FONTOS


 

Csoda a ligeti uszodában

Férfi OB I-es vízilabda-mérkőzésen a Kontavill-Szentesi VK 6-4 arányú győzelmet aratott a BVSC ellen. Méltán csókolgathatták egymást a szentesi játékosok, vezetők, nézők: óriási bravúrt végrehajtva, parádés játékkal, megérdemelten tartották otthon a két pontot.

Kontavill-Szentesi VK-BVSC 6-4 (3-1, 1-0, 2-1, 0-2)
Férfi OB I-es vízilabda-mérkőzés, rájátszás. Szentes, ligeti uszoda, 400 néző. Vezette: Juhász, Lakatos.

Szentes: HORVÁTH T. - PELLEI 2, CSÖRGŐ 1, Kis I. 1, Szabó N. 1, Kameneckij, SZÉNÁSZKI 1. Csere: Somogyi, Biltsik, Berki, Juhász E., Vígh, Hyc. Edző: Kádár József.
BVSC: SZÉCSI - Zoufal 1, Csányi, Ibolya 1, Gór-Nagy 1, Vincze, dr. Varjas 1. Csere: Szűcs, Petik, Fülöp, Császár, Kis G., Németh Zs. Edző: Gerendás György.
Gól - emberelőnyből: 11/4, ill. 6/3. Négyméteresből: 1/1, ill. -.

- Az őszi teljesítményünkkel most is kiegyeznék - mondta a meccs előtt a hazaiak mestere, Kádár József. - Győzelmi reményeket nem táplálunk, a mi helyzetünkben már az is nagy dolog lenne, ha küzdelemre kényszerítenénk a vasutasokat.

A fővárosiak edzője, Gerendás György nem titkolta, ők elsősorban nem a Szentes, hanem a hét végi Real Madrid elleni LEN-kupa-negyeddöntő visszavágóra készültek.

- Kétgólos előnnyel utazunk a spanyol fővárosba, remélem, elég lesz - magyarázta Montreal olimpiai bajnoka. - A Kurca partjára is olyan szándékkal utaztunk, hogy azt a játékot próbáljuk gyakorolni, amit a hét végén szeretnénk bemutatni. Ha így nézzük, a Szentes elleni meccset kupafőpróbának tekintjük.

Kameneckij csavarjával indult a mérkőzés, de Szécsi számított rá, könnyedén húzta le a labdát. Mindkét csapat szorosat védekezett, a centerek szinte levegőt sem tudtak venni. Nem úgy a kinti emberek: mivel a vendégek nem vették kellőképpen komolyan Pelleit, a balkezes játékos nagy góllal büntetett. A másik oldalon az exszentesi Ibolya közelről egyenlített, 1-1. Jó volt a meccs, lüktetett a játék, nem volt üres járat, a közönség űzte, hajtotta a házigazdákat. Pellei önbizalmának jót tett az előző gól, az ötödik percben is próbálkozott, hasonló sikerrel, 2-1.

Ezzel azonban nem volt még vége a szentesi show-nak, ugyanis Kis István is beköszönt a vendégek kapusának, 3-1. Pazar lövés volt, nem különben az a mozdulat, amellyel Horváth T. védte Ibolya próbálkozását. Az egyik néző meg is jegyezte: "Csoda van itt, kérem, születőben."

Káprázatosan védekezett a Szentes, de a legfőbb érdem Horváth Tamásé volt, aki - nincs rá jobb szó - kivédte a fővárosiak szemét. És a csoda folytatódott: Csörgő labdája is valahogy átcsorgott azon a bizonyos gólvonalon, 4-1.

Úgy tűnt, mintha a vendéglátók állnának a tabella 3. helyén, nem pedig a BVSC. Nem hiába mondta forduláskor a Szentesi VK elnöke, Juhász József: "Ezt álmomban sem gondoltam volna." Nem volt egyedül véleményével. A harmadik negyed elejétől kezdve a vendégek híres trénere, Gerendás egyre idegesebb ember benyomását keltette.

Ez az állapot csak fokozódott, amikor Szabó N. értékesítette az általa kiharcolt négyméterest, 5-1. Tombolt a szurkolóhad, de még erre is rátettek egy lapáttal, hiszen Horváth T. előbb Szűcsből, majd nem sokkal később Császárból űzött gúnyt.

Azt pedig már szavakba nem lehet önteni, mekkora tapsvihar tört ki a Szentes hatodik találatát követően, amit Szénászki szerzett, 6-1. A legoptimistább nézők már temetni kezdték a budapestieket, de nem sokkal később belátták, mindez korai volt. Gór-Nagy faragott a hátrányból, majd Juhász játékvezető előbb Pelleit, ezt követően pedig Szabót állította ki végleg cserével. Ettől persze kicsit megtorpantak a Kurca-partiak, amit dr. Varjas megúszásból, Zoufal pedig előnyből használt ki, 6-4.

Szerencsére már csak másfél perc, hihetetlen hosszúnak tűnő, kilencven másodperc volt hátra a mérkőzésből. Ezen az estén azonban többre nem futotta a nagynevű rivális tudásából, így méltán csókolgathatták egymást a szentesi játékosok, vezetők, nézők: óriási bravúrt végrehajtva, parádés játékkal, megérdemelten tartották otthon a két pontot.

Kádár József: - Büszke vagyok a játékosaimra, az akarat diadala volt. Sok sikert kívánok a BVSC-nek a Real Madrid ellen.
Gerendás György: - Jobb volt a Szentes, megérdemelten nyert. Tavaly ebben az uszodában a Honvéd 6-2-re kikapott, aztán bajnok lett. Úgyhogy én is bizakodom...

A másik mérkőzésen: Újpest-Dominó-BHSE 5-11.

Szélpál László, Délmagyarország 2002.01.31.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK