FONTOS


 

Folytatódik a BL és a bajnokság

Szombat délutántól vasárnap délig röpke 22 óra alatt három izgalmas, érdekes vízilabda-mérkőzésre kerül sor. A sláger a Fradi BL-meccse lesz a francia bajnok ellen. Az FTC-Mirato (először szerepel ezen a néven a népligeti társaság) azt az Olympique Nice-t fogadja a Komjádi-uszodában (14.15 ó), amelytől négy héttel ezelőtt váratlan, 11-9-es vereséget szenvedett a Földközi-tenger partján.

- Túl azon, hogy fontos a visszavágás, azért is jelentős ez az összecsapás, mert kötelező a győzelem, tudniillik csak siker esetén maradnak életben a négyes döntőbe jutáshoz fűzött reményeink - foglalta össze az "előzetes közvéleményt" Wiesner Tamás, az FTC szakosztályvezetője, hozzátéve: - Állítom, anélkül, hogy lebecsülném az ellenfelet: öt góllal jobbak vagyunk náluk!

A franciák már napok óta Magyarországon tartózkodnak: a Szeged vendégeként készülnek a szombati meccsre.
A BL Vörös-csoportjának állása: 1. Becej (jugoszláv) 8 pont, 2. O. Pireusz (görög) 4, 3. O. Nice 2 (34-37), 4. FTC 2 (27-38).

A már döntős, címvédő jugoszlávok (Molnár Péter és Biros Péter együttese) szombat este játszanak Athénban. A magyar bajnok utolsó csoportmeccsére április 7-én kerül sor az Olimpiakosz Pireusz ellen.

A BL Kék-csoportjából a horvát Jug Dubrovnik már továbbjutott (Berlinben játszanak az Adria-partiak), s ugyanerre esélyes a most Moszkvába látogató olasz Possillipo Napoli (Kásás Tamás és Steinmetz Barnabás csapata) is.
A szombat koraeste és a vasárnap délelőtt a február 7. óta tartó szünetet követően a bajnoki folytatásé: Szegedre a hazai pontvadászat felsőházát magabiztosan vezető Honvéd látogat (17 ó), a másnapi "tv2-es" rangadót az ÚTE és a BVSC játssza a Komjádi-uszodában (11.20 ó). Az FTC-Vasas derbit szerdára (Népliget, 18.30 Ó) halasztották.

A bajnokság állása az élcsoportban:
1. Honvéd 27 pont,
2. BVSC 24,
3. Vasas 23,
4. FTC 20,
5. ÚTE 16,
6. Szeged 15.

A mostanin kívül még négy forduló van hátra a rájátszásig.

Sporthírek, 2001.03.23.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001