FONTOS


 

Visszatért a lélek a Fradi pólósaiba

Eltérőek az esélylatolgatások a Ferencváros vízilabdacsapatának eheti kilátásait illetően. Egyesek szerint ugyanis a csapat a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe jut, mások azonban úgy vélik, a tönk szélére. A szerdai ob I-es mérkőzés valamelyest a BL-sikert várók álláspontját erősítette.

A sportzsargon az ilyen meccset hívja főpróbának, hiszen a szombati, Olympiakosz Pireusz elleni BL-csata előtt a Fradi tegnap a Honvédot fogadta a Népligetben. A Ferencvárosnál azonban mostanában hiba szokványosan fogalmazni, mert a helyzet abszolút egyedi: az ősz óta tartó anyagi krízis természetesen a lelkekre és a szakmára is visszahatott, a január végi athéni BL-diadal óta a csapatnak nem volt egy igazán jól sikerült, normális meccse.

Ezért igaz ugyan, hogy szombaton, a Komjádi uszodában az idegenben már megvert ellenféllel szemben elég lenne a döntetlen is, de ha manapság a magyar bajnok esélyeit mérlegeljük, nem a riválisból kell kiindulni, hanem a Fradiból, saját magából.

Ezért volt különös tétje ma a listavezető Honvéd elleni mérkőzésnek. Mert azon túl, hogy a két fél a playoff elődöntőjében biztosan összekerül, és magával viszi egymás ellen szerzett pontjait, a zöldeknek szombatra is erőt kellett meríteniük valakiből, valamiből.

Kezdetben a vállalkozókedv teljes hiánya jellemezte a társaságot, az első negyedben megítélt négyméterestől például nem tudtak elég messze úszni a fiúk. Vad Lajos edző ekkor harsány "Sanyi" üvöltéssel jelölte ki az ítéletvégrehajtót, és az ausztrál center, Schon Boyd nemcsak ráismert magyarosított becenevére, de be is vágta a labdát.

A hazaiak ezután nekiveselkedtek, amikor például Székely megúszás után betalált, már úgy üvöltött, mint a tavaly tavaszi "dicsőséges hadjárat" idején. A fradisták ezután 4-2-re is megléptek, még a hajrában is vezettek, és nyernek is, ha a rutinos és nagyon stabil Honvéd kétszer nem fél labdányi helyen préseli be az egész labdát a kapuba.

A 9-9-es döntetlen után így sem szomorkodott senki. Kovács István, a vendégek mestere kijelentette, ezért jöttek, így 3-1-es pontelőnnyel kezdhetik a nyolc pont megszerzéséig zajló elődöntőt. Az FTC olimpiai bajnoka, Székely Bulcsú eközben játékostársait lapogatta, és amikor megkérdeztem, ez már a szombatra szóló bátorítás-e, így felelt: "Nem, most végre nem volt szükségünk bátorításra. Nem úgy játszottunk, ahogy idén megszoktuk, hittünk magunkban, és ez a legfontosabb. A Honvéd nagyon jó csapat, a döntetlen ellene győzelemmel ér fel. Így van esélyünk az Olympiakosz ellen is."

Akár egy újabb döntetlenre - mert az, és azzal a BL-döntőbe jutás lenne csak az igazi győzelem.

Ballai Attila, Sporthírek 2001.04.04.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001