FONTOS


 

Sostarral nem bírt a Szentes

A Kontavill-Szentesi VK mestere a Ferencváros elleni meccs előtt úgy fogalmazott: a minimális elvárás a csapattal szemben, hogy szoros meccset játsszon, a maximális pedig, hogy esetleg pontot vagy pontokat szerezzen.

Kontavill-Szentesi VK-FTC 5-9 (0-2, 1-1, 1-2, 3-4)
Férfi vízilabda-mérkőzés, rájátszás. Szentes, ligeti uszoda, 500 néző. Vezette: Bors, Kiszelly.

Szentes: HORVÁTH T. - Pellei, Csörgő, Kis I., SZABÓ N. 2, Kameneckij, Szénászki. Csere: Somogyi, Biltsik, BERKI 2, Juhász E. 1, Vígh, Hyc. Edző: Kádár József.
FTC: SOSTAR - KATONÁS 4, Lehmann, NYÉKI 2, Takács A., TÓTH L., Tiba 1, Csere: Szirányi, Paján, Babay, Haufe 1, Vogel, Hosnyánszki 1, Bíró (kapus). Edző: Gyöngyösi András.
Gól - emberelőnyből: 7/2, ill. 7/3. Négyméteresből: 1/1, ill. 2/1.

A meccs előtt a hazaiak mestere, Kádár József feltűnően nyugodtan figyelte tanítványai melegítését.

- Minek idegeskedjek, rendesen felkészültünk, a többi úgyis a vízben dől el. A minimális elvárás a csapattal szemben, hogy szoros meccset játsszon, a maximális pedig, hogy esetleg pontot vagy pontokat szerezzen.

Edzőkollégája, Gyöngyösi András elmondta, hogy "fiaiból" elég sokat kivett a vasárnapi, Partizan Beograd elleni LEN-kupa negyeddöntő, de ettől függetlenül természetesen győzelmet vár.

Óriási hangorkánban, hatalmas buzdítás közepette kezdődött el a mérkőzés, amely szentesi szemszögből nézve elég rosszul indult: Nyéki már a 29. másodpercben megszerezte a zöld-fehéreknek a vezetést. Remek volt a hangulat, a fantasztikus szentesi közönség űzte-hajtotta a kedvenceket, akik - bár rettenetesen akartak - elég nagy hibaszázalékkal játszottak. Ettől függetlenül többször kerültek kecsegtető helyzetbe, de a próbálkozásaikat a világklasszis hálóőr, Sostar rendre hárította, szinte megbabonázta a vendéglátókat.

Akár még azt is írhatnánk, hogy jó volt a meccs, csak éppen rettenetesen hiányoztak a szentesi gólok. Erre 10 és fél percet kellett várni, ekkor Berki centerpozícióból betalált végre, 1-2. A levegőben lógott az egyenlítés, csakhogy az ukrán légiós, Kameneckij egymás után két előnyt is kihasználatlanul hagyott. Kár volt ezekért a lehetőségekért, főleg annak tükrében, hogy Haufe hasonló szituációból nem hibázott.

A fordulást követően Szabó N. közeli pöccintésével újra felcsillanni látszottak a hazai remények, de korai volt az öröm, ugyanis a korábbinál nagyobb sebességű fokozatra kapcsolt a Ferencváros. Egymás után szerezték találataikat, különösen Katonás volt elemében, aki négyszer is kipúposította Horváth kapus hálóját. A záró negyed hajrájában hiába volt ismét egyenlő partnere a fővárosi csapatnak a Kurca-parti alakulat, ez csak arra volt elegendő, hogy a különbség ne nőjön tovább, 5-9.

Kádár József: - A Fradi jobban alkalmazkodott az új szabályértelmezéshez.
Gyöngyösi András: - Amennyiben jobban használjuk ki a helyzeteinket, nagyobb különbségű győzelmet arathattunk volna.

A rájátszás 2. fordulójának eredményei: Vasas-Tabán Trafik Szeged 9-4, Domino-BHSE-OSC 21-3, BVSC-Újpest 10-6.

Szélpál László, Délmagyarország 2002.01.24.

Meglepetésre készülnek

Legutóbb január 12-én játszott tétmeccset a Kontavill-Szentesi VK férfi vízilabdacsapata. A felsőházi rájátszás első körének nyitányán Csörgőék ragyogóan helytálltak a címvédő Honvéd otthonában, mindössze öt góllal, 17-12-re kaptak ki. Azóta edzést edzés követett, a Kurca-partiak szorgalmasan készültek a további találkozókra.

- A tréningek egyhangúságát az elmúlt pénteken játékkal törtük meg - mesélte Kádár József edző. - Elutaztunk Szabadkára, ahol a jugoszláv bajnokság 5. helyezettjével délelőtt és délután is 4x9 perces gyakorló mérkőzést vívtunk. Az első partin 12-10-re, a másodikon pedig 13-11-re kaptunk ki. Az eredményekből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, hiszen három kezdő játékosom - Szénászki Zsolt, Szabó Nándor és Hyc Tamás - iskolai vizsgák miatt nem tarthatott velünk.

A tréner elmondta, a jugoszláv "kiránduláson" a védekezéssel maximálisan elégedett volt, viszont támadásban már közel sem ment ennyire. Ehhez azt is hozzátette, valahol ez érthető, ugyanis épp a hátulról jól lövők hiányoztak. Mindenki teljes erőbedobással küzdött, különösen igaz ez a megállapítás Kis Istvánra és Vologya Kameneckijre, akik emellett még jól is pólóztak.

Fontos is a jó forma, hiszen Berkiék szerda délután 6 órakor a ligeti uszodában a Ferencvárost fogadják a rájátszás második találkozóján.

- Decemberben nagy csatában csak 6-5-re tudott nyerni a Fradi Szentesen - emlékezett a tréner. - Akkor szenzációsan védekeztünk; szerintem most is ezen áll vagy bukik a számunkra jó eredmény elérése. Mivel az FTC a legutóbbi játéknapon legyőzte az Újpestet, gyakorlatilag már a legjobb négy között érezheti magát. Abban bízunk, talán nem lesznek annyira frissek; biztos, hogy sok energiájukat emésztett fel a vasárnap késő esti, a Partizan Beograd otthonában vívott LEN-kupa csata. Hazai környezetben még a legjobbakkal szemben is van keresnivalónk, úgyhogy reménykedünk.

Kádár szerint nem vitás, hogy a mérkőzés esélyese az FTC, ellene már egy szoros eredmény is sikerrel érne fel. Ezzel együtt a Kurca-partiak titokban természetesen meglepetésre készülnek.

- A legutóbbi összecsapásunkon, mivel tartottunk Tóth Laci centerjátékától, teljesen behúzódva a kapunk elé, zónavédekezést alkalmaztunk. Ezúttal mást találtam ki. Kíváncsi leszek az eredményre...

Szélpál László, Délmagyarország 2002.01.22.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK