FONTOS


 

A kupában vitézkednek

Három hónapos szünet után a magyar női vízilabdacsapatok a jövő hét végén ismét tétmérkőzéseken adnak számot a felkészültségükről. Egyelőre még nem a bajnoki rájátszásban, hanem a Magyar Kupában kell bizonyítaniuk.

A Carnex-Szentesi VK a várakozásnak megfelelően a harmadik helyen zárta az alapszakaszt. A cél az, hogy a négycsapatos - a Kurca-partiakon kívül a BVSC-Satelit, a Dunaújvárosi Főiskola, valamint a Villanó Fókák-Kecskemét delegálták magukat a felsőházba - rájátszásban megtartsa ezt a pozíciót. Nem ígérkezik könnyű feladatnak, elsősorban azért, mert a csapat egyik gólfelelőse, Győri Eszter egyetemi tanulmányai miatt január elejétől a Los Angeles USC-ben folytatja pályafutását.

Hogy mit ér az együttes nélküle, azt a február 17-én induló Magyar Kupában mérheti le leghamarabb Szremkó Krisztina játékos-edző.

- A Polo SC kivételével valamennyi első osztályú klub nevezett az MK-ra - mondta a világ- és Európa-bajnok pólós. - Mi az OSC-vel, az Egerrel, illetve a két BVSC-vel, a bajnoki listavezető Satelittel és a Brendonnal kerültünk azonos csoportba.

A szentesiek február 17-én a Szőnyi úti uszodában csapnak össze a két gyengébb riválissal, az OSC-vel és az Egerrel. Február 23-án már nehezebb dolguk lesz, szintén a Szőnyi úti medencében mérik össze tudásukat az otthon játszó BVSC-Satelittel és a BVSC-Brendonnal. A csoport első két helyén záró csapat kerül az elődöntőbe.

- Minimális elvárás, hogy bejussunk a legjobb négy közé, ezt Győri Eszter nélkül is elvárom magunktól - folytatta Szremkó. - Itt már március 2-án és 3-án oda-visszavágós rendszer dönt a finálé két résztvevőjéről. A papírforma alapján csoportmásodikként a másik ág győztesével, a Dunaújvárosi Főiskola gárdájával találkozunk. Nehezen tudnám elképzelni, hogy Primász Ágiékat megelőzné a Kecskemét vagy a Vasas, nem beszélve a Dunaújvárosi Sportiskoláról.

A Carnex-Szentesi VK szorgalmasan gyakorol a tavaszi idényre, kedden és csütörtökön például, az iskolai kezdés előtt, már reggel háromnegyed hattól úszóedzésen vesznek részt a lányok. Az viszont már egy más kérdés, hogy a lövőtréningeken alkalmi hálóőröket tesztelnek Waszlavszkiék.

- Első számú kapusunk, Varga Zita a fővárosban tanul, emiatt csak ritkán tud velünk készülni. Helyettesének, Döme Nórának pedig megműtötték a csuklóját, rá márciusig biztosan nem számíthatunk. Már olyan is előfordult, hogy a barátom "állt" a kapuba, de ez megtörtént Pengő Ági kedvesével is...

Szélpál László, Délmagyarország 2002.02.12.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK