FONTOS


 

Két negyedig partiban

A Kontavill-Szentesi VK és a Domino-BHSE nem is oly rég az MK negyeddöntőjében találkozott. A mostani meccs esélyesének természetesen a Dominó számított, főleg úgy, hogy a házigazdáknál két kiválóság is hiányzott.

Kontavill-Szentesi VK-Domino-BHSE 5-12 (0-2, 2-2, 2-4, 1-4)
OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés. Szentes, ligeti uszoda, 400 néző. Vezette: Németh A., Kun.

Szentes: HORVÁTH T. - Somogyi, PELLEI 3, Juhász E., Szabó N. 1, Dallos, Szénászki. Csere: Biltsik, Szabó T., Törőcsik, Vígh R., Döbrössy, Hyc 1. Edző: Kádár József.
Honvéd: Pelle - Gombos, Jäger 1, BÁRÁNY 3, Kiss G., BIROS 3, Tóth I. 1. Csere: Kovács O., SZÍVÓS 2, Ofner, Takács 1, Sugár 1. Edző: Kovács István.
Gól - emberelőnyből: 9/2, ill. 6/2. Négyméteresből: -, ill. 1/1.

A két gárda nem is oly rég az MK negyeddöntőjében találkozott; a három olimpiai bajnokot felvonultató Domino úgy jutott a négy közé, hogy Pesten hat, a Kurca partján pedig négy góllal bizonyult jobbnak a Kontavillnél. Természetesen most is ők számítottak a meccs esélyesének, főleg úgy, hogy a házigazdáknál két kiválóság, a Svájcba igazolt Kis István és Berki András is hiányzott. A helyükre életük első OB I-es mérkőzésére készülő játékosokat nevezett Kádár József edző. Ilyen összeállításban még sohasem szerepelt a Szentes...

Megilletődötten kezdett a Kurca-parti alakulat, amely az első öt támadása közül egyet sem tudott lövéssel befejezni. A gólok sorát Jäger nyitotta meg, majd a negyed legvégén Tóth I. is betalált Horváth T. kapujába. Kádár mester nem volt feldobódva az övéi teljesítményétől, a szünetben ezt a szokottnál hangosabb mondatai is bizonyították. Tíz és fél perc játék után Pellei előnyből szépített, ettől aztán még inkább megjött a hihetetlen lelkes szurkolótábor hangja. Hát még akkor, amikor Hyc T. szó szerint átejtette Pellét, 2-2. Nem túlságosan nagy fordulatszámon pörgött a vendéggárda, de ez is elég volt ahhoz, hogy Szívós duplájával újra két gól legyen a különbség.

Fordulás után Pelle faragott a hátrányból, majd Biros pöccintése után Szabó N. hasonlóképp cselekedett, 4-5. Már-már kezdtek bízni az újabb egyenlítésben a drukkerek, ám Biros duplája és Sugár szimplája kissé lelohasztotta őket, 4-8. A záró hét perc első felében a házigazdákat sújtó néhány furcsa játékvezetői ítélet, na meg Bárány három találata borzolta a szentesi nézősereg kedélyállapotát. Egyértelmű volt, a pestiek fölénye, igazából ekkor jött ki a két csapat közötti meglévő, valós tudásbeli különbség, 5-12.

Kádár József: - A körülményekhez képest jól helytálltunk.

Szélpál László, Délmagyarország 2002.03.21.

Hengerelt a Domino Szentesen

Kontavill-Szentesi VK-Domino-BHSE 5-12 (0-2, 2-2, 2-4, 1-4)

Szentes, 500 néző. V: Németh A., Kun
Gól - emberelőnyből: 10/3, ill. 8/3
Négyméteresből: -, ill. 1/1

SZENTES: HORVÁTH T. - Somogyi, PELLEI 3, Juhász, Szabó N. 1, Dallos, Szénászky. Cs: Biltsik, Szabó T., Törőcsik, Vígh, Döbrőssy, Hyc 1. Edző: Kádár József

HONVÉD: PELLE - Gombos, Jäger 1, SZÍVÓS 2, Kiss G., BIROS 3, Tóth I. 1. Cs: Kovács O., BÁRÁNY 3, Ofner, Takács A. 1, Sugár 1. Edző: Kovács István

"Jó lenne a csúfos vereséget megúszni..." - latolgatta az esélyeket a meccs előtt a Kontavill trénere, aki a Svájcba távozó Berki és Kis mellett a beteg Kameneckijre és Csörgőre sem számíthatott a bajnoki címvédő elleni találkozón. A Jug Dubrovnik elleni BL-meccsre készülve délelőtt is kemény edzést vezénylő Kovács István Bereczkit az eltiltása miatt volt kénytelen pihentetni a tizenéves Kurca-parti armada ellen, akiknek szoros reteszét Jäger tudta feltörni elsőként. Horváth Tamás most is a tőle megszokott formában védte a hazai kaput, de amikor Biros megvárta, míg kibillen alóla a sámli, már ő is tehetetlen volt Tóth Imre rutinos húzásával szemben. Juhász Józsefnek a "Gyerekek! Ki fog itt tőlünk gólt lőni?" - kérdésére Pellei adta meg a választ előnyből, majd Hycnek volt malaca Pellével szemben (2-2). Szívós két gólja gyorsan lemosta a hazai publikum arcáról a mosolyt és Biros lecsúszott emelése is csak a kárörvendők száját húzta kicsit szélesebbre.

Fordulás után Pellei újfent egygólosra mérsékelte a Honvéd-előnyt, ám a következő támadásnál a nehéztüzér Kiss Gergely lepattanó bombáját Biros kotorta be az alföldi ketrecbe. Szabó Nándor még egyszer behozhatóra csökkentette a különbséget, ám a vendégek az 5-4-es vezetést követően jócskán elhúztak, bár még nem 12-4-re, mint azt a helyi eredményjelző mutatta a harmadik szünetre... Kádár "Atyaúristen!" - felkiáltása ellenére sem változtatta meg a döntését Kun játékvezető, Bárány pedig nem hibázta el a jutalomnégyest, sőt úgy belemelegedett a gólgyártásba, hogy kettőt vágott hozzá akcióból zsinórban. Horváth és a háromgólos Pellei tartotta a lelkesedést a végén is a szentesiekben, akiknek a tucatnyi gól sem szegte a kedvüket. Mint ahogy Molnár Tamásét sem a kispad, amiről végignézte társai győzelmét.

Mestermérleg

Kádár József: - Jobb volt, mint amire számítottam. Sok sikert kívánunk a Bajnokok Ligájában menetelő Honvédnak.

Kovács István: - Szimpatikusan játszott a Szentes, de mi azért jöttünk, hogy legyőzzük őket.

Révész János, Nemzeti Sport 2002.03.21.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK