FONTOS


 

Szegeden görcsöltek az egri pólósok

Férfivízilabda-ob I
Tabán Trafik Szeged - Eger 7-5 (2-1, 1-0, 4-1, 0-3)
Szeged, 200 néző
vezette: Németh, Vojvoda
Szeged: BARÁT- Weszelovszki 1, Balla, Molnár 1, NITSOVITS 2, Varga, Mód 1. Csere: DR. TÖRÖK, Éles 1, Ridzyk 1, Zsarkó. Edző: Horváth Viktor.
Eger: Jászberényi - Kiss Sz., Seress, SZABÓ 2, CSEH 2, Hegedűs, Tóth P. Csere: Tóth K. Veréb, Dr. Áncsán, Hajós, Szabolcsi, Kiss L. Edző: Gyulavári Zoltán.
emberelőny: 7/3, illetve 6/2
négyméteres: 1/1, illetve 1/0

Ragyogó napsütés és relatíve kevés szurkoló fogadta a két csapatot. A nézőszám egy kicsit meglepő volt, hisz ez a két gárda na meg a Szentes harcol a legjobb vidéki csapat címéért. Álmosan kezdtek a fiúk, Molnár Péter köszönt be először, fórból. Három perc múlva Mód gyönyörű húzása után már taps is csattant, míg a vendégcsapat első találatánál a szerencse is döntő szerepet játszott. A fordulás előtt Éles lőtt egy akció gólt.

A térfélcserét követően parádésan játszottak a Tisza-partiak, főleg a veterán Nitsovits volt elemében, na meg Török doktor védekezésben. A negyed végére gyakorlatilag eldőlt a meccs (7-2). Amikor már mindenki fesztivált várt (a nyári szabadtéri játékok folytatásaként), elkezdtek játszani a vendégek. Nem görcsöltek, mint előtte 21 percig, s ennek meg is lett az eredménye - két perc alatt feljöttek 7-5-re. Az addig kiválóan védő Barátnak könnyű kézzel szórtak három gólt. Az utolsó másfél percben a Szeged elrontott egy fórt, s ha Varga Péter nem szerel csodásan, akár még szűkebb is lehetett volna a különbség.

Horváth Viktor: Az első három negyedben jól játszottunk, utána azonban érthetetlen módon leálltunk, és nagyon gyámoltalan lett a játékunk. A két pont viszont nagyon fontos volt.

Gyulavári Zoltán: Önbizalom nélkül nem lehet győzni. Akkor játszottunk jól, amikor már elment a meccs. Kevesebb görccsel akár meglepetést is okozhattunk volna.

Barok István [origo] 2001.10.17

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001