FONTOS


 

Óriási csata várható az egymilliós fődíjért

Döntő, olimpiai bajnokokkal

Jóllehet a Balaton átlagvízszintje igencsak alacsony, a Club Aliga jachtkikötőjében egy pillanatig sem kell tartaniuk a strandvízilabda-bajnokság résztvevőinek, hogy leér a lábuk. A négyes fináléba jutott gárdák névsorát nézegetve biztosak lehetünk abban, hogy a pólósokat csekély mértékben fogják lekötni a külsőségek. Mindjárt a szombati nyitó mérkőzés óriási csatával kecsegtet, elvégre az egrieknél minden hevesi gyökerű játékos ott lesz, így az azóta a fővárosban játszó Petik és Madaras, és végül, de nem utolsósorban a margitszigeti Eb legjobb magyarja, Biros Péter is. A "belépés kizárólag körszakállal" alapelv alapján szerveződő Kör Kutyáknál a szentesi származás is nagy összetartó erő (így került oda az eddig a Fradiban játszó Komlósi és Matajsz is), ugyanakkor az arcszőrzet okán náluk lép fel a sydneyi aranyérmes Märcz Tamás. A másik ágon a címvédő Budatours továbbra sem engedett a magas korátlagból, számos régi motoros szántja majd a Balaton vizét: Nemes, Bíró, Tóth F., Tóth L., Mészáros, Csizmadia, Bene, Kuna, Berki, Konrád... Vetélytársuk mégis esélyesebbnek tűnik, elvégre a bajnok Honvéd-Dominóra épülő Mauriteamban Pelle, Bárány, Bereczki és Sugár mellett az Itáliában légióskodó Regős és Binder is helyet kap. A tét nem kicsi: a győztes egymillió forinttal gazdagodik.

Program

Elődöntő (10.30-tól): Egri Bikhaverok-Kör Kutyák, Mauriteam-Budatours. Utána: női döntő, Vadon Leányai-Eger. Végül: férfi bronzmérkőzés és finálé.

CSG, Nemzeti Sport 2001.08.10.

Kiss Csaba bokatörése betett a Kör Kutyáknak
Honvéd a Balatonban is

Akárcsak a medencében, a Balaton vizében is a Honvéd pólósai bizonyultak a legjobbnak, azaz a magyar bajnokságot megnyerő együttes "strandváltozata" - két nápolyi légióssal, Binderrel és Regőssel megerősítve - a Club Aliga jachtkikötőjében is ellenállhatatlannak bizonyult. Igaz, mint azt kapusuk, Pelle Balázs elmondta, "nem volt hátrány, hogy Gombos Gabin és rajtam kívül csupa száz kiló körüli emberrel álltunk fel, a Budatours ellen elkeltek az óriások. Igaz, a vízből kifelé menet remegett a létra, amikor a csapat tagjai másztak rajta..." A négyes döntő legnagyobb csatáját valóban Bárányék vívták a címvédő Budatours rutinos rókáival, akik a második felvonásban 3:5-ről mentették döntő játszmára a meccset (strandpólóban a fiúk hatgólos minitalálkozókat vívnak), ám abban már nem volt esélyük. A dominósok a fináléban a szentesi származásúakra építő Kör Kutyákkal mérkőztek, mely találkozó kissé egyoldalúra sikeredett. Persze ha az utóbbiak vendégm?vészei, a szombati zimankó idején még itthon lévő, ám azóta Itáliába távozott olimpiai bajnok Märcz Tamás, továbbá az időközben egy baráti focimeccsen bokatörést szenvedett Kiss Csaba is felléphetett volna, talán más az eredmény. Így viszont a Mauritours néven induló gárdáé lett az egymillió forintos fődíj (a második 500, a harmadik 200, míg a negyedik 100 ezret kapott), továbbá a Triál ajándékai, köztük néhány elsőrangú tollaslabdaütő. Ezekkel egyébként az eredményhirdetés után nem sokkal a plázson vad csatába bonyolódtak a játékosok.

Eredmények. Férfiak. Elődöntő: Kör Kutyák-Egri Bikhaverok 6:2, 6:2 (gd: Komlósi 5, Tordai 3, Matajsz 3, Dongó, ill. Madaras 2, Petik, Pulay). Mauritours-Budatours 6:4, 5:6, 6:3 (gd: Bárány 6, Binder 4, Takács 3, Sugár, Regős 2-2, ill. Tóth F. 4, Konrád 3, Mészáros, Berki, Csizmadia 2-2). A 3. helyért: Budatours-Egri Bikhaverok 6:5, 6:3 (gd: Konrád 5, Mészáros 2, Nemes, Csizmadia, Berki, Tóth F., Bene, ill. Madaras 5, Petik 2, T?zkő). Döntő: Mauriteam-Kör Kutyák 6:1, 6:3 (gd: Bárány 4, Sugár 3, Bereczki 2, Binder, Regős, Gombos, ill. Zentai 2, Komlósi, Tordai)

Nők. Döntő: Vadon Lányai-Eger Feltámadunk 4:1, 4:0

Az uraknál Madaras Norbert (Eger, 33 gól), a hölgyeknél Gál Franciska (Vadon, 9 gól) lett a gólkirály.

CSG, Nemzeti Sport 2001.08.16.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001