FONTOS


 

Csapó Dudi a király Szegeden

Férfivízilabda-OB I
Tabán Trafik Szegedi VE - UTE Taxi 2000 6-9 (1-1, 1-3, 1-2, 3-3)
Szeged, 400 néző
vezette: Bátori, Dr. Fekete
Szeged: Tóth - Weszelovszki, Balla, Molnár, NITSOVITS 2, Varga, Mód 1. Csere: DR.TÖRÖK 2, Éles 1, Zsarkó, Kresák, Ridzyk. Edző: Horváth Viktor.
UTE: NEMES - SUTI 2, KÉRI 2, KOVÁCS 3, Létay, Dr. Bene, Dávid 2. Csere: Dala, Benczik, Zentai. Edző: Dr. Csapó Gábor.
Gólok előnyből: 10/2, illetve10/6
Négyméteres: -

Hajnalban Szegeden -3 fok volt, sokan féltették a meccset az időjárástól. Nos a természetfelelős megemberelte magát, s verőfényes napsütés, valamint 27 és fél fokos víz várta a csapatokat. A nézők közül sokan cseréltek volna a fiúkkal.

Az első negyedben kiegyenlített játék folyt, egy előny gól ott Kéri révén és egy előny gól itt, Nitsovits "hangszerelésében". A második negyedben beigazolódott a pólós mondás, miszerint végy egy jó kapust, lévén Nemes Gábor, a több mint kétszázszoros válogatott portás, lehúzta a rolót, s a fiatalok meglódultak. Suti kétszer is betalált a mérsékelt formát mutató Tóth Iván kapujába, s bár Nitsovits ezúttal akciógólt lőtt, mégis a vendégek fordulhattak kétgólos előnnyel, lévén az utolsó percben, az egykori egri vitéz, Kovács Róbert is megmutatta lövőkészségét.

A fordulás után méginkább kidoborodott a pillanatnyi formák közötti különbség, s a 16. percben már 6-2-re vezetett az UTE (Dávid duplázott). Az addig a fogorvosi munkát a póló elé helyező Dr. Török bevert egyet a "Kígyó térről", de ez csak szépségtapasznak bizonyult. Az utolsó játékrészben, Dr. Török fórból húzta a kapuba a Mikasát, de mielőtt tűzbejött volna a hazai publikum, Kovács Róbert akció-, majd előnygóllal megpecsételte a Szeged sorsát. A vége előtt még Éles és Mód szűkített a különbségen, de Kéri jelezte, hogy ki az úr a medencében.

Csapó Dudi tehát győztes hadvezérként térhetett vissza egykori sikerei színhelyére, hisz '72-ben az ő vezérletével jutott fel a Szeged az OB I-be. Nagyon sok barátja köszöntötte az olimpiai bajnok pólóst, és még azt is megbocsátották neki, hogy elvitte a két pontot.

Horváth Viktor: - Sem támadásban, sem védekezésben nem tudtuk hozni, amit elvártam a srácoktól. Ebből csak vereség lehetett.

Dr. Csapó Gábor: - Jó volt visszajönni a SZUE-ba, főleg, hogy nyertünk. Leszünk még jobbak is, ha eleget tudunk együtt edzeni.

Barok István [origo] 2001.11.03

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001