FONTOS


 

Nem dőlt el a Domino

A férfivízilabda-bajnokság szombat délelőtti mérkőzésén a bajnok Domino-BHSE magabiztos győzelmet aratott Szegeden.

Férfivízilabda, OB I, második forduló
Tabán Trafik Szegedi VE - Domino BHSE 7-12 (1-3, 4-4, 1-2, 1-3)
Szeged, 600 néző
vezette: Kosztolánczy, Dr.Fekete
Szeged: TÓTH IVÁN - Dr. Török, Weszelovszki, MOLNÁR P. 2, NITSOVITS 2, Varga, Mód 1. Csere: ÉLES 1, Balla, Várhegyi, Ridzyk 1, Zsarkó, Kresák. Edző: Horváth Viktor.
Domino: Pelle - Gombos, JÄGER 2, SZÍVÓS 3, Sugár, BIROS 2, Dr. MOLNÁR 1. Csere: KOVÁCS Z. (cserekapus), Bereczki, Bárány, Kovács O., TÓTH IMRE 1, Ofner 1, Takács 1. Edző: Kovács István.
gólok emberelőnyből: 9/3, illetve 11/7.
gólok négyesből: 0, illetve 1/1.

Valamikor a vízilabda nyári sport volt, és Szegeden, a SZUE nyitott medencéjének lelátóján néha 1200 ember is tombolt. Most újra a itt fogadta a tavalyi bajnokot a Tabán Trafik. A reggeli borús időt csodálatos napsütés váltotta fel a meccs kezdetére. A sportszerű szurkolótábor nagy tapssal köszöntötte a vendégek soraiban szereplő három olimpiai bajnokot, akik közül Kiss Gergely még most sem húzhatott úszógatyát. Természetesen a legnagyobb taps, Dr. Molnár Tamásnak járt, aki Sydney óta először szállt Szegeden vízbe, igaz ezúttal kék sapkában.

A sportágat Szegeden kezdő, sőt a doktori cím megszerzéséig ott is űző, népszerű Papesz "hálából" a legelső vendégelőnyt gólra váltotta. A hazaiak először 0-2-nél "szólaltak" meg, igaz, az nagy durranás volt, hisz a nagyöreg Nitsovits vágta be jobbról, akcióból az első szegedi gólt.

A második negyedben nagyon megléptek a vendégek (2-7), főleg a jól alkalmazott, öt percenként végrehajtott teljes sorcsere miatt. Amikor már mindenki azt hitte, hogy megalázzák a Szegedet, egy varázsütésre beindultak a Tisza-parti fiúk: Molnár Péter, Éles és Ridzyk talált be gyors egymásutánban Pelle kapujába, ráadásul az első kettő gól akcióból született.

Öt-hétnél a nézők meglepetést szimatoltak, de a térfélcsere után beállt a kapuba az Eb-bronzérmes Kovács Zoltán, aki csak két gólt kapott, a vendégek öt találatával szemben. A végjátékban főleg a Szívós Márton villogott, de Biros "Fácánra" sem lehetett panasza Kovács mesternek.

Csodák tehát a pólóban sincsenek. Ez a Honvéd ennyivel jobb volt most a Szegednél, de ha a hazaiak jobban kihasználják az előnyeiket szűkebb is lehetett volna a különbség.

Horváth Viktor: Nem vagyok elégedett. Pontosabb játékkal, még szorosabb lehetett volna a különbség.

Kovács István: A Szeged tavalyi eredményei alapján nehéz meccsre számítottam, és ez bejött. Hullámzó teljesítménnyel végül is sikerült nyernünk. Örülök a szép számú közönségnek. Szegeden még szeretik a pólót.

Barok István, [origo] 2001.10.06.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001