FONTOS


 

Élvezik a strandpólót

Hajdúszoboszlón rendezték az idei Dreher strandvízilabda-bajnokság első fordulóját szombaton. Az újmódi pólósok küzdelmeire százak is kíváncsiak voltak, annál is inkább, mert a szoboszlói strandon nagyüzem volt a kánikulában, ráadásul, az olimpiai bajnok Kósz Zoltán (képünkön) védett. A kapus a bajnokság fővédnöke, a meccsek szüneteiben ugrik csak a vízbe, s vagy kivédi a négymétereseket, vagy nem.

- Bárki dobhat kapura, s általában engedem, hogy sikerélményük legyen - meséli Kósz.

- Nyáron hat helyszínen rendezik meg a strandvízilabda-bajnokságot - tudtuk meg Petőváry Zsolttól, a szövetség alelnökétől. A következő helyszín Eger lesz. Az már biztos, hogy a Hajdúszoboszlón győzedelmeskedő Kőkutyák csapata ott lesz a velencei középdöntőben.

A színes Sport 2002.07.08.

Nem voltak kutyák

Óriási közönségsikert aratott a Hajdúszoboszlón elkezdődött strandvízilabda Dreher országos bajnokság első selejtezője. A profi vízilabdások versenyét is rengetegen nézték, ám a közönség is aktív részese volt a programnak. A szünetekben a jelenlévők négyméterest dobáltak az olimpiai bajnok kapusnak, az esemény fővédnökének, Kósz Zoltánnak, ráúszóversenyt rendeztek, majd délután amatőrbajnokság keretében alkalmi csapatok küzdöttek meg egymással. "Fantasztikus volt, erre mi sem számítottunk" - mondta a főszervező, egykori válogatott, Olaszországban pólózó Petőváry Zsolt. A profik versenyét a tavalyi bajnokság ezüstérmese, a Körkutyák csapata nyerte (a gárda a második helyezett Édesvízi Planktonokkal együttes bejutott a nyolcas döntőbe), amelyben többek között három exfradista, Matajsz, Komlósi és Szebeni dobálta a gólokat. A 2. fordulót szombaton az egri Thermál Gyógyfürdőben rendezik.

Nemzeti Sport 2002.07.09.

Férfi válogatott
Női válogatott
Strandvízilabda-bajnokság 2002
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK