkodva kezdett mindkét együttes. Ez elsősorban a támadójátékban jelentkezett; sok volt a pontatlan, rossz lövés, de úgy is fogalmazhatunk, remekeltek a kapusok. Kiváltképp igaz volt a megállapítás Barát Ferencre, aki valósággal megbabonázta a vasutasokat. Bár Császár találatával a BVSC szerezte meg a vezetést, a folytatásban emberfelettit produkáltak a vendéglátók. Nitsovits egyenlítése után érkezett Zsarkó pazar centertalálata, majd Weszelovszky bombaerős átlövése, és máris elhúztak a hazaiak. Tombolt a lelátó, a nézősereg kezdte elhinni, hogy igenis van keresni valója a Szegednek.

A fordulás után elsősorban a védekezésre helyezték a hangsúlyt a csapatok. Barát továbbra is tartotta fantasztikus formáját, mintha nem is kettő, hanem legalább négy keze lett volna, mindenhová odaért. Huszonegy perc alatt kilencszer kísérletezhettek emberelőnyből gólt szerezni a fővárosiak, de csak egyetlen egyszer sikerült! Egygólos szegedi előnnyel várták az együttesek a záró hét percet. "Mindent bele, mindent bele!" - érkezett a nézők részéről a biztatás. Egymást múlták felül a szegediek, mintha csak megérezték volna a nagy lehetőséget. Varga Péter átlövésével újra kettővel húzott el a Tabán, s bár Császár harmadik találatával ismét szoros lett az eredmény, 56 másodperccel a vége előtt újfent villant Nitsovits félelmetes bal keze, 5-3. "Innen már nem lehet pontot veszíteni" - mondta nagy sóhajtás közepette az egyik néző. Tizennégy másodperc elteltével ugyan Ibolya labdája átcsorgott a képzeletbeli gólvonalon, a szegediek azonban a hátralévő bő fél percben rendkívül okosan, higgadtan pólózva, valósággal eldugták a labdát.

Nem mindennapi, bravúros győzelmével a Tabán Trafik Szeged jókora lépést tett a hőn áhított, esetleges kupaindulást jelentő 5. hely megszerzése felé.

Horváth Viktor: - Bizonyítottuk, hogy az alapszakaszbeli gyengébb produkciónk a korábbi mostoha körülmények számlájára írható. Rettenetesen boldog vagyok.
Derekas Szilárd: - Tartjuk Csongrád megyei formánkat; Szentes után Szegeden is kikaptunk. A hazaiak önfeláldozóan védekeztek, mi viszont sok helyzetet elhibáztunk.

Szélpál László, Délmagyarország 2002.03.25.

Férfivízilabda-bajnokság, 8. forduló
A Szeged megverte a BVSC-t

Tabán Trafik Szeged-BVSC-Brendon 5-4 (1-1, 2-1, 0-0, 2-2)

Szeged, 300 néző. V: Székely, Horváth Cs.
Gól - emberelőnyből: 8/3, ill. 10/1
Kipontozódott: Várhegyi (19. p.)

SZEGED: BARÁT - WESZELOVSZKY 1, Molnár P., Balla, NITSOVITS 2, Várhegyi, Éles. Cs: Varga P. 1, Török, ZSARKÓ 1, Ridzyk. Edző: Horváth Viktor

BVSC: SZÉCSI - Csányi, Szűcs, CSÁSZÁR 3, Gór-Nagy, Vincze, KIS G. Cs: Zoufal, Gulyás, Fülöp G., Ibolya 1, Varjas, Németh Zs. Megbízott edző: Derekas Szilárd

A vendégeknél a mester, Gerendás György, míg a hazaiaknál a csapatkapitány, Mód Péter volt kénytelen eltiltás miatt kihagyni a találkozót, amit hosszú gólcsendet követően Császár találatával a vendégek kezdtek jobban. Aztán Nitsovits előnyből egyenlített az első negyed végén. A folytatásban a fővárosiak csak a kapufát találták el, míg a hazaiak két alkalommal Szécsi kapujának hálóját is megzörgették, így a félidőben már érett a forduló meglepetése. Persze azt kevesen hitték, hogy ezzel az egygólos előnnyel "hazaérhet" a Szeged, így Varga találatával kettőre növelte előnyét a Tisza-parti együttes. A BVSC-ben egyedül Császár tartotta a lelket, de egy perccel a vége előtt még mindig távolinak tűnt a vendégek papírforma győzelme. Ekkor még Ibolya szerencsés körülmények között szépített, de egyetlen találattal így is a Szeged nyerte az összecsapást.

Horváth Viktor (Szeged): "Minden nehézséget leküzdve megérdemelten nyertünk."

Derekas Szilárd (BVSC): "Gratulálok a Szegednek!"

Putnik Zoltán, [origo] 2002.03.23.

A mumus is legyőzhető

Egy hónapja, február 24-én vívott legutóbb tétmérkőzést a Tabán Trafik Szeged férfi vízilabdacsapata. A Tisza-partiak a Kontavill-Szentesi VK együttesével MK-nyolcaddöntő visszavágón 11-11-re végeztek, ami a kiesésüket jelentette.

- A harmadik negyed végén még továbbjutásra álltunk, de a záró hét percet rendesen elbaltáztuk - elevenítette fel az akkori eseményeket Horváth Viktor edző. - Nem fogtam fel kudarcként a kiesésünket, annak tudtam be, hogy kondicionálisan nem voltunk csúcsközelben, és a korábbi mostoha edzési körülmények a labdabiztonság terén is megmutatkoztak.

Így nézve, a rájátszás második körére gondolva, akár még azt is lehet mondani, nem jött rosszul az idő előtti MK-búcsú.

- Legalább nyugodtan, normálisan készülhettünk - reagált a tréner. - Kemény heteken vannak túl a játékosok, bízom benne, mindennek majd a bajnokikon látják hasznát.

Erre leghamarabb szombaton, 16.30-kor kerülhet sor, ugyanis ekkor fogadják Varga Péterék a BVSC együttesét. Azt a csapatot, amely minden túlzás nélkül a Szeged mumusának tekinthető.

- Tény, több tanítványom pólózik a vasutasoknál, és egy időben Gerendás Gyuri mellett másodedzőként irányítottam a BVSC szakmai munkáját. Ebből kifolyólag ellenünk mindig kettőzött erővel hajtanak. Valószínűleg ez holnap sem lesz másként.

A Szőnyi útiak után a Honvéddal, majd a Vasassal méri össze tudását a Tabán Trafik. A vezetés abban reménykedik, a három meccsen szerezhető hat pontból legalább egy a Szegednek is jut. Talán már szombat délután.

Szélpál László, Délmagyarország 2002.03.22.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK